Extrémne tvary v nechtovej modeláži: Trúfnete si na ne?

Naozaj pekná modeláž, to je tak trochu veda. Rozhodne je to tréning a trpezlivosť, ale keď sa podarí, tak výsledok stojí za to. Čo sa ale stane, keď už pre nechtárku základné tvary nechtov nie sú dostatočnou výzvou? Nakuknite so mnou do sveta extrémnej a dizajnovej modeláže! Takéto nechty a druhy modeláže vyhrávajú nechtárske súťaže – poďme si ich predstaviť!

Základné typy tvarov nechtov sú všeobecne celkom štyri. Stretnete sa s nimi denno denne, jedná sa o nechty guľaté, hranaté, squoval (čiže zaoblené) a oválne. Na týchto nechtoch nie je nič nevšedného, iba ak by boli naozaj, ale naozaj dlhé, ale to z nich ešte nemusí nutne robiť dizajnérsky počin. Možno si niektorá spomeniete, že týmto tvarom som sa už v minulosti venovala, ako v článku, kde radím, ktorý tvar je ideálny práve pre vaše ruky, tak v ďalšom článku o rozdelení a vysvetlení základných tvarov nechtov a ako na ne. My chceme ale niečo nevšedného!
tvary2

Z tých menej častých tvarov je to napríklad „balerína„, ktorá si v poslednej dobe získava priazeň verejnosti, keďže je to naozaj skvelé „niečo“ medzi mandľovými a hranatými nechtami. A kto nemá na nechtoch baleríny, má takzvané „coffin“ nails čiže rakvičky, čo sú dlhé, zužujúce sa nechty so zrezanou špičkou. Rozdiel medzi nimi je ten, že Coffin sa zužujú už od lôžka, zatiaľ čo balerínky približne až v polovici nechtov. Často sa ale zamieňajú a pletú a tak je možné, že narazíte aj na označenie, ktoré je opačné.

Stilleto je veľmi žiadané (stavím sa, že si naň nejedna z vás už trúfla), a čím dlhšie je, tým väčší je to kandidát do súťaží. Musí však byť pekné, precízne prevedené, súmerné a s poriadne ostrou špičkou.
tvary1_1

Ďalej na nás čakajú tie odvážnejšie tvary. Môžete namietať, že mandle už má na nechtoch skoro každá, a je to pravda. Avšak čím dlhšia a užšia mandľa je, tým viac je zaujímavá a získava prívlastky ako gotická alebo ruská podľa dĺžky, zahnutia a typu špičky. Rozdiel je v tom, že ruská mandľa má o poznanie výraznejšie zahnutie bočných strán a ostrejšiu hranu, štýlom pripomína „edge“ modeláž. Gotická mandľa je viac podobná tej klasickej mandli. Je zahnutá do jemného oblúčika a pôsobí jemnejším dojmom, ako ruská. Dĺžka oboch mandlí sa môže líšiť a môže ísť až do naozaj dlhých extrémov. V podstate sú si ale obidva typy veľmi podobné.
A teraz už sa dostávame k tým naozaj dizajnovým kúskom. Rohové (alebo „edge“) a šípkové (niekedy tiež známe ako blade = nože) sú naozajstnými výhercami, pretože nie je vôbec ľahké ich vytvoriť (čo nie je žiadny med ani pri pravých stilett alebo gotickej či ruskej mandli). Celý necht je ohnutý do strán. Vytvára tak presnú hranu na chrbáte nechta, a tým aj úplne nezameniteľný vzhľad.
Spomínanému „ohýbaniu“ nechta sa hovorí pinčovanie (od anglického pinch, čiže prištipnúť, zovrieť), ktoré potrápi aj kadejakú skúsenú nechtárku. Základnou pomôckou môže byť pri modeláži pinčovacia pinzeta alebo napríklad  pinčovacie trubičky. Nemusím snáď ani hovoriť, že na takúto modeláž potrebujete len naozaj tie najkvalitnejšie produkty na trhu, a stavia sa vždy len na šablóny. Ak by niektorá z vás mala chuť skúsiť si pinčovanie a vytvoriť si tak nejakú štýlovú manikúru, je dobré sa najskôr pozrieť na nejaký video návod. 😉
Skôr ako sa ale pustíte do práce, tak si poriadne užite galériu a pokochajte sa ukážkami niektorých naozaj podarených neobvyklých modeláží!

Tak čo na ne hovoríte? Padli vám niektoré do oka? Aké sú podľa vás super, a ktoré naopak až príliš? Mali ste na nechtoch niekedy nejaké extrémnejšie tvary? Chceli by ste článok, kde by som sa zaoberala jednotlivými dizajnovými tvarmi viac dopodrobna? Požiadajte si ho na našom Facebooku! 🙂 Budem sa tešiť!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.