Zamerané na tvar: Okrúhle nechty na všedný deň aj do spoločnosti

Ako som povedala, tak som urobila a prinášam vám ďalší diel nového seriálu – Zamerané na tvar. Tentoraz sa pozrieme „na zúbok“ okrúhlej manikúre. Hodí sa práve k vám? A ako ju docielite? Všetko zistíte v článku, tak hurá do čítania! 

Možno ste už svoj dokonalý tvar našli alebo stále skúšate a hľadáte, ktorý vám najviac sadne. Tak či tak sa môžete inšpirovať v našom seriáli a zistiť, ktorý tvar vám pristane najviac. Jednoduchý návod, ako vybrať ten pravý, nájdete aj v jednom z mojich starších článkov.

Dnes nás čaká tvar okrúhly. Ten sa hodí prevažne pre ženy, ktoré uprednostňujú trochu tradičnejší, prirodzenejší a jemnejší vzhľad nechtov.ruce_1_Okrúhly tvar je zo všetkých typov úprav vlastne ten najprirodzenejší. Nepôsobí nijako extravagantne, práve naopak, a preto je obľúbený aj u veľkej časti mužov, ktorí buď dochádzajú na ľahkú úpravu nechtov do salónu, alebo si v rýchlosti upravujú nechty sami doma. U žien je obľúbený hlavne z toho dôvodu, že je praktický, a aj napriek tomu sa na ňom dá vytvoriť skvelo vyzerajúca manikúra.

Okrúhly tvar ako ho spoznáme?

Okrúhla manikúra sa však dá celkom ľahko zameniť za tú oválnu. Rozlíšime ju tak, že nechty do oválu bývajú trochu dlhšie, po stranách sú rovnomerné a potom veľmi prirodzene prechádzajú do úhľadného oblúčika.

Okrúhly tvar spoznáme tak, že:

  • sa zaokrúhľuje bez predĺženia hneď od bočných strán.

  • Oblúčik okrúhlych nechtov je na rozdiel od oválnej manikúry, veľmi príkry. 

  • Veľmi málo alebo skoro vôbec necht nepresahuje nechtové lôžko. Okrúhle nechty sú spravidla krátke.

Pre koho je vhodný?

Pri niektorých úkonoch v domácnosti alebo v práci dlhé nechty jednoducho prekážajú. V niektorých zamestnaniach sú dokonca zakázané. S okrúhlym tvarom nechtov sa nemusíte báť, že by vás nejakým spôsobom obmedzovali alebo vám zavadzali, nech už robíte čokoľvek. Navyše je jednoduché a rýchle ich upraviť.

Sú skvelou voľbou napríklad aj pre mamičky na materskej alebo pre tie, ktoré na úpravu nemajú príliš času. Vhodné sú aj pre drobnejšie ženy s kratšími prstami a menšími nechtovými lôžkami, pri ktorých by dlhé nechty vyzerali neprirodzene.

Ako na okrúhle nechty?

Než sa pustíme do návodu, pripomeňme si zásady, ako správne pracovať s pilníkom, ktoré som vám opísala v predchádzajúcom článku. 

Návod na okrúhlu manikúru je úplne jednoduchý. Stačí len, aby ste pilníkovali zo strany smerom k stredu (špičke) nechta. Tak postupne vytvoríte okrúhly tvar, bez ohľadu na to, ako vaše nechty vyzerali predtým.

Správny výsledok docielite vtedy, keď bude tvar rovnomerný, bez hrbolčekov a nerovností. Oblúčik na nechte bude príkry a nebude mať žiadnu špičku. Dajte si tiež pozor na to, aby všetky nechty boli rovnako dlhé. Teda, v tomto prípade skôr krátke. 🙂

Pomôckou k takejto úprave môžu byť priamo vaše ruky. Pohľadom na svoju dlaň zistíte, že samotné končeky prstov majú pekný, okrúhly tvar. Vďaka nim tak môžete vytvoriť ideálnu okrúhlu manikúru, kde budú nechty „opisovať” tvar samotného končeka prsta.

Ako už sme si povedali, okrúhly tvar je jednoduchý, prirodzene vyzerajúci a praktický. To však neznamená, že s ním nemôžete zažiariť. Pripravila som si pre vás rovno dve galérie na rôzne príležitosti. Inšpirujte sa!

Chcete mať aj vo všedné dni pekne upravené nechtíky? Táto galéria je teda pre vás ako stvorená.

Pokiaľ sa však chystáte na večierok, oslavu alebo na inú spoločenskú udalosť a chcete mať na nechtoch niečo viac ako prostú všednú manikúru, okrúhly tvar neodsudzujte. Aj s ním sa dá totiž vytvoriť manikúra, s ktorou oslníte.

Čo hovoríte na dnešný diel? Páčia sa vám okrúhle tvary nechtov a vyskúšate ich, alebo to nie je vaša šálka kávy? Podeľte sa so mnou o svoj názor a fotky svojej manikúry na Facebooku. A ja sa budem tešiť zase nabudúce. Mňau!

Zdroje: pexels.com, pecansthomedecor.com, seshell.com, pinterest.com, instagram.com, jamesmichelle.com, wheretoget.it, topbuzz.com, liketoknow.it, thetrendspotter.net, tripbeauty.com, fieltro.net, diaror.com, tigerfeng.com, b.ladyhair.xyz, h10.makeupblog.site, 99bestoutfits.com, vk.com, wpicc.blogspot.com

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.