Zamerané na tvar: S oválnou manikúrou k dokonalosti

Začína nový seriál, kde vám postupne predstavíme tie najznámejšie a najžiadanejšie tvary nechtov. Vieme, ktorý sa k vám hodí aj ako ho docieliť, navyše máme veľa inšpirácie!

Pokiaľ striedate tvary, skúšate, ktorý vám (ne)pristane a nemáte svojho favorita, môžete sa inšpirovať v našom seriáli a nájsť si ten naj. Jednoduchý návod, ako vybrať ten pravý tvar, nájdete aj v jednom z mojich starších článkov.

Dnes sa zameriame na ovál, pretože ako jeden z najobľúbenejších pristane väčšine žien, stále si drží praktickosť a pritom je jemný a elegantný pri každej príležitosti.
5ce6865d0cd2cc32199f81b746b33e246d14dfcc1b4295424403f139e2a194bd

Oválný tvar – ako vypadá?

  • Oválny tvar nechta vzdialene pripomína hojne používaný architektonický oblúk, s ktorým sa stretnete u rôznych historických stavieb, najmä u tých antických.
  • Typické sú dlhšie rovnobežné strany nechta a špička pozvoľne prechádzajúca do dokonalého oblúčika.

Na čo si dať pozor?

Z oválnych nechtov sa môžu s pár ťahmi pilníka stať dva rôzne tvary – okrúhle alebo mandle, okrúhle nechty sa oválom podobajú, bývajú ale spravidla kratšie a oblúčik je pomerne príkry, navyše nemajú taký prirodzený pozvoľný prechod do oblúka ako ovál. Mandle sú dlhšie, avšak predĺžené strany nechta nejdú rovnobežne, necht ide postupne do jemnej špičky – dá sa povedať už od samotného lôžka.

Ako ho vytvoriť?

Ako má vyzerať krásny ovál už vieme, teraz teda pár tipov, ako ho vytvoriť:

  • Pilník nie je píla, neničte si nechty horlivým pilníkovaním sem a tam. Stačia jemné pohyby vždy zo strany do stredu (pilník nadvihnúť a premiestniť na pôvodnú pozíciu), zo strany do stredu a tak ďalej. 
manicure_filing_basic_11
  • Pilník majte naklonený.
manicure_filing_basic_21
  • Nezabúdajte na spodnú časť nechta, každému rastú nechty inak – zatiaľ čo niektorá ich má pekne rovné, iné rastú veľmi smerom nadol – je teda potrebné ich zrovnať.

manicure_filing_oval_11manicure_filing_oval_21manicure_filing_basic_31

A ako taká oválna manikúra vyzerá? Pozrite sa do galérie!

Oválny tvar nechta vyzerá veľmi prirodzene, bude sa tak pozdávať všetkým milovníčkam decentných manikúr a striedmeho zdobenia.

Tip: Máte rady jemné prírodné odtiene? Vyberte si niektorý z obľúbenej série gél lakov NANI Princess!

No a ak máte radšej manikúru ozdobnejšiu, na oválnom tvare dobre vynikne ombré, leštiace pigmenty aj nechtová bižutéria!

Ako sa vám páčil prvý diel seriálu? Vyskúšate tiež oválny tvar, alebo preferujete iný? Nebojte sa pochváliť a pošlite mi fotky svojich manikúr do komentárov na Facebook.

Pilníkovaniu zdar!

Zdrojnailbees.com pinterest, instagram

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.