Zistite, aký je ten najvhodnejší tvar pre vaše nechty!

Každá z nás vie, že nalakovať nechty lakom a dozdobiť kamienkami či nejakým druhom ornamentu aby vyzerali naozaj závideniahodné, môže byť priamo umenie. Na čo už ale tak často nemyslíme je tvar našich nechtov. Každá máme iný vkus a všetky máme nechty opracované do podoby, ktorá sa nám páči a vyhovuje nám. Je to ale naozaj to „pravé orechové“?

Koľkokrát sa vám stalo, že ste v električke alebo na ulici videli slečnu s krátkymi, širokými prstami, ktorá mala nechty, ktoré by jej mohol závidieť aj samotný Nožnicovoruký Edward? Manikúra môže byť najkvalitnejšia, ale celkový dojem môže pôsobiť negatívne. Pritom stačí tak málo – poďme sa pozrieť aký tvar nechtov pristane práve vám!

Ako bonus sme pre vás pripravili obrázok, ktorý vám rýchlo a jednoducho pomôže s výberom práve takého tvaru nechtov, ktorý sa k vám hodí najviac!

poznejte_nehtysk

Okrúhly tvar nechtov

Okrúhly tvar je vhodný predovšetkým pre krátke nechty. Pokiaľ si – napríklad kvôli práci – nemôžete nechať narásť dlhé nechty, je pre vás okrúhly tvar ideálny. Necht samotný by mal po úprave presahovať samotné nechtové lôžko len veľmi málo alebo skoro vôbec. Okrúhly tvar tiež dobre vyzerá na krátkych prstoch a drobných nechtových lôžkach, pri ktorých by dlhé nechty vyzerali neprirodzene.

Oválny tvar nechtov

Pri oválnom tvarovaní nie je príliš podstatné, či je vaše nechtové lôžko dlhé alebo krátke rovnako ako vaše prsty. Tento tvar pristane vždy. Krátke lôžko opticky predĺži a to dlhé elegantne doplní.

Mandľový tvar nechtov

Mandľový tvar je ako stvorený pre dlhé nechtové lôžka a dlhšie prsty. Zaoblená úzka špička opticky zúži a ešte predĺži vaše prsty. S vhodným lakom môžete dosiahnuť veľmi elegantný vzhľad.

Hranatý tvar nechtov

Ak si nie ste isté, či sú vaše nechty dlhé alebo krátke, najskôr budú niečo medzi tým – priemerná dĺžka. Pre takéto z vás sú tu hranaté nechty. Veľmi častou chybou pri tomto type tvarovania je, že si dámy nechávajú nechty vymodelovať či narásť až príliš dlhé. Správna dĺžka, aby vám to pristalo, je taká, ktorá predĺži prsty, nie však vypichne niekomu oko. Okraj nechta by mal presahovať nechtové lôžko len o pár milimetrov. Nezabudnime tiež na správne zarovnanie bočných strán. Tie musia byť rovné a súbežné. Nesmie nám, utekať ‚do strán, ibaže by sme chceli mať miesto nechtov lopaty :).

Squoval tvar nechtov

Tento druh je, ako už názov napovedá (square / hranatý + oval / oválny = Squoval), delikátnym spojením hranatého a oválneho štýlu. Najvhodnejší je pre dlhé nechtové lôžka a dlhšie prsty. Výborne sa hodí pre nail-art a prstom dodáva priamo luxusný vzhľad.

Špicatý tvar nechtov

Špicatý tvar môžeme dosiahnuť skôr len s umelými nechtami. Ak nie sú vaše nechty tvrdé a odolné ako kameň, potom je tento tvar nevhodný. Vaše nechty by mali sklony k lámavosti a oderom. Vhodné sú pre stredne dlhé a dlhšie prsty. Samotné nechty sú potom veľmi dlhé a ich špičky ostré, takže si musíte dávať pozor, aby ste neohrozili samy seba alebo svoje okolie. Ale žiť sa s nimi naučiť dá a bez nich sa potom hocikto ani nezaobíde :).

tvary_nehtu_sk

Teraz máme predstavu, aké nechty sa k nám hodia. Pozdvihnime teda svoje pilníky a hurá na vec! Ako na jednotlivé štýly sa dozviete v našom skoršom článku a ak Vám náhodou doma chýba nejaké vybavenie pre dokonalosť nechtov – neváhajte obhliadnuť našu širokú ponuku pilníkov a brúsok na nechty!

Zdroj: lorealparisusa.comdivinecaroline.comnicolebyopi.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.