Nail art s rohom jednorožca: Nádhera alebo gýč?

Ak je medzi vami niekto, kto môj blog vcelku pravidelne sleduje, tak mu určite neušiel článok o lastúrovom nail arte. Prečo ho spomínam, keď je na nechty s mušľami už celkom neskoro? Je to jednoduché! Zároveň s nechtami, ktoré by najskôr privítala každá morská panna, sa na internete aj v nechtových štúdiách objavil ešte jeden „rozprávkový“ nail art, tentoraz inšpirovaný jednorožcami! Priaznivci oboch druhov zdobenia sa ešte teraz dohadujú, ktorá z týchto dvoch manikúr je krajšia. K akému tímu sa pridáte? A hlavne – čo hovoríte na nechty jednorožca? Mrknite do galérie na tie najvydarenejšie kusy!

Prečo práve jednorožec?

Možno čakáte nejaké veľmi komplikované vysvetlenie a dôvod, prečo dúhový nail art význačujúci sa predovšetkým jedným alebo viacerými jednorožčími rohmi, vôbec vznikol, a prečo je taký obľúbený. Čuduj sa svete, nič komplikovaného za tým nie je. Ak sa rozhliadnete po ulici, tak určite uznáte, že ľudia oveľa viac experimentujú so svojou vizážou, neboja sa do nej vložiť veľa kreativity, farieb a osobného štýlu. Navyše teraz viac ako inokedy fičia roztomilé motívy ako mačiatka, sovičky, dúha, no a … a jednorožci. 🙂 Takže niet divu, že po farebnom oblečení s roztomilými potlačami a účesoch hrajúcich všetkými farbami došlo aj na nechty – a voila, na svete je „unicorn nail art“!


V čom je to kúzlo?

Ako som už spomenula, jednorožcov nail art spoznáte obyčajne nielen vďaka výrazným dúhovým farbám (veľmi často doplnených o zalešťovací pigment alebo trblietky), ale predovšetkým vďaka úplne špecifickej úprave jedného (či viac) nechtov.

Najčastejšie za pomoci zdobiacich 3D UV gélov manikérky modelujú špirálovitý „roh“, ktorý slúži ako čerešnička na torte celej rozprávkovej manikúry. Či už sa vám tento nail art pozdáva alebo nie, nemôžete uprieť, že je naň potrebná značná zručnosť a poriadna dávka fantázie, že? 🙂

Morské panny alebo jednorožci?

V úvode som načala, že medzi priaznivcami unicorn a shell nail artu sa vedú spory o tom, ktorá manikúra je krajšia. Pritom sú si dosť podobné, keďže výrazná modeláž i farby sú prítomné v oboch prípadoch.

Ktorý z týchto dvoch druhov zdobenia je podľa vás lepší/krajší/nápaditejší? Ak môžem hovoriť za seba, na jednorožčie nechty by som si rozhodne netrúfla, ale zase na druhej strane musím uznať, že úsilie vynaložené na ich vytvorenie je obdivuhodné. Ako je to teda u vás?

Zaujíma vás, ako sa taký Unicorn nail art vlastne tvorí? Mrknite na tento krátky návod od vlogerky Gabby Morris. Pekná práca, čo myslíte?

Dnešný čarovný článok plný dúhy je na konci. Veľmi ma zaujíma, čo na celú tému hovoríte. Nebojte sa povedať svoje názory na našom Facebooku! Prajem vám oneskorene pekný štart nového školského roka a hlavne spokojné nechtíky! 🙂

Zdroj obrázkov: pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.