Utopte sa v čare nového letného trendu: Majte nechty ako morská panna!

Možno to bol niekto, kto býva len pár krokov ďaleko od pláže, možno niekto, kto sa už nemôže dočkať dovolenky pri mori. Či už s manikúrou morskej panny (alebo u nás tiež často známu ako „lastúra nail art„) prišiel ktokoľvek, rozhodne sa mu nemôže uprieť láska ku slanej vode a tvorivosť. Chcete vedieť, čo všetko potrebujete na vytvorenie tejto techniky zdobenia aj ako postupovať? Zaujíma vás, koľko môžu mať lastúrové nechty rôznych variácií a chcete sa inšpirovať k vytvoreniu vlastných? Mám pre vás nachystanú obrázkovú galériu aj video s kompletným postupom! Tak neváhajte a čítajte!

Je pravda, že nechty s morskými motívmi plnými piesku, mušlí, hviezdic, vĺn a vody sú tu už peknú dobu. Nie je tomu ale tak dávno, čo tomu všetkému nejaká nechtárka ešte „dala korunu“, a to tak, že jeden z nechtov plasticky vymodelovala do tvaru mušle. Všetky nadšenkyne nail artu z tohto nápadu boli také unesené, že netrvalo dlho, a stal sa z neho nový obľúbený trend!


Treba podotknúť, že toto zdobenie je ako stvorené na leto. Aj keď práve nebudete pri mori, kde by ste s lastúrovými nechtmi robila tú správnu parádu, môžete si dodať trochu prázdninovej nálady aj atmosféry kamkoľvek sa len pohnete. Vďaka jemnému, nežnému vzhľadu ide aj o častú voľbu na ozvláštnenie svadobnej manikúry. A treba dodať, že je to voľba výborná!

Skúsenejší už na prvý pohľad vie, že na vytvorenie nail artu kráľovnej morí je potrebný 3D alebo zdobiaci gél. Hustota týchto dvoch druhov gélov je esenciálna pri vytváraní jemných vlniek, ktoré vznikajú nanášaním a postupným vytvrdzovaním niekoľkých vrstiev gélu na seba. Je tiež potrebné trocha šikovnosti, zdobiaci štetec a pevné ruky. 🙂

Farebné kombinácie, nahustenie vlniek, aj to, ako sú na dotyk výrazné, záleží vždy len na voľbe nechtárky či návštevníčky nechtového štúdia. Dôležité je, aby bol smer vlniek od stredu nechtového lôžka lúčovito k jeho okrajom a nie napríklad do špirály. Špirálovité mušle by samozrejme tiež vyzerali skvostne, avšak nail art, ktorý tento tvar používa si hovorí „unicorn nail art“ (teda zdobenie inšpirované jednorožcom) a obyčajne hrá všetkými farbami.

Na internetových sieťach sa dokonca vedú boje, čo je lepšie – manikúra podľa morskej panny alebo tá podľa jednorožca? Spoločne sa budeme unicorn nail artu tiež venovať, ale do tej doby si na vyhodnotenie tohto duelu budeme musieť ešte počkať. 🙂

Keďže som si s vysvetľovaním techniky tentoraz nedala veľa námahy, našla som pre vás super video od vlogerky Eve Nails, ktorá vám ukáže, ako na lastúrové nechty v praxi. Dajte mi vedieť, ako sa vám článok páčil -> napríklad na Facebook <- a nezabudnite dodať, či by ste tiež brali manikúru kráľovnej morí a oceánov. Majte sa krásne a užívajte si leto!

Zdroj obrázkov: pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.