UV/LED lampy: Sila, výdrž a spoľahlivosť pre dokonalú manikúru

Rozlúčte sa so starou UV lampou a prečítajte si, prečo by ste sa mali poobzerať po novej, výkonnejšej pomocníčke.

Pokiaľ sa chystáte zadovážiť si svoje prvé vybavenie na modeláž nechtov, alebo už máte dlhodobé skúsenosti, v oboch prípadoch už viete, že bez kvalitnej lampy sa vaša manikúra nezaobíde. Akú vybrať, som vám poradila v jednom z predchádzajúcich článkov, pripomenúť si ho môžete tu. Dnes si niečo povieme o UV/LED lampách, ktoré v súčasnej dobe plošne nahrádzajú pôvodné UV lampy, tak poďme na to!

Diódy verzus žiarivky

Jedným z hlavných rozdielov medzi UV/LED a UV lampou je ten, že žiarivky známe z UV lámp sú v UV/LED lampách nahradené výkonnými svetelnými diódami. Žiarivky v UV lampe v porovnaní s UV/LED lampou nevyužívajú energiu tak efektívne, a vytvrdzovanie tak trvá dlhšie. Na druhú stranu sú UV lampy cenovo dostupnejšie a po vysvietení žiariviek nie je nutné kupovať novú lampu, stačia len nové žiarivky, ktorých životnosť však opäť postupne klesá.

UV lampy produkujú svetlo s vlnovou dĺžkou 365 nm, ktorá sa nemení. UV/LED lampy naopak vďaka kombinovanej vlnovej dĺžke vytvrdzujú rýchlejšie a presnejšie. Sila a rýchlosť vytvrdnutia je daná počtom diód v lampe.
1_sk

Čo UV/LED lampa dokáže vytvrdiť?

V tom je práve to najlepšie – s UV/LED lampou nemusíte premýšľať, či si zaobstarať len UV alebo len LED gély a iné materiály, pretože UV/LED lampy dokážu vytvrdiť všetko, zásluhu na tom nesie nová generácia diód dual LED.

Čo sa týka dĺžky vytvrdzovania, je UV/LED lampa opäť jasným víťazom. Kým v UV lampe trvalo vytvrdenie niekoľko minút, u UV/LED lampy sa dĺžka vytvrdenia počíta na sekundy.

Tip: Za tento luxus však nemusíte platiť v žiadnom prípade horibilné sumy, modernú lampu NL19 48 W, ktorá vám UV aj LED gély vytvrdí do 60 sekúnd, u nás kúpite už za veľmi príjemných 31,99 €.

pocty_diod

Dizajn, moderné funkcie a životnosť

Na UV/LED je problém nájsť chybu – sú proste úžasné! Nielenže majú moderný dizajn, tiež toho dokážu oveľa viac. Jednou z predností je senzor pohybu – lampa sa tak automaticky vypína a zapína. Na prehľadnosť tiež na väčšine z nich nechýba ani displej, ktorý zobrazuje prebiehajúci čas vytvrdzovania. Čo sa týka životnosti, diódy dual LED sľubujú 50 000 hodín svietenia, v praxi to znamená, že aby sa vám lampa vysvietila za rok, musela by každý deň ísť skoro 6 hodín vkuse. Pretože sme si už vyššie povedali, že vytvrdzovanie sa u týchto zázrakov počíta na sekundy, bude vám trvať naozaj veľmi dlho, než budete potrebovať novú, hoci je vo vašom salóne od rána do večera plno. 🙂

Akú lampu zvoliť?

Na domácu úpravu nechtov môžete siahnuť po lampe s výkonom od 48 W. Pri práci v salónoch a nechtových štúdiách oceníte iste vyšší výkon – až 80 W. Či už ste začiatočníčka alebo profesionálka, modeláž vám vždy maximálne spríjemní zabudovaný senzor pohybu a časovač. Zvyšné parametre závisia predovšetkým na osobných preferenciách.

Tip: Chcete si dopriať ozajstné „delo“ a mať nechty vytvrdené ako mávnutím čarovného prútika? Čo by ste povedali najvýkonnejšej lampe na trhu, ktorá sa pýši výkonom 80 W? Čaká tu len na vás.
cta_sk

A čo je na tom všetkom najlepšie? Že všetky naše UV/LED lampy sme trvalo zlacnili! Pokiaľ tak už nejakú dobu premýšľate o kúpe novej lampy, teraz je tá správna príležitosť. Navyše je u nás možné zaobstarať predĺženú záruku a v prípade reklamácie vám zaistíme okamžitú výmenu!

Tak čo, získali si vás UV/LED krásky rovnako ako mňa? Ja sa už nemôžem dočkať, až si novú jarnú manikúru vytvrdím v novej lampe! Pokiaľ sa nemôžete rozhodnúť, napíšte mi na náš Facebook, rada vám s výberom poradím. Tak nech to svieti!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.