Pomoc! Ktorá sada na gélové nechty je tá najlepšia? My vieme!

Už je dlho odvtedy, ako sme sa bavili o sadách na nechtovú modeláž. Preto neprichádzalo do úvahy nič iné, ako nielen oprášiť článok o gélových sadách (a všetko to pekne zhrnúť), ale tiež oprášiť dizajn balenia a dať tomu všetkému úplne nový šmrnc! Chcete začať s gélovými nechtami, ale neviete, čo všetko je na to vlastne potrebné? Tak čítajte ďalej a zistite, ktorá sada je pre vás tá pravá!

krabice_w640
Kedy si sadu zaobstarať?

Kedykoľvek usúdite, že chcete mať svoju manikúru dlhodobo pod kontrolou. Nebaví vás večne si dohodovať stretnutia a potom čakať s vyrastenými nechtami, kým na vás príde rad? Chcete si vždy presne na mieru zvoliť druh zdobenia? Áno? V tom prípade máte jasno – s troškou cviku a snahy môžete mať čoskoro rovnaké výsledky, ako hociktorá manikérka. Kúpte si kompletnú sadu, a máte istotu, že ste na nič nezabudli. Naviac ušetríte približne 18 eúr, než keby ste si chcela všetko kupovať samostatne a to už stojí za to.

Malý tip: Ak sa na gél necítite, ale nebaví vás lakovať si nechty každý tretí deň, potom môžete skúsiť gél lak. Vydrží takmer rovnako dlho ako gél, ale práca s ním je jednoduchšia. Akonáhle sa naučíte s gél lakmi, tak pre vás nebude už ani práca s gélom úplnou záhadou. 😉

Aké sú dva hlavné rozdiely medzi sadami na modeláž gélom?

Je to jednoduché! Rozdiely sú vo veľkosti sady a vo farbe lampy. Vybrať si môžete zo sady základnej veľkosti „M“ alebo rozšírenej sady „L“. Keď už budete vedieť, akú veľkú sadu chcete, môžete sa ešte rozhodnúť, ktorá farba UV lampy sa vám najviac páči. Všetky sady obsahujú NANI UV lampu s 36 W a štyrmi žiarovkami. Samotné lampy sú úplne štandardné, výkonné a spoľahlivé. Takže na vás zostáva už len voľba, či to bude biela, čierna alebo ružová. 🙂

lampy

Menej je niekedy viac?

Treba si dobre premyslieť, akú sadu chcete. Nezáleží na tom, či s modelážou už máte skúsenosti alebo nie, pretože každá sada obsahuje podrobný návod, ako postupovať a na internete nájdete veľa videí, kde uvidíte tvorbu skúsených manikériek v akcii krok za krokom. Dôležité však je, ako často chcete robiť nechty sebe alebo niekomu inému. Ak najprv začnete s občasnou modelážou na sebe alebo kamarátkach, postačí vám menšia sada. Ak plánujete rozbehnúť modeláž vo veľkom, rozhodne odporúčam veľkú sadu.

NANI sada na gélové nechty veľkosti „M“

Lampa v sade je samozrejmosťou, bez nej by to jednoducho nešlo. A čo ďalej?

0971_1_w640

Ešte pred samotnou modelážou treba nechty opilovať, očistiť a upraviť. Na to vám poslúžia pilníky (9x), pomarančové drievka (10x) a primer na odmastenie nechtov.

Máte dve možnosti, ako si vytvoriť nechty. Buď si vyberiete stavbu iba gélom (náročnejší variant, pri ktorom sa využívajú nechtové šablóny (tie nie sú súčasťou sady) alebo použijete nechtové tipy (celkovo 200 kusov v sade), ktoré prilepíte pomocou lepidla (takisto súčasťou sady) a potom začínate so samotnou modelážou farebnými gélmi.

Malý tip: Odporúčam dokúpiť si podkladový base gél, ktorý nie je súčasťou sady, ale je potrebný, aby vám na nechtoch farebné gély vydržali čo najdlhšie. 😉

So samotnou modelážou vám pomôže biely a růžový gél, a nakoniec vrchný gél pre perfektný lesk i odolnosť, s aplikátorom na ľahšiu manipuláciu.

Každý má iný vkus, takže ďalšie farby už si musíte vybrať podľa vlastného vkusu. Nesmiem zabudnúť tiež na cleaner (odstraňovač výpotku), ktorý je nevyhnutným pomocníkom pri každej modeláži. Výpotok je lepkavá tekutina, ktorá sa po vytvrdnutí vyzráža na jeho povrchu. Je potrebné ho vo väčšine prípadov odstraňovať. 😉

V sade ďalej nájdete poriadne klbko buničiny, štetce na gél, gilotínu na tipy, výživný olejček a glitre na ozdobu nechtov, takže budete zásobené na dostatočne dlhú dobu. Ale pozor! Gél na nechtoch výborne drží (za predpokladu, že ide o kvalitnú modeláž so správnym postupom) a len ťažko ho dáte dole bez pomoci acetónu! Ten nie je súčasťou menšej sady a preto odporúčam si ho zaobstarať.

NANI sada na gélové nechty veľkosti „L


0974_1_w640

Obsahuje všetko, ako jej menej obsiahla kolegyňa avšak s tým rozdielom, že fľaštičky a balenie majú (takmer vždy) väčší obsah. Navyše v sebe sada ukrýva aj podkladový base gél, ktorý v menšej sade chýba.

So sadou „L“ dostanete aj viac farebných gélov, oveľa viac tipov (spolu 1000 kusov!), poriadnu nádielku zdobenia (od trblietok cez nitky až k samolepkám), viac štetcov na modeláž i viac buničiny. Jednoducho sa od vás očakáva, že gélové nechty nebudete robiť raz za mesiac, ale budete sa venovať modeláži čo najčastejšie.

Veľká sada má aj acetón, ktorý v menšej sade chýba, ale stále neobsahuje nechtové šablóny, s ktorými pravdepodobne budete (okrem tipov) skôr alebo neskôr pracovať. Inak v nej ale nájdete úplne všetko a určite toho nie je málo. 🙂

Netreba sa báť!

Ste úplný nováčik a zamotala sa vám hlava už len z toho zoznamu potrieb na modeláž? Nie je vôbec potrebné od gélov utekať. Techniku, ako pracovať s celým radom tekutín a výrobkov si osvojíte rýchlo a potom už bude potrebné len zlepšovať sa praxou. Je možné, že sa vám prvá modeláž nechtov príliš nepodarí, ale to asi nikomu, kto si niekedy sám vyskúšal na vlastnú päsť gélové nechty. Druhý pokus už dopadne lepšie a na tretí nechty už budú žať chválu od širokého okolia. Platia tu heslá „Nikto učený z neba nespadol“ a „Chybami sa človek učí“. 🙂


Podčiarknuté, zrátané!

Teraz už máte prehľad, čo jednotlivé sady obsahujú a v čom sa líšia. Už záleží len na vás, či začnete s menšou sadou a postupne sa „prehryziete“ technikou, kým dokúpite zásoby gélov a zdobenia, alebo to rovno rozbehnete s veľkou sadou, ušetríte a predzásobíte sa aj na nechty všetkých kamarátok.

Do sád na gélovú modeláž sme dali overené a najobľúbenejšie produkty, ktoré si pochvaľovali mnohé zákazníčky. Pri správnom postupe s nimi teda budete 100% spokojné a my budeme radi, že sa vám s výrobkami darí.

Nechtová modeláž, to je obrovský svet techník a možností. Ak máte akúkoľvek otázku, len sa nebojte napísať na náš Facebook, kde vám veľmi radi poradíme a všetko vysvetlíme. Hlavne sa nám nebojte pochváliť fotkou, ako sa vám prvá modeláž podarila. Veľa úspechov!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.