Nechtová modeláž: Zamerané na nechty!

Mandle, squoval alebo snáď stiletto? Ak sa tiež strácate v populárnych tvaroch nechtov, mám pre vás ich jednoduchý prehľad, vďaka ktorému nájdete aj vy svoj dokonalý tvar!

Každá z nás chce mať krásne upravené nechty. Pozorne si vyberajte produkty, ktoré nám k našej vysnenej manikúre dopomôžu. Každopádne každá máme iné nechtové lôžko, rôzne dlhé prsty a musíme si pozorne vyberať taktiež aj tvar, ktorý nám najviac pristane. Poďme si teda spoločne rozobrať tie najpopulárnejšie tvary, ktoré docielite ľahko pomocou pilníka!

tvary_sk

Oblé tvary

  • MANDLE

Najoblúbenejší tvar súčastnosti! Mandľový tvar je niečo medzi oválnym a špicatým tvarom, ktorý dokáže vaše ruky opticky predĺžiť. Krásne bude vyzerať na dlhšom nechtovom lôžku, ale aj na silnejších prstoch. Každopádne bude krásny aj na všetkých typoch nechtov. Pri tomto tvare je nutné počítať s tým, že nechty budú málinko dlhšie, mandľu totižto nevytvoríte z úplne krátkych nechtov. Poslednú dobu je čím ďalej, tým viac populárna tzv. moderná či salónna mandľa, ktorá je vhodná pre kratšie a stredne dlhé nechty a taktiež aj pre tzv. pinchovanie pomocou pinzety, pretože pri tejto technike sa necht ‘‘ohýba‘‘ smerom do strán.
mandle

  • GUĽATÝ

Jeden z najklasickejších tvarov nechtov pre všetky, ktorým prekážajú dlhé nechty a chcú ich čo najkratšie. Sú však vhodné aj pre tie z vás, ktoré máte dlhé prsty a chcete ich čo najviac opticky zúžiť. 
kulate_

  • OVÁLNY

Ak neviete, aký tvar bude pre vás ten pravý, choďte do oválneho! Bude vyzerať krásne na všetkých typoch nechtových lôžok a navyše dokáže opticky predĺžiť a zoštíhliť nechtové lôžko. Najviac pristane tým, ktoré máte kratšie prsty a nechtové lôžka. 
oval

  • SQUOVAL

Kombinácia slova Square a Oval naznačuje tento tvar. Ide o zaobalený hranatý tvar nechta, ktorý je vhodný pre tie z vás, ktorým vadí ostrá hrana na hranatých nechtoch. Tento tvar je vhodný predovšetkým pre dlhšie nechtové lôžka, na ktorých bude vyzerať absolútne perfektne a elegantne. 
squoval

Ostré tvary

  • HRANATÝ

Ak sú vaše nechtové lôžka úzke a máte štíhle prsty, hranatý tvar vám rozhodne pristane! Tieto nechty navyše môžete nosiť v akejkoľvek dĺžke, je však potrebné dbať na určitú symetriu, ktorá je pri hranatých nechtov veľmi dôležitá. Vytvorenie hranatého tvaru navyše patrí medzi tie najjednoduchšie. Ak máte široké alebo krátke nechtové lôžka, tomuto tvaru sa radšej vyhnite. 
hranate_

  • ŠPICATÝ

Tento extravagantný tvar bude vhodný pre zoštíhlenie vašich prstov a predĺženie rúk, preto bude vo väčšej dĺžke vhodný aj pre tie z vás, ktoré máte kratšie nechtové lôžko. Určite poznáte nočnú moru všetkých nechtárok: ‘‘Prosím krátke a do špičky.‘‘

Špicatý tvar síce pôsobí neprirodzene, ale na krátkych nechtoch bude pôsobiť skutočne nevkusne, preto ho doporučujem naozaj len pre dlhšiu manikúru. 
s_pic_ate_

  • STILETTO

Ide o najmenej praktický tvar nechta, ktorý je vhodný skôr na ukážky nechtového designu. Stiletto je defacto špicatý tvar, ale výrazne predĺžený. Nechty s týmto tvarom sa pohybujú v dĺžke medzi 1,5 – 5 centimetrov a sú tak ideálne pre detailný nailart. Tento typ nechta vyzerá však dokonalo s tzv. stavaným francúzskom, na ktorom najviac vynikne.
stiletto

  • BALLERINA/COFFIN

Populárny tvar známy pod dvoma názvami ako Coffin a Ballerina. Pri tejto modeláži sa špička nechtu postupne zužuje a je zakončená ostrou hranou, každopádne nepatrný rozdiel v oboch názvoch je. Pri tvare Coffin sa špička rovno zužuje už od nechtového lôžka smerom k špičke, ale pri Ballerine sa so zaoblenými hranami zužuje až cca v polovici nechta. 

balerina
ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.