Pod lupou: Klasické laky na nechty – spása alebo prežitok?

V dnešnom článku sa takzvane „pozrieme na zúbky“ klasickým lakom na nechty. Vyzdvihneme ich prednosti a nezabudneme ani na negatíva, ktoré so sebou prinášajú. Nakoniec si obyčajné laky porovnáme s tak obľúbenými gél lakmi a ako vždy prinesieme množstvo krásnej inšpirácie. Tak poďme na to!

laky
Lak na nechty, prečo ÁNO?

Hneď na štarte začneme pozitívne. Iste mi dáte za pravdu, že plusov má lak na nechty naozaj veľa. Vybrala som teda také, ktoré sú dôležité pre nás, ako obyčajné používateľky a milovníčky upravených nechtov. 

Ako prvé významné plus je ich ľahká dostupnosť. Nájdete ich v každej drogérii, supermarkete alebo i večernej samoške. Sú malé, nezaberú takmer žiadne miesto a nie je problém ich schovať napríklad v kabelke pre prípad núdze. Pokiaľ núdza naozaj nastane a vy práve nie ste pripravená, skočte do najbližšieho obchodu a vyberte si ten pravý odtieň z tak širokej škály farieb. Zaberie vám to pár minút a vaša peňaženka to skoro nepocíti.

Rozhodne nesmieme opomenúť ľahkú manipuláciu. Úpravu nechtov zvládnete hravo na lavičke v parku počas chvíľky. Nepotrebujete k tomu žiadne UV/LED lampy, bázy, pomocné tekutiny ani leštiace vrstvy. Pomocou obyčajných lakov sa dá vytvoriť divoký, ale aj úplne prirodzený look. A ak sa vám popoludní hodí iná farba k oblečeniu? Potom je odlakovač váš najlepší kamarát!

A prečo NIE?

Tak ako každá minca má dve strany, tak aj laky majú svoje mínusy. Pre mnohé z nás sú zanedbateľné. Ale predsa len, rozhodne sa medzi nami dievčatami nájdu také, ktoré sa cez nedokonalosti lakov neprenesú. 

Ruku na srdce, nalakované nechty nám obyčajne nevydržia dlhšie ako pár dní. Pri najmenšom ťuknutí nechta o tvrdý predmet sa lak z nechta stratí ako para nad hrncom. Po vytvorení skvelého nail artu čakáte večnosť, než lak zaschne a vôňu konvaliniek by ste pri čakaní hľadali márne. Pokiaľ zvolíte výraznejšie farby ako sú červená alebo čierna, prírodné nechtové lôžka aj nechty sa dočasne zafarbia a nežiadúci farebný nádych si zachovajú aj po odlakovaní. Navyše málokto vie, že prirodzená farba nechtov sa po nadmernom používaní lakov ladí do ľahko žltej. A hoci je to zdraviu neškodné, nie je to príliš pekné na pohľad.

TOP 5 PLUSY VS MÍNUSYdo_textu_upraveno

 

+ dostupné – slabá výdrž
+ lacné – zapáchajú
+ rýchle – farbia prírodné nechty
+ ľahká manipulácia – dlhá doba zasychania
+ ľahká zmena farieb – nutnosť nanášania viac vrstiev

 

LAK VS GÉL LAK

Poznáte gél lak?  Na prvý pohľad vyzerá ako obyčajný lak – teda fľaštička so štetčekom. Na vytvorenie požadovaného efektu ale potrebujete nechty odmastiť a použiť podkladovú bázu aj záverečný lesklý top … Každú vrstvu je nutné nechať vytvrdiť v UV/LED lampe. Avšak táto manikúra vám pri správnom postupe vydrží až tri týždne.

+ vydrží krásne cca 2-3 týždne  – viac pracné
+ efekt gélových nechtov – časovo náročnejšie
+ ľahká manipulácia – náročnejšie odstránenie

+ dostupnosť hŕby farieb a efektov

 
+ nezapácha  
Gél lak by som odporučila skôr ženám, ktoré pracujú manuálne, sú časovo vyťažené alebo tým, ktoré sa o svoje nechty starajú s nadšením a nevadí im pri paráde stráviť viac ako dve minútky ako je tomu pri lakoch.

Tip: Zadovážte si kompletnú sadu na modeláž gél lakom, v ktorej nájdete presne to, čo vaše nechty potrebujú na dokonalú manikúru!

Lak na nechty je naopak vhodný pre študentky, a to najmä kvôli cenovej dostupnosti a možnosti rýchlej zmeny farieb. Na skúšky s neónovo ružovou asi nepôjdete, alebo áno?

Či už ste zástankyňou klasických lakov alebo naopak nejakého druhu nechtovej modeláže, za mňa majú klasické laky vo svete manikúry stále svoje teplé miestečko a asi sa to len tak nezmení. A čo podľa vás? Sú laky vaša spása alebo už len prežitok? Dajte nám vedieť do komentárov na našom FB profile!

 


Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.