Mandalová manikúra – originálne zdobenie pre nadchádzajúce leto

Ktorá iná manikúra vám môže ponúknuť originálne vzory v kombinácii s najrôznejšími farbami na niekoľko spôsobov a zachovať si pritom vkus? Stavte na mandaly!

Kto by nepoznal mandaly, zdobia naše tašky, peňaženky, šaty, veľakrát aj interiéry a určite ste si aj vy aspoň raz skúsili niektorú vymaľovať v obľúbených antistresových vymaľovánkach, v ktorých sa s pastelkami vraciame do detstva a vyfarbovaním rozličných vzorov sa dokážeme odreagovať od zhonu všedného dňa. Kde sa však mandaly vlastne vzali a prečo na nás pôsobia tak pozitívne?

Mandala – poriadok a harmónia

Samotné slovo mandala pochádza z indického sanskritu a znamená kruh, alebo tiež bicykel či oblúk. A z Indie tiež zrejme celá tradícia tvorby mandál pochádza, hoci nájsť podobné útvary môžeme v celých dejinách ľudstva na všetkých kontinentoch.
mandala_rainbow_colors_1132x670unnamed_1_

Mandala nepatrí do žiadnej kultúry ani do žiadneho náboženstva. Je to nadčasový symbol jednoty a rovnováhy, ktorý je používaný v rôznych kulturách, vrátane tej našej. S pomocou geometrie, symetrie a pravidelnosti sa snaží nastoliť poriadok, upokojiť myseľ, harmonizovať a vyvážiť protiklady.

No, hneď to dáva zmysel, však? 🙂

Vedeli ste, že …

… mandaly, ktoré máme spojené hlavne s východnou kultúrou a náboženstvom, majú dávnu tradíciu aj v kresťanskej Európe? Nájdeme ich v podobe rozetových okien na gotických a neskôr neogotických či klasicistických stavbách. Roseta/rozeta vychádza z francúzskeho pomenovania pre ružu a ruža je nádhernou ukážkou prírodnej mandaly. Tou sa inšpirovali architekti náboženských stavieb a umožnili tak vznik nádherných mandál. Tú na obrázku si môžete pozrieť v chráme Notre Dame v Paríži.
4c47db4719_102157007_o2795f8f9ffe_102157003_o2

Ako dostať mandalu na nechty?

Môže sa to zdať ako ťažký oriešok, ale vtip je v tom, že je to vlastne úplne jednoduché! 🙂 Pre takto zložité vzory totiž vždy existuje skvelé riešenie – samolepky. Farby podkladu sú už potom len na vás a vašej fantázii.

  • Chcete, aby mandala vyžarovala energiu, silu, odhodlanie a nabíjala vás, kedykoľvek sa na ňu pozriete? Sama ste energická a len tak sa niečoho nezľaknete? Zvoľte výrazné a pestré farby, pridajte napríklad aj trblietky a určite choďte tiež do neóniek, ktoré sú na večery začínajúceho leta ako stvorené. Výbornou voľbou budú gél laky z kolekcie Party Animal alebo niektorý z NANI UV gélov Classic Neon Line.
  • Ak máte naopak radšej pokoj, pohodu a cez deň sa potrebujete skôr sem-tam zastaviť a s úľavou si vydýchnuť, dajte prednosť jednofarebnému podkladu, napríklad v pastelových alebo krémových odtieňoch. Miernejšie povahy tým tiež podčiarknu svoj zmysel pre rozvážnosť a túžbu mať vo všetkom istý poriadok. Určite sa vám budú hodiť odtiene z kolekcie Pure Beauty alebo si vyberte z jemných tónov NANI pastelových UV gélov.

 

Maľovaná výzva

Ak by ste chceli vyskúšať poctivo namaľovanú mandalu, určite to po chvíľke cviku nebude žiadny problém. Aj jednoduché vzory môžu vyzerať veľmi pôsobivo! Inšpirujte sa niektorým z obrázkových návodov nižšie, alebo si pokojne skúste vymyslieť vlastný vzor. Som si istá, že sa to podarí! 😉
how_to_neon_mandala_summer_nails_tutorial19bbe674cba16ef8b1b9494d82169e8b
a2e25866d973264b3f23e293e45e99f6c021147ae8ca79195cec43511d415c04

Presvedčte sa tiež v galérii, že mandalová manikúra má mnoho podôb, ale každá má niečo do seba. Skúste si tú svoju najprv namaľovať na papier alebo ju vyfarbiť vo vymaľovánkach, ponorte sa do víru farieb a vložte do mandaly svoj aktuálny pocit. Možno budete prekvapené, čo úžasné dokážete vytvoriť. 😉

Ja sa medzitým budem tešiť na vaše výsledky, s ktorými sa mi určite pochváľte na našom Facebooku! Prajem krásne júnové dni.

Zdroj: blog.angelumlucis.cz, pinterest, instagram

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.