Vyskúšajte 30 tipov na originálnu francúzsku manikúru!

Francúzska manikúra je pojem, ktorý každá z nás dobre pozná. Vybaví sa nám typický elegantný vzhľad prirodzene ružového nechtového lôžka a snehovo bieleho nechta. V porovnaní s ostatnými by sa dala táto manikúra považovať za babičku. Žiadny iný štýl nevydržal tak dlho populárny a žiadúci. Koľkými rôznymi spôsobmi môžete vašu „francúzsku“ ozvláštniť? Prečo sa tomuto štýlu tak hovorí a pochádza vôbec z Francúzska? To všetko a oveľa viac + naše galéria! Pustite sa do čítania!

Stále nikto nevie, kde presne vnikla tá pravá francúzska manikúra. Upravovanie nechtov a ich farbenie, to je záležitosť stará tisícročia. Hovorí sa, že už samotná Kleopatra si farbievala nechty do červena. Typická francúzska manikúra sa ale na svetlo sveta dostala najskor „až“ v 18. storočí. Či to tak naozaj je, ale nie je jasné.

Iste vieme, že do povedomia širokej verejnosti sa dostala v 20. a 30. rokoch dvadsiateho storočia. Módne „boom“ prijali za svoje mnohé hviezdy šoubiznisu, a čo mali na rukách herečky, chceli mať na rukách všetky ostatné.

Hovorí sa, že priekopníkom tejto metódy bol sám Max Factor, zakladateľ firmy známych kozmetických výrobkov. A že prívlastok „francúzska“ si manikúra vyslúžila len preto, že Francúzsko bolo vždy mestom módy. Iné zdroje uvádzajú, že táto manikúra pochádza zo samotného Paríža. Ako to naozaj bolo sa už asi nedozvieme.

Klasická francúzska manikúra sa skladá z ružového nechtového lôžka, ktoré tiež môže mať aj farbu telovú a využívať takzvanú kamufláž, a samotného nechta nami zvoleného tvaru a dĺžky. Ten má farbu výhradne v bielych odtieňoch.

Už dávno ale neplatí, že by toto bol jediný vzhľad francúzskej manikúry. Je síce najtypickejší ale konkuruje mu nespočetné množstvo rôznych druhov ozvláštnenia tejto manikúry. Základom však zostáva charakteristicky oddelená nechtová časť.

Pokochajte a inšpirujte sa našou galériou a nezabudnite nám dať na facebooku vedieť, aký máte na francúzsku manikúru názor vy!

Zdroj: Pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.