Vodolepky – skráťte si cestu k dokonalému nail artu!

Ak môj blog aspoň občas sledujete, potom viete, že druhov a techník zdobenia je nespočetné množstvo. Niektoré sú náročnejšie, iné veľmi jednoduché. Niekedy sa pre skvelý efekt musíte vcelku nadrieť, inokedy – nakoniec je tomu tak aj u vodolepiek – máte skvelý nail art vytvorený bez námahy behom pár sekúnd. Poďte si so mnou pripomenúť, aká jednoduchá je s nimi manipulácia, aké rôzne druhy vodolepiek máme a nechajte sa inšpirovať ukážkami krásnych manikúr v bohatej galérii!

Poznáte vodolepky? Verím, že áno! Ak nie ste v oblasti nechtového skrášľovania úplným nováčikom, museli ste na ne už niekedy naraziť. A ak nie, potom tento článok určite riadne oceníte! Samozrejme, hodiť sa bude aj tým skúsenejším z vás, pretože osviežiť si vedomosti nikdy nie je na škodu a inšpirácií, ktoré sa mi tu po galériách povaľuje hromada, nikdy nie je dosť. 🙂

Prečo práve vodolepky?

Tieto drobné lepiace ozdôbky sa dajú považovať za sestry samolepiek. Oba druhy zdobenia vám pomôžu rýchlo a bez problémov skrášliť nechty tak, ako by sa vám to najskôr len ťažko podarilo, ak nemáte zdobiace štetce, akrylové farby, umelecké nadanie a veľmi pevnú ruku.

Dôvod, prečo veľa nechtových nadšenkýň dáva pri zdobení prednosť vodolepkám pred samolepkami je ten, že vodolepky sú často oveľa jemnejšie, tenšie, a s nechtom perfektne splynú. Tiež je pri ich aplikácii možné zvoleným vzorom chvíľu pohybovať, než sa na nechte usadí, čo vám samolepky nedovoľujú. Tie sa jednoducho prilepia a je to. Bez diskusie. 🙂

Ako na to?

Aplikácia je jednoduchšia, než by sa mohla zdať. Zrejme si u nej pripomeniete veľkonočné farbenie vajíčok, kedy sú podobné vodolepky súčasťou dekorácií, alebo detstva, kedy v obale žuvačky bolo schované drobné „tetovanie“, ktoré sa na telo prenášalo práve navlhčením podkladového papiera. Kto si to ešte pamätá? Ja určite! Aj keď na mojom čiernom kožúšku tetovanie nikdy dvakrát nevyniklo.

 Na prenesenie vzoru na necht potrebujete len:

  • nožnice
  • menšiu misku s vodou
  • pinzetu
  • papierovú servítku

1. Vystrihnite si zvolený kus vodolepky aj s kusom podkladového papiera. Pokiaľ má na sebe vodolepka ochrannú fóliu, zlúpnite ju. Kúsky papiera s farebnými vzormi namočte do pripravenej misky s vodou. Nechajte máčať cca 10-20 sekúnd.

vodolepky_1

2.) Pomocou pinzety vytiahnite jednotlivé kúsky vodolepiek z vody. Obrázok sa dá teraz z papiera veľmi ľahko sňať. Opatrným pretiahnutím ho preneste na necht.

vodolepky_2

3.) Papierovým obrúskom opatrne ozdobu osušte. Nechty nezabudnite pretrieť bezfarebným leskom, aby vzor na nechtoch vydržal čo najdlhšie.

vodolepky_3

4.) Vaše nechty sú pripravené na obdiv okolia! 🙂

p1200786a

Prečo sa obmedzovať? Ozdobte si rovno celý necht!

Kto hovoril, že by vodolepky mali byť len v podobe drobných kvietkov, mačičiek a ornamentov? Pravda, tieto vzory sa rozhodne tešia veľkej obľube, ale ja vám predstavím ešte jednu skvelú vychytávku. Existujú totiž aj také, ktoré pokrývajú celý necht! V tomto prípade už neprijímam žiadne výhovorky, prečo práve vy nemôžete mať dokonalé nechty. Veď stačí tak málo! Len sa pozrite na tú nádheru!

Tip: Aplikácia týchto celonechtových vodolepiek je rovnaká, ako u tých drobných. Avšak pozor, je dobré si upraviť tvar (predovšetkým šírku) vodolepky, než ju prenesiete na nechty. Zastrihnite si vzor tak, aby bol o kúsoček menší, než necht samotný. Prečo? Keď vám vodolepka spokojne sedí na nechte, je potrebné ju pretrieť bezfarebným lakom, aby dobre držala. Lak zatvrdne na krajoch, kde už samolepka nie je a bude ju krásne držať na mieste. Keby bola samolepka cez celý necht, mohla by mať tendenciu k skorému odlupovaniu, pretože by k nechtu nebola nijako upevnená.

Čo dodať na záver? Snáď len, že na mojom e-shope nájdete desiatky a desiatky krásnych vodolepiek! Zaručujem vám, že akonáhle okúsite ich kúzlo, rady sa k nim budete vracať. Pokiaľ už máte nejaké obľúbené, určite sa mi pochváľte, ktoré to sú. Môžete mi napísať napríklad na Facebook.
Lúčim sa videom z našej vlastnej dielne, kde uvidíte aplikáciu vodolepiek na vlastné oči. Tak si ho užite, skúšajte najrôznejšie vzory a prajem vám veľa len tých najvydarenejších manikúr!

Zdoje: pinterest.com, youtube.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.