Nechty siedmich morí – vyrazte za letným dobrodružstvom so štýlovou manikúrou!

Letná prázdninová sezóna práve vrcholí a nejedna z vás sa na svoju dovolenku pri mori ešte stále teší. Pokiaľ sa už nemôžete dočkať, vyrazte so mnou na malý výlet po mori už teraz!

Iste ste už čítali môj nedávny článok, kde sme si predstavovali návod na nádhernú mušľovú manikúru. Dnes naň tak trochu nadviažeme, pretože v mori je doslova more ďalšej inšpirácie. O čo dnes pôjde? Zabrúsime do azúrových vôd Stredomoria, a aj keď morí nebude doslova sedem, možno sa stretneme aj s pirátmi! 🙂

Zaujímavosť: „Sedem morí“ je starodávnu frázou pre všetky svetové oceány. Od 19. storočia bol termín zahrnutý do siedmich oceánskych vodných telies. Termín „sedem morí“ sa vyvinul tak, aby sa stal obrazovým termínom na popis námorníka, ktorý navigoval po všetkých moriach a oceánoch sveta.
dsc5449_edit_edit_edit_675x450

Tyrkysový Jadran

Moria majú na rôznych miestach rôzne farby. Ja mám Jadranské more na území Talianska spojené s tyrkysovou farbou. Tyrkysová je jednou z najobľúbenejších farieb letnej manikúry, pretože nám pripomína nielen more, ale aj osviežujúce bazény alebo priezračné vody zatopených lomov. Určite nezabudnite ani na glitrové zdobenie, kamienky alebo nechtovú bižutériu, avšak aj jednoduchá jednofarebná manikúra má svoje čaro!

Tip: Máte už svoju zbierku modrých odtieňov gél lakov? Rad Forest Dream ich má nespočetne!

Modrá na pobreží Grécka

Grécko je rovnako ako Taliansko obklopené mnohými moriami, ale vybrala som si to, ktoré sa rozpína medzi gréckymi a tureckými brehmi – Egejské. To ma uchvátilo svojou farbou, ktorá je pri pobreží svetlá a v hĺbkach temná modrá. Ktorý odtieň si vás získal? 🙂

Tip: Pripomeňte si tiež pôsobivé modré ombré z článku s koktailovou inšpiráciou!

Námorníci, na palubu!

Kto by nemal rád stále módnu námornícku módu! Pásiky a kombinácia bielej a modrej snáď nikdy nezostarnú a že je im už toľko rokov! Pruhovaná móda sa právom prisudzuje práve námorníkom, ale kto ju preslávil? Nikto iný, než jedna z najväčších postáv módy 20. storočia – Coco Chanel, ktorá v roku 1917 ponúkla zákazníčkam ženského pohlavia prvé pruhované tričko vôbec. To odštartovalo pruhované šialenstvo, ktoré viac-menej trvá až dodnes.

Pokiaľ vo svojom šatníku žiadny takýto módny kúsok nemáte, nevadí, na nechtoch si pásiky vyrobíte celkom ľahko napríklad použitím samolepiacich pások. Ktorá z vás si trúfa, môže tiež pridať kotvu alebo kormidlo. 🙂
anchor_nail_art_tutorial_collage_2_864x486

Pozor na pirátov!

Čo by to bolo za more, keby jeho vody nebrázdila aj nejaká tá pirátska zberba! Prekrížené kosti, lebky a tajné mapy ukazujúce rozprávkový poklad, no prečo nie? Pokiaľ si netrúfate maľovať, pomôžu vám samolepky alebo pečiatky, prípadne jednoduchý návod nižšie. A je to! 🙂
97530c1356d1560af32459c7141ed5f2

Ako sa vám páčila naša dnešná plavba po mori? A ktorú z manikúr hodláte určite vyskúšať? Pochváľte sa mi svojimi nápadmi tiež na našom Facebooku a užite si svoju dovolenku. Inšpirujte sa!

Zdroj: instagram, pinterest, novinky.cz, sortra.com, askideas.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.