Zamerané na tvar: Hranaté nechty – obľúbená klasika, ktorá neomrzí

Hranatý tvar nechtov je obľúbený pre svoju praktickosť, ale je aj pomerne jednoduchý na vypilníkovanie. Ako ho správne docieliť, komu pristane najviac a čím ho ozdobiť? Čítajte ďalej!

Z oválnych a okrúhlych tvarov tentoraz zabrúsime až ku hranatým nechtom. Prečo sú tak super? Nie je s nimi až taká práca, pri striedmo zvolenej dĺžke nikde neprekážajú a tiež sa perfektne hodia, ak máte radšej kratšiu manikúru, pretože aj krátke vyzerajú naozaj dobre. 🙂

Hranaté a pohodové

Veľkou výhodou je to, že sa na rozdiel od oválov alebo mandličiek nemusíte trápiť s náročným a súmerným zaobľovaním, aj keď aj tu je samozrejme potrebné dbať na určité pravidlá.

Ďalším významným plusom je, že na rozdiel od tvarov nechtov, ktoré sa hore zužujú, je tento oveľa menej náchylný k lámaniu, lepšie totiž odoláva námahe, pretože nemá úzku špičku, ktorá by mala k lámavosti sklony.
square_nails_design_ideas_green_black_stripes

A ako na to?

1. Zvoľte požadovanú dĺžku nechta. Pilníkujte pod uhlom 45° a iba jedným smerom.
manicure_filing_square_31

2. Pilníkujte jemne na oboch stranách necht tak, aby jeho spodná hrana bola rovná, tj. aby vám necht „neprepadával“ dole, alebo naopak veľmi „nekukal“ nahor.
hrana

3. Nakoniec zjemnite hrany tak, aby nezostali ostré a nezachytávali sa potom za oblečenie. Dajte však pozor, aby sa vám z hranatého tvaru nestal oblejší tvar „squoval“.
square_squoval

Pro koho se hodia?

Ak máte slabšie nechty, ale rady by ste manikúru vyskúšali, hranatý tvar rozhodne odporúčam! Navyše vyzerá prirodzene, a dokonca aj v kratšej dĺžke stále zostáva veľa miesta na všelijaké zdobenie.

Hranatým nechtom by sa však mali radšej vyhnúť tie, ktoré majú prsty kratšie a silnejšie – v takom prípade zvoľte skôr niektorý z tvarov, ktorý prsty opticky predĺži, napr. ovál, o ktorom som písala tu.

A aký nail art hranatým nechtom pristane? Využite hrany k pôsobivým geometrickým obrazcom, alebo sa pohrajte s pásikmi – skvele vám poslúžia samolepiace pásky. Inšpirujte sa v galérii!

Páčia sa vám hrany, alebo pôjdete skôr do niečoho oválnejšieho? Posielajte mi svoje nápady do komentárov na náš Facebook, pochváľte sa, ako vám hranaté nechty pristanú! Hranám zdar a tým podareným zvlášť! 🙂

Zdroj: nailbees.com pinterest, instagram

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.