Zdravé nechty a ruky sa bez výživy nezaobídu. Nepodceňujte ju!

Genetika niektorým pomohla k pevným silným nechtom, hoci iným nadelila len slabé a tenké. Je ale jedno, že máte pazúry ako mačka, ak sa o ne nebudete dostatočne starať. Aj silné nechty sa začnú čoskoro lámať a štiepiť, ak im chýbajú živiny. Našťastie sa tomu dá ľahko predchádzať – starostlivosťou a výživou! Čo je pre vaše nechty najlepšie? Čítajte!

v_iva_6
Výživa je základ

Kým sa vôbec dostaneme ku krémom a olejčekom, je dôležité si uvedomiť, že kvalita nielen nechtov, ale aj kože a vlasov nie je daná len geneticky, ale aj stravou. Zaistite si preto vo svojom jedálničku dostatočný prísun vitamínov a minerálov. Medzi najdôležitejšie patria vitamíny skupiny B, vitamín C a z minerálov hlavne vápnik a zinok.

Tip: Zaraďte do svojho jedálnička kvasnice, mäso, morské plody, mlieko, syry, strukoviny, dostatok ovocia (obzvlášť potom citrusové plody) a uvidíte, že sa nielen budete cítiť dobre na tele, ale aj vaša pleť a vlasy budú zdravšie, o nechtoch nehovoriac.
v_iva1

Ľahko zaťažené a normálne nechty

V práci si ruky skôr šetríte, v domácnosti používate ochranné rukavice a s nechtami nemáte väčší problém? Hurá! Gratulujem! Teraz to tak stačí len udržať. Pre rýchlejší rast nechtov, proti lámavosti a k celkovej výžive prispievajú príjemne voňavé olejčeky. Nájdete ich v malých, stredných i veľkých baleniach. Nechtovej kožičke prospieva, keď tekutinu vmasírujte až do úplného vstrebania.
Tiež si nezabudnite čas od času namazať ruky vyživujúcim krémom. Skúste napríklad NANI sérum s pumpičkou, ktoré sa pohodlne zmestí do kabelky. Ruky budú hydratované a spokojné.

Tip: Už ste počuli o P.Shine? Metóda úpravy nechtov pochádzajúca až z ďalekého Japonska dodá prírodným nechtom vysoký lesk a udrží im zdravý, prirodzený vzhľad. Ideálne, ak si chcete na nejakú dobu odpočinúť od gélov a lakov.
v_iva2

Stredne zaťažené alebo ľahko zanedbané nechty

Doma alebo v práci je potrebné poriadne „zabrať“ rukami a na dôkladnú manikúru nie je veľmi čas? Vyhraďte si cez víkend chvíľu voľna len pre seba, urobte si kávu alebo čaj, pustite obľúbený seriál a venujte sa nechtom. Povinnosti chvíľu počkajú.

Očistené a opilníkované nechty pokvapkajte suchým olejčekom NANI. Obnovuje lesk nechtov, dokonale hydratuje, zmäkčuje suchú nechtovú platničku a chráni ju pred vonkajšími škodlivými vplyvmi. Nechty rýchlejšie porastú, zmierni sa ich lámavosť a vráti sa im zdravá farba. Nezabudnite pokožku rúk zvláčniť krémom, ak je naozaj vysušená a unavená, popremýšľajte nad zázrakom nazývaným maska Kocostar. Po ich aplikácii sa budete cítiť ako po návšteve špeciálneho salóna.

Tip: Unavené, oslabené a lámavé nechty občas potrebujú intenzívnejšiu starostlivosť. Popremýšľajte nad spevňovačom nechtov alebo špeciálnym nechtovým kondicionérom. Uvidíte, že vaše nechty budú odolnejšie, než kedykoľvek predtým.
v_iva3v_iva4

Veľmi zaťažené alebo zanedbané ruky a zničené nechty

Neraz som sa stretla s povolaním, ktoré dáva naozaj zabrať. Koža je vysušená, nechty sú čochvíľa naštiepené, a občas utŕžite aj škaredý škrabanec. Keď k tomu ešte pridáte nedostatok času na starostlivosť, čoskoro cítite, že ruky viditeľne trpia. Tu je potrebná intenzívna starostlivosť. Mažte ruky, kedy len k tomu dostanete príležitosť, a to nielen obyčajnými krémami, ale siahnite aj po vazelíne. Je ideálna pre vysušenú, popraskanú kožu. Suchý olejček NANI veľmi pomôže regenerácii nechtov a keď máte možnosť, raz za čas zvoľte starostlivosť rukavíc Balbcare.

Tip: Ako spása pre silne namáhané ruky sa označuje parafínový zábal. Parafín pôsobí blahodarne proti starnutiu pleti, odstraňuje odumretú kožu, zmäkčuje ju a napomáha hojeniu rán aj prekrveniu pokožky, zároveň uvoľňuje stuhnuté svaly. Procedúru stačí opakovať len raz za čas, ale znateľne zvýši kvalitu a zdravie vašej pokožky, čo napokon pocítite už po prvom použití.
v_iva5
Teraz je to už na vás. Premyslite si, aká procedúra je pre vás tá pravá a pravidelne ošetrujte svoje nechty a ruky ako najviac sa to dá. Veď už dávno viete, že pokiaľ nie je o ruky riadne postarané, tak to nezakryje žiaden gél ani lak. Máte nejaký tip ako sa o ruky starať? Poraďte ho aj ostatným na našom Facebooku priamo do komentárov pod článok. Tak zase nabudúce! 🙂

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.