Sugar effect – 8 jednoduchých krokov k cukrovaným nechtom!

Ako by ste si nechty posypala práškovým cukrom … Áno, tak nejako vyzerá druh nail artu, o ktorom bude tentoraz reč. Možno už ste o tomto zdobení počuli, a ak áno, tak mi dáte za pravdu, že je výnimočne krásny. Alebo je pre vás pojem „sugar effect“ novinkou? Tak mi môžete v jednom veriť, tento neskutočne trendy štýl zdobenia si zamilujete. Nechty po ňom sladké ako po cukre síce mať nebudete, ale rozhodne budú na zožratie. A teraz už dosť rečí – sugar effect čaká!

Rovnako ako pri iných návodoch vám vysvetlím, ako na cukrový efekt pekne krok po kroku. Než ale začnem, je dôležité zhrnúť si pomôcky. Super je, že sugar effect môžete vytvoriť pomocou rôznych výrobkov podobného druhu. Dôležité je, čo máte doma po ruke.


Základom je mať UV alebo LED gél a akrylový púder. Avšak pozor, rovnako tak môžete využiť gél lakzdobiaci gél a namiesto akrylového púdru farebný pigment či glitrový prach. Záleží na vás, s čím sa vám lepšie pracuje, čo sa vám viac páči a ktoré výrobky máte k dispozícii. Zdá sa v tom byť trochu zmätok, ale nebojte sa. Všetko vám hneď upresním a vysvetlím. Uvidíte, že to nie je veľká veda! 😉

Sugar effect – zdobenie podľa vašich predstáv i možností!


1.) Nech už budete pri tvorbe sugar effectu používať čokoľvek, musíte si najskôr pripraviť svoje nechty. Je jedno, či dávate prednosť modeláži gélom alebo radšej využívate gél lak na prírodné nechty. Farby použite podľa vlastnej preferencie, ideálne tak, aby ich cukrový efekt neskôr pekne doplnil.

2.) Než sa pustíte do samotného zdobenia, aplikujete záverečný top (lesklý alebo matný podľa vášho výberu). Nezabudnite po vytvrdnutí riadne zotrieť z nechtov výpotok (ak nemáte bezvýpotkový top).

3.) A hurá na tú dôležitú časť! Vezmite gél (môže byť aj gél lak, len sa vám s ním bude zrejme horšie manipulovať), ideálne vyššej hustoty, aby sa vám s ním dobre pracovalo. Najlepšou voľbou sú práve zdobiace gély (napríklad foil gél), s ktorými sa pekné vzory maľujú na nechty skoro samé. Pokiaľ nemáte priamo nejakú špecifickú farbu, ktorú chcete použiť, tak si vyberte bielu. Tá býva napokon aj najčastejšie dostupná.

4.) Pomocou štetca alebo zdobiacej sondy na nechte tvorte zvoleným gélom vzory tam, kde chcete, aby bol badateľný cukrový efekt. V kombinácii s lesklým topom nakoniec krásne vynikne! Poznámka: Avšak nie je podmienkou, aby išlo len o vzory. Sugar effect môžete mať po celej ploche nechta. V tom prípade použijete gél alebo gél lak (najlepšie) s vyššou hustotou, ktorý vám bude ladiť s prachom. Pri tomto postupe, logicky, môžete vynechať bod 2, teda aplikáciu záverečného topu.

5.) Skôr ako necht zapečiete, je potrebné ho zasypať akrylovým prachom. Môžete zvoliť farebný, rovnako ako základný biely, to je už na vás. Je čas nechty vytvrdiť v lampe! Prach sa zachytí v tekutom géli, kde následne vytvorí cukrový efekt.
Poznámka: Netrápte sa s prebytočným prachom, ktorý vám zostáva na nechtoch. Po zapečení vzorov sa zvyšky púdru z miest, kde nemajú čo robiť, dajú jednoducho oprášiť. 🙂

7.) Na zasypanie môžete použiť aj farebné pigmenty alebo glitrový prach. Ten bude mať rovnaký efekt ako akrylový púder, len obyčajne čiastočky prachu zostávajú viac badateľné ako pri akrylovom púdri (ten sa lepšie spája s gélom, je jemnejší).

8.) A to je vlastne celá veda. 🙂 Teraz už top nedávame, narušili by sme tú úžasnú pieskovitú štruktúru zdobenia. Hlavná časť nechta navyše chránená je a sugar effect by mal pekne držať. Gratulujem! Máte HOTOVO!

Tak čo? Podarilo sa? 🙂 Snáď sa vám sugar effect pozdáva rovnako ako mne, a len čo sa s ním popasujete, tak sa mi môžete pochváliť fotkou v komentároch alebo súkromnej správe na Facebooku! Neváhajte už ani chvíľu – pustite sa do toho! 🙂
Ani tentoraz vás neochudobním o krásny video návod (vypožičaný z kanála JetSetBeautyGmbH), kde máte celý postup pekne prehľadne, bez zbytočných slov, a hlavne, zhrnutý behom dvoch minút – ako na dlani!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.