Zamerané na tvar: Mandle ako na dlani

Mandľový tvar nechtov rozhodne patrí do TOP kategórie, teda čo sa obľúbenosti týka. Dnešný diel tak venujeme práve manikúre v tvare mandlí a spoločne si povieme, ako ho správne docieliť!

Ako mandle rady maškrtíme, tak si tiež svoju manikúru pilníkujeme do tvaru, ktorý sa nimi inšpiroval. Mandle totiž patria k tým najobľúbenejším – veľa sa využívajú aj v úprave francúzskej manikúry, pretože tá na nich vyzerá jednoducho skvele. Predlžujú opticky prsty, sú elegantné, prirodzené i praktické – aj v krátkom vyhotovení sú super!

Mandľový tvar je podobný tomu oválnemu, až na to, že línie po stranách nechta nie sú rovnobežné, ale zbiehajú sa do jemnej špičky – presne ako u mandľového orieška.
how_to_get_almond_nails_step_by_step_tutorial_750x420

Ako na to?

1. Základom je oválny tvar, o ktorom som predtým písala tu. Mandľa vám z oválu vznikne ľahko, stačí len pár ťahov pilníkom po stranách. Pozor ale, aby ste z mandličky nemali špicaté stiletto, pilníkujte jemne a postupne.

2. Na konci nechta by ste tak mali mať špičku, avšak stále by to malo vyzerať ako oblúčik, ak bude špička ostrá, z mandlí bude stiletto. Ak tam špička naopak nebude, necht zostane oválny.

3. Pilníkujte pomaly a striedavo obe strany, aby sa línie do špičky zbiehali pozvoľna a hlavne, aby špička nebola krivo. Pokojne po jednom ťahu na každej strane, dvakrát meraj, raz pilníkuj! 🙂

4. Dbajte, aby vám necht šiel postupne do jemnej špičky – dá sa povedať – už od samotného lôžka.

pilov_n_

Tip: Mandle tiež nemusia vždy vyzerať úplne rovnako, niekto robí špičku trochu ostrejšiu, iná oblejšiu, niekto má nechty silné, a tak mandle vyzerajú bacuľatejšie, na tenkých nechtoch vyzerajú zase špicatejšie.

Do práce aj na svadbu

Mandľový tvar sa hodí na bežné denné nosenie, ale pôvabne vynikne aj na spoločenské udalosti. Stačí zvoliť patričné zdobenie, a vaša manikúra sa tak stane vkusným doplnkom na plese, párty alebo aj na svadbe. Práve nevesty si mandľový tvar veľmi obľúbili – na fotkách s novým prstienkom sa perfektne vyníma! 😉 Pozrite sa do galérie, kde som pre vás našla tie najkrajšie mandľové špeciality.

No a ak mandlí ešte nemáte dosť, potešte svoje nechty a zmysly voňavým mandľovým olejčekom, ktorý vaše nechty vyživí a zregeneruje. Mandliam zdar a pilníkovaniu zvlášť! 😉

Zdroj: nail luxxe, instagram, pinterest

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.