Veľké porovnanie UV a LED lámp! Ktorá je najlepšia?

Premýšľate nad obstaraním novej lampy pre svoj nechtový kútik? Váhate, ktorá je pre Vaše potreby tá pravá? Alebo vás proste len zaujíma, čo je všetko na trhu, a ako medzi tým obstojí vaša domáca piecka? Všetko sa dozviete v článku!

UV alebo LED?

thinking_3079060_640

Len pár rokov naspäť bol veľký rozdiel a s tým aj veľa rozhodovaní, či si kúpite UV alebo LED lampu, zatiaľ čo dnes už na tom takmer nezáleží. Čím to je? Stále platí fakt, že LED aj UV lampy majú „iný“ druh žiarenia, „iným spôsobom“ a za potreby rozdielneho času vytvrdzujú materiály (či už ide o gély alebo gél laky). Len pár rokov naspäť bolo totiž bežné, že každý gél či gél lak bol vhodný iba pre UV alebo naopak pre LED lampy. To bolo ale pochopiteľne obmedzujúce a nepraktické. Preto sa už dnes veľmi často stretnete s kombinovanými UV/LED lampami a dokonca aj veľká väčšina gélov či gél lakov je vhodná pre UV i LED, čo bol takmer nevyhnutný a rozhodne správny krok vpred!

Samozrejme aj cez tento fakt má každá lampa svoje pre a proti. Aké? Poďme si porovnať jednotlivé typy!

Štandard na začiatok

NANI UV lampa na nechty 36W, kvadrátovákvadratova36w

young_3061648_640

Pozitíva:
+ cena (nízka obstarávacia cena nahráva predovšetkým začiatočníkom a nenáročným používateľkám)
+ jednoduché ovládanie (jeden spínač, jedno tlačidlo – zvládne to s ňou naozaj každý)
+ jednoduchá údržba (spodnú časť lampy aj žiarivky možno vytiahnuť a všetko jednoducho vyčistiť)
+ životnosť (ak nedôjde k poruche na základe opotrebovania alebo nevhodného zaobchádzania, dokáže lampa s pravidelnou výmenou žiaroviek slúžiť dlhé a dlhé roky)

Neutrálne:
výkon 36 W (plne postačujúci na vytvrdenie väčšiny materiálov – UV gélu, gél laku, polygélu, akrygélu …)
2 polohy časovača a nepretržité svietenie
štandardný dizajn (nenápadný, jednoduchý krychlovitý tvar so zaoblenými rohmi)

upset_3061663_640

Negatíva:
– iba UV (materiál vyžadujúci LED žiarivky má u tejto lampy smolu)
– nutné po čase meniť žiarivky (žiarivky vydržia pracovať až 300 hodín, potom je potrebné zaobstarať nové)
– doba vytvrdzovania (štandardná doba vytvrdnutia vrstvy materiálu je 2 minúty. U LED lámp je to 30 – 60 sekúnd)
– bez displeja (ak nemáte poruke stopky, nebudete vedieť, ako dlho už časovač beží)
– krátky kábel

Podčiarknuté, sčítané: Je jasný dôvod, prečo túto lampu už tak dlho nájdete v našich štartovacích sadách na nechtovú modeláciu. Sú naozaj ideálnou voľbou na začiatku pre tie, ktoré si chcú upravovať nechty v pohodlí domova. Aj napriek pomalšiemu vytvrdzovaniu a väčšiemu prevedeniu slúži veľmi dobre, má nízku poruchovosť a bude vám nápomocná aj dlhé roky :). 

Stredná vyššia

NANI UV/LED lampa 48 W 2 v 1 – Black & Whitenaniuvled48w

young_3061648_640

Pozitíva:
+ výkon 48 W (vyšší výkon zaručuje kvalitné a rýchlejšie vytvrdnutie materiálu, všetky druhy gélov sú spravidla vytvrdené do minúty)
+ UV/LED (jasné plus – vytvrdí akýkoľvek materiál)
+ jednoduché ovládanie (ľahko rozpoznateľné jasne označené tlačidlá)
+ časovač na 10, 30, 60 a režim 99 s
+ senzor pohybu (žiarenie sa spustí vo chvíli, keď do lampy vložíte ruky)
+ moderný dizajn (štýlový tvar aj vhodná kombinácia farieb)
+ digitálny display (prehľadne vidíte, ako dlho zostáva do zhasnutia svetla)
+ jednoduchá údržba

upset_3061663_640

Neutrálne:
 cena

Negatíva:
– chýba tlačidlo on/off (lampa sa vypína až odpojením zo zásuvky)
–  životnosť (akonáhle sa diódy – ktoré vydržia svietiť úžasných 50 000 hodín – opotrebujú, nemožno ich vymeniť a je potrebné kúpiť novú lampu)


Podčiarknuté, sčítané:
Lampu NANI UV/LED 2 v 1 s 48 wattmi si zamilujú tie, ktoré už majú s modelážou skúsenosti, chcú, aby im práca šla pekne od ruky, a nechcú pri nej tráviť zbytočne veľa času. Hodí sa ako na domácu úpravu nechtov, tak do menších nechtových štúdií.

NANI UV/LED lampa 50 Wnaniuvled50w

Podčiarknuté, sčítané: NANI UV/LED s výkonom 50 wattov je v mnohých svojich kvalitách podobná predchádzajúcej kolegyni. V porovnaní s ňou má však o chlp vyšší výkon a k tomu ako plus o niečo nižšiu cenu. Avšak postráda možnosť časovača na 10 sekúnd, a hoci má vyšší výkon, tak počet diód je menší. Vytvrdí všetky druhy gélov a gél lakov do minúty, má digitálny displej a všeobecne je kvalitou veľmi dobre porovnateľná s lampou predchádzajúcou. Uplatnenie nájde v domácom nechtovom kútiku, rovnako ako v menšom salóne. Pre svoju obľubu sa tiež stala súčasťou našich vybraných štartovacích sád na modeláž nechtov :)!

Pre náročné

NANI UV/LED lampa NL15, NL16 60 W a NANI UV/LED lampa NL17, NL18 60 Wnaninl1516
naninl1718

young_3061648_640

Pozitíva:
+ výkon 60 W (všetky druhy gélov aj gél lakov vytvrdíte už do 30 sekúnd)
+ možné prepnúť aj na 48 W (ak pracujete s poddajnejšími materiálmi, napríklad gél lakmi, môžete šetriť lampu aj pokožku rúk a prepnúť na nižší výkon 48 W)
+ UV/LED (vytvrdí akýkoľvek materiál)
+ jednoduché ovládanie, časovač na 10, 30, 60 a 120 s
+ senzor pohybu (žiarenie sa spustí vo chvíli, keď do lampy vložíte ruky)
+ moderný dizajn a dve farebné variácie (každá lampa má zaujímavé dizajnové prevedenie, a navyše biely a ružový farebný variant)
+ digitálny display (prehľadne vidíte, ako dlho zostáva do zhasnutia svetla)
+ jednoduchá údržba

upset_3061663_640

Negatíva:
– životnosť (akonáhle sa diódy – ktoré vydržia svietiť úžasných 50 000 hodín – opotrebujú, nemožno ich vymeniť a je potrebné kúpiť novú lampu)
– cena

 

Podčiarknuté, sčítané: Tieto lampy sa líšia v dizajnovom prevedení, nehľadiac na to sa jedná o profesionálne, kvalitné a skvelé lampy, ktoré sa budú vynímať v každom nechtovom štúdiu a práca s nimi vám ušetrí nervy, čas a bude vám robiť len samú radosť.

NANI UV/LED lampa 54 W

naniuvled54w

Podčiarknuté, sčítané: NANI UV/LED lampa s 54 W je čo do vlastností veľmi podobná predchádzajúcim dvom kráskam a aj ju zoženiete v dvoch farebných prevedeniach – bielej a ružovej. Má o chlp nižší výkon – 54 W, čo ju však nerobí o nič menej super. Navyše – oproti predošlým dvom modelom má jednu prednosť – ucho na jednoduchý prenos. Pre svoje kvalitné prevedenie, krásny dizajn a vysoký výkon ju môžete nájsť aj v našich štartovacích sadách s nechtovou modelážou pre tie, ktoré chcú mať z úpravy nechtov extra radosť.

Tip: Tieto sady sú úžasné aj ako krásny darček, napríklad k Vianociam alebo narodeninám 🙂.

Profesionálna čerešnička na torte

NANI UV/LED lampa 80 W

naniuvled80w

young_3061648_640

Pozitíva:
+ výkon 80 W (silnejšiu lampu nehľadajte, táto vytvrdí všetko behom okamihu, pomáha jej v tom šikovne rozmiestených 42 dual LED diód)
+ ucho pre jednoduchý prenos
+ dostatočne široká aj pre dve ruky
+ UV/LED (vytvrdí akýkoľvek materiál)
+ jednoduché ovládanie, časovač na 10, 30, 60 a 120 s
+ senzor pohybu (žiarenie sa spustí vo chvíli, keď do lampy vložíte ruky)
+ LCD display (prehľadne vidíte, koľko času zostáva do zhasnutia svetla)
+ jednoduchá údržba
+ moderný dizajn

upset_3061663_640

Negatíva:
–  životnosť (akonáhle sa diódy – ktoré vydržia svietiť úžasných 50 000 hodín – opotrebujú, nemožno ich vymeniť a je potrebné kúpiť novú lampu)
– cena

 

Podčiarknuté, sčítané: Akákoľvek nevýhoda sa u tejto lampy hľadala len veľmi ťažko. Chváli sa všetkými výhodami predchádzajúcich modelov a navyše ich zabalila do dizajnového kabátika s prevedením vhodným na vytvrdzovanie manikúry u oboch rúk zároveň. Každé nechtové štúdio by si snáď nemohlo priať lepšieho pomocníka. Jednoznačne top produkt svojej kategórie.

Na záver

Konečne máme všetko prehľadne a na jednom mieste, dnešný článok bol o niečo náročnejší, ale myslím si, že dvakrát tak prínosný! Ak máte samy skúsenosti s našimi lampami, určite sa neváhajte s názormi podeliť na Facebooku, priamo v komentároch pod príspevkom. A ja sa budem tešiť zase nabudúce :)!

Zdroje:

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.