Nechty vo farbách adventných nedieľ: V hlavnej úlohe metalické efekty!

Predvianočný čas sa okrem iného vyznačuje blýskavými dekoráciami v nákupných centrách a tiež doma, kde podľa tradície postupne zapaľujeme sviečky na ozdobenom adventnom venci. No a ak ste rovnako ako straky na lesklé vecičky a metalické zdobenie na nechtoch je vaša parketa, tak v dnešnom článku nájdete to pravé orechové!

K Vianociam lesk a krása skrátka patria. Nie snáď preto, aby sme sa predháňali, kto má krajší stromček, kto žiarivejšie stuhy na darčekoch alebo domácu výzdobu, ale zrejme hlavne preto, že v období zimného slnovratu máme najmenej slnečného svitu za celý rok a tmavé dni dokážu poriadne potrápiť aj inak večne usmievavých optimistov. Všimli ste si, že v tomto období viac ako inokedy tak rady zapaľujeme sviečky, vonné lampy či lampáše a lákajú nás veci, ktoré odrážajú svetlo? Trblietavými a žiariacimi predmetmi alebo aj šperkami sa tak možno podvedome snažíme kompenzovať nedostatok slniečka, ktorý ja osobne nesiem veľmi ťažko a najradšej by som sa zobudila až na jar po dlhom zimnom spánku v pelechu. 🙂

Dni sú teraz krátke a tmavé, ale aj naplnené nádejou a kúzlom najkrajších sviatkov v roku. Čo tak si na nechtoch vyčarovať trblietavú parádu, ktorá rozžiari aj ten najospalejší deň a zároveň bude perfektne ladiť s lesklými dekoráciami?

Zaujímavosť: Určite sú vám známe pojmy ako bronzová, strieborná a zlatá nedeľa. Toto označenie má však pôvod v obchodnom ruchu pred Vianocami a s cirkevným rokom alebo tradíciou nemá žiadnu súvislosť. Nechajte sa však odtieňmi týchto kovov inšpirovať pre svoju manikúru!

Hrejivý bronz

Táto farba často symbolizuje doznievajúcu jeseň, skrýva v sebe hnedé až zlaté odtiene, ktoré sa snúbia v dokonalú bronzovú krásu. Farba symbolizuje okrem iného starostlivosť a opatrovateľské sklony. No a kedy inokedy sa toľko staráme než práve okolo Vianoc, že? 🙂 Na nechtoch bude pôsobiť hrejivým dojmom zvlášť v kombinácii s hnedou, ktorá vám pripomenie horúcu čokoládu zo stánku na vianočných trhoch.

Tip: Stavte na trblietavý UV gél alebo dychberúci leštiaci pigment Aurora.
mexican_hot_choc

Ľadové striebro

V meste si snehovú nádielku toľko neužijeme, ale v horských oblastiach je to pastva pre oči! Čo je krajšie ako žiarivé kryštáliky snehu alebo dlhé cencúle presvetlené slnkom? V nížinách si totiž kvôli častej inverzii musíme vystačiť so zatiahnutou oblohou. Poďte smelo rozohnať mraky tiež na zimnej nočnej oblohe a užite si predvianočnú romantiku pod hviezdami.
srx_icicle_2.1

Tip: Pomôžu vám v tom leštiace pigmenty striebornej farby a vyskúšajte tiež NANI Brokát Giltter.

Okázalé zlato

Nie je všetko zlato, čo sa blyští, ale u nechtov by sa o tom dalo polemizovať, zvlášť ak máte vo svojom kufríku to správne vybavenie! Zlatá k Vianociam patrí rovnako ako modrá k oblohe, preto ju v súvislosti so sviatkami a nákupmi vídame v obchodoch tak často. Zlatá nedeľa je deň, kedy si obchodníci mädlia ruky, však iste dávno viete, že to pravé zlato sa skrýva predovšetkým v domácej pohode a odpočinku, na ktorý počas roka toľko zabúdame. 🙂

Tip: Ako zariadiť, aby nechty vydržali dlho lesklé a neporušené? Starostlivo vyberte záverečný top coat! Na Hard Top Shine sa môžete bez obáv spoľahnúť, nechtom dodá úžasne lesklý vzhľad a ochráni vašu manikúru pred poškriabaním a zmatnením až dlhé 4 týždne.

golden_candles_lit_1252_317

Ako sa vám páčila žiarivá adventná inšpirácia? A ako prežívate tento čas vy? Napíšte mi na náš Facebook a pochváľte sa svojimi nápadmi aj tipmi, ako zhon čo najlepšie zvládnuť. Prajem pohodový predvianočný čas!

Zdroj: instagram, pinterest, freepik.com, spokesman.com, health.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.