Polygél: Pevný ako akryl, pružný ako gél

Čo je to vlastne polygél? A v čom sa líši od ostatných materiálov určených na nechtovú modeláž? To sa dozviete v dnešnom článku!

Čo je polygél?

Polygél predstavuje jedinečné spojenie gélu a akrylu. Dokáže vytvoriť pevnú, pružnú a zároveň odolnú modeláž so skvelou priľnavosťou. Jedná sa o profesionálny produkt s výraznými pozitívnymi vlastnosťami, vďaka ktorým sa stáva obľúbenejší než gél a akryl. Ide o naozaj veľmi hustý gél, s ktorým sa veľmi dobre stavia ako na šablóny, tak na nechtové tipy alebo si môžete pomôcť špeciálnymi šablónami Dual Forms.

polygel_2

Čo má polygél spoločné s akrylom a gélom?

S akrylom majú podobný priebeh modeláže. Oba dva produkty sú veľmi odolné, majú výborné priľnavé vlastnosti a na nechtoch skvele držia. S gélom majú spoločné tie vlastnosti, že sú veľmi pružnými materiálmi, ktoré sa vytvrdzujú v UV/LED lampe, narozdiel od akrylu. Polygély sa pri samotnej modeláži správajú skôr ako akryl, avšak nevzniká pri práci s nimi žiadny nepríjemný zápach. Nehľadiac na svoju odolnosť sa dajú polygély ľahko pilníkovať. Vďaka tomu je možné ľahko upravovať tvar nechtov pri modeláži. Tiež celkové odstraňovanie polygélu pilníkovaním je ľahšie.

polygel

Prečo polygél?

Pokiaľ ste vyskúšala akrylové aj gélové nechty, ale poriadne nie ste stopercentne spokojná, siahnite po polygéle. Vďaka jeho pevnej pastovitej konzistencii sa skvele nanáša (podobne ako akryl), ale nezasychá na vzduchu a nezapácha! Takže sa s tvarom nechtov môžete hrať ako dlho chcete, než budete spokojná. Potom ho jednoducho dáte vytvrdiť do lampy. To samozrejme môžete aj s gélom – ten je ale svojou konzistenciou naozaj o dosť redší – takže sa môže stať, že sa vám modeláž nepodarí a skôr než ju vytvrdíte, stečie okolo nechtovej kožičky. Spísala som vám menší návod, ako s polygélom pracovať:

Ako vymodelovať necht s NANI Poly UV/LED gélmi?

  • Pripravte nechty ako na klasickú modeláž. Je potrebné upraviť tvar, zmatniť povrch, odstrániť nechtovú kožičku a očistiť necht od nečistôt.
  • Naneste primer na lepšie priľnutie polygélu a nechajte krátko uschnúť.
  • Teraz aplikujte polygél. Naberte potrebné množstvo polygélu kovovou špachtľou a umiestnite na necht.
  • Namočte štetec do Poly liquidu a začnite modelovať gél do požadovaného tvaru.
  • Nechajte vytvrdiť v UV/LED lampe 1 min.
  • Zotrite výpotok cleanerom a spilníkujte do požadovaného tvaru.
  • Pokiaľ nechcete aplikovať farebný gél, zdobenie a pod., pretrite finish gélom.

A voilà, nechtová modeláž polygélom je hotová! Je to naozaj jednoduché, pokiaľ ste už niekedy pracovala s akrylom alebo gélom, bude to pre vás úplná hračka. A ak sú vaše skúsenosti len s gél lakmi – nebojte sa, zvládnete to! Chce to len cvik a nebáť sa toho! A keby čokoľvek, viete, že sa na mňa môžete kedykoľvek obrátiť, napríklad na Instáči.:)

ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.