4 jednoduché spôsoby, ako vytvoriť mramorový efekt na vašich nechtoch!

Chcela som pre vás nájsť nejaký optimálny a najlepší postup ako na mramorované nechty. Ale keď som sa rozhodovala, surfovala po nete a čítala vaše skúsenosti, nemohla som sa vôbec rozhodnúť, ktorý vybrať. Ten najlepší spôsob totiž jednoducho neexistuje! Každému ide niečo iné, každému sa tiež páči niečo iné a preto vám dnes naservírujem rovno 4 spôsoby, ako mramorový efekt na nechtoch dosiahnuť! Vy môžete vyskúšať každý z nich a potom mi napísať, ktorý sa osvedčil práve vám :).

Mramorovanie už dlhšiu dobu sledujem, ale vždy ma dokáže nadchnúť, keď narazím na nejaký nový postup. Pri tomto type zdobenia je krásne vidieť, ako sú ľudia kreatívni! Nikto len tak nehodí flintu do žita. Vďaka tomu tu teraz pre vás mám 4 jednoduché návody, ako si efekt mramoru vytvoriť na svojich nechtoch v pohodlí domova 🙂

1. Water Marble

Water marble (vodné mramorovanie) je aspoň na internete tým najznámejším a nejskúšanejším postupom vôbec. Nájdete hŕbu videí, postupov a fotiek s krásnymi efektmi – ale je to vážne tak jednoduché?

Nie každému sa totiž dielo podarí a väčšinou za neúspechom stoja banality. Trebárs máte doma moc mäkkú alebo naopak moc tvrdú vodu. Možno má zlú teplotu. Možno taktiež nemáte vhodné laky na nechty. Nebudem vám klamať: prečo vám zrovna táto technika nejde sa bez chemickej analýzy látok zjavne nedozvieme. Tu funguje akurát postup Pokus – Omyl

Tip pre vás: Použite vodu destilovanú, v tej sa to vraj darí najlepšie. A ak si nechcete zašpiniť pri tvorení celý prst a ten pracne odlakovávat, nalepte si okolo nechta napríklad maliarsku pásku. Alebo si kúpte tekutý latex. A pozor – kutilský typ na koniec – ak latex nemáte, jednoducho sa zašpiňte lepidlom Herkules. Funguje rovnako!

2. Fólia

Rovnaký materiál, do ktorého balíte desiatu, môžete použiť pri druhej metóde. Stačiť vám bude bežný sáčok alebo potravinová fólia. Nič viac vlastne nepotrebujete. Nalakujte si nechty základnou farbou. Nechcejte zaschnúť a potom vezmite medzi prsty sáčok a trochu ho pokrčte. Na pokrvaninu v ruke (krásne slovo :)) naneste lak inej farby a poobtláčajte na necht. Výsledok je úplne iný ako u water marble-u a viac pripomína naozajstný mramor.

Tip pre vás: Ak chcete s týmto zdobením zažiariť, skúste kombináciu základnej farby + zlatej alebo striebornej. Nevyzerá to potom tak mramorovane, ale skôr ako luxusná patina :). Kombinovať môžete aj viac farieb mramorovania!

Fólie mramor postup

 

3. Suché mramorovanie

Tento postup mramorovania mi pripadá ako nápad niekoho, komu water marble rozhodne nešiel :). Má ale nespornú výhodu. Zatiaľ čo u predchádzajúcich dvoch návodov bol výsledok skôr dielom náhody, tu ho môžete plne ovplyvniť.

Ako na to?

Nájdite si nejakú fóliu, pokojne potravinovú (môže byť aj tuhšia). Na ňu naneste farby tak, ako ich budete chcieť mať na nechtoch a na ich premiešanie použite špáradlo. Robte jeden „necht“ po druhom – laky vám predsa pred premiešaním nemôžu zaschnúť. Nechajte výtvor na fólii dobre zaschnúť, najlepšie cez noc. Potom ide lak z fólie krásne olúpať a nepoškodí sa. Vytvoríte si tak ľahko podomácky samolepku. Nechty si potom nalakujte podobnou farbou, z ktorej sú vaše samolepky. Než lak úplne zaschne, priložte naň samolepku. Tú je dobré najprv upraviť do tvaru konkrétneho nechta. Vyrovnajte vatovou tyčinkou drobné vady a prelakujte topom.

Tipy pre vás: Je to piplačka, nepopieram to. Keď budete bojovať s tvarom, ktorý zo samolepky potrebujete vystrihnúť, môžete to trochu flákať. Pokojne to preneste aj na kožu okolo nechta a tú potom jednoducho odlakovačom očistite. Ale opatrne 🙂

suché mramorování postup 2

 

4. Rozpíjanie

Ak vás v škole bavilo kvapkať atrament na pijakový papier, potom vás bude baviť aj toto 🙂 Dosť túto techniku v poslednej dobe vídam a myslím, že by nad ňou uznanlivo pokýval hlavou aj pán Přemek Podlaha.

Ako na to?

Potrebujete lak na podklad, na ktorom budete tvoriť – odporúčam biely. Potom bežte do papiernictva a kúpte si farebné permafixy. Viem, väčšinou sa vyskytujú v čiernej farbe, ale minimálne v sade po štyroch nájdete aj zelenú a červenú. Potom budeme potrebovať lieh, ktorý má aspoň 90% obsahu alkoholu. Na podklad poobtláčajte fixkou bodky alebo čarbance. Skombinovať môžete napríklad červenú a čiernu. Potom vezmite vatovú tyčinku a namočte ju trochu do liehu. S jej pomocou sa vám farby fixy začnú krásne rozpíjať do seba a vytvoria nám – tadáááá – mramorový efekt!

IMG_7700

Zdroj: www.nail-art-marie.com
Pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.