Neobvyklé odtiene: Sivá a nudná? Kdeže! Dozrejte na ňu a uvidíte, že si získa aj vaše nechty!

Sivú farbu a asociácie na šeď máme spojené väčšinou s nudou, nevýraznosťou a vôbec sa zdá, že nás na tejto farbe nemá čo zaujať. Je to ale naozaj tak? Mačka NANI a jej dnešný prvý diel o neobvyklých odtieňoch vás presvedčí o opaku!
Sivá v nás obvykle neprebúdza zvláštne hrejivé pocity a ani nepatrí medzi farby zlepšujúce náladu. Faktom ale je, že sivá symbolizuje magické rozhranie svitania a súmraku, ďalej vďaka svojej neutralite predstavuje ochranu pred negatívnou energiou a jej svetlé odtiene bývajú spájané s múdrosťou, opatrnosťou a ochotou ku kompromisom. To už znie zaujímavejšie, čo poviete? 🙂 Ani na nechtoch sa sivá tak často nevyskytuje, čo si myslím, že je trochu škoda, pretože nápadov na manikúru v tónoch sivej je toľko! Poďme si ukázať, ako skvele môže vyzerať ako sivá samotná, tak aj v kombinácii s niektorými ďalšími farbami!

Sivá sólistka

Iste by sa niektoré uspokojili aj s nenáročnou, jednofarebnou úpravou – prečo nie, najmä bledosivá pôsobí ukľudňujúcim dojmom a hodí sa pre situácie, kam sa výrazné farby veľmi nehodia. Ak však rady vymýšľate najrôznejšie kombinácie techník a vzhľadov, tak ste na správnom mieste! Ozvláštnite sivú manikúru tým, že budete striedať matný a lesklý vzhľad, pridáte nejakú tú ozdobu, alebo pomocou hubky vytvoríte pôsobivé ombré.

Sivá a biela ako nerozlučné kamarátky

Sivá vznikla zmiešaním čiernej a bielej a s oboma farbami si naozaj rozumie! S bielou ju vidíme najčastejšie v spojitosti so zimnými motívmi alebo s tzv. pletenými nechtami. Táto kombinácia je skvelou voľbou pre tie, ktoré chcú svojim nechtom ponúknuť trochu kontrastu, ale zároveň dávajú prednosť menšej výraznosti. Pre tie pokročilejšie z vás môže byť zaujímavou výzvou tiež technika drag marble, o ktorej som písala tu. 🙂

Šedá s čiernou ako pár snov

S čiernou to naozaj klape! Pruhy, geometrické obrazce aj nežné kvetinové motívy majú zelenú – totiž sivú. 🙂 Ak máte rady zdobenie, vyskúšajte niektorý z tmavých glitrových prachov alebo nechty skrášlite kamienkami.

Sivá v žiari trblietok

Zalešťovacie pigmenty, glitrový prach, žiarivé zdobenie – sivá potom nemá ďaleko k pôsobivej striebornej. Či už nechty vyleštíte ako zrkadlo alebo len pridáte kamienky, sivá sa rozžiari a vy tak môžete byť pripravené napríklad na nadchádzajúcu plesovú sezónu. 🙂

Ako sa vám páčila dnešná inšpirácia? Trúfnete si na budúcu manikúru vo farbách sivej, alebo zvolíte svoju obľúbenú klasiku? Zatiaľ prajem veľa nápadov, inšpirujte sa!

Zdroj: instagram, pinterest

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.