Súboj zdobenia: Prajete si samolepky, vodolepky, alebo pečiatky?

Zdobenie a jeho tisíc a jeden spôsob, to je presne to, čo ma na modeláži baví zo všetkého najviac! Vás tiež? Poďte sa teda so mnou pozrieť na 3 obľúbené metódy zdobenia a vyberte pre seba tú naj!

Zdobenie dáva celej modeláži korunu, avšak ak necht nevyzerá tak ako má, ani to najkrajšie zdobenie ho nezachráni. Pokiaľ však máte túto základnú časť zvládnutú, je načase predstaviť si rôzne spôsoby skrášlenia. Dnes si porovnáme 3 metódy – samolepky, vodolepky i pečiatky a samozrejme nebude chýbať aj malá galéria inšpirácie. Ideme na to!

Samolepky – rýchlovka bez debát

Všelijaké samolepky som milovala už ako malá, stačilo odlúpiť papierik a samolepku proste niekam pritlačiť. Pri zdobení nechtov je to veľmi podobné, až na to, že je potrebné byť dôkladná a presná. Samolepky na nechty zoženiete všade, v kozmetickom kufríku nezaberú takmer žiadne miesto, okrem pinzety vlastne nepotrebujete žiadne ďalšie pomôcky a nalepené ich máte za pár sekúnd. A hlavne – je ich toľko druhov! Zvieratká, kvety, zamilované alebo vianočné motívy, klasické aj s metalickým efektom – je z čoho vyberať!
e1e90b5581c6766785fc0c81cc8c9a10full_beauty_30pcs_gold_silver_nail_water_sticker_feather_flower_spider_design_decal_for_nails_decoration.jpg_640x640

Výhody:

  • jednoduchá manipulácia
  • nie sú nutné ďalšie špeciálne pomôcky
  • množstvo motívov na výber

Nevýhody:

  • po nalepení už s nimi nepohnete

Vodolepky – jednoduché ako tetovačky

Kto by si nepamätal tetovačky zo žuvačiek a lízatiek! Prečo to spomínam? Pretože presne takto ľahko sa používajú vodolepky. Vystrihnite si požadovný motív, ten potom ponorte na 10-20 sekúnd do mištičky s vodou a odtlačok vytiahnite. Z vodolepky odstráňte podkladový papier, ktorý sa vďaka vode dá ľahko odlúpiť, a odtlačok si priložte na necht. A je to! Práca s nimi je tak veľmi jednoduchá a výsledný efekt stojí za to!
en3247249368465e8cce423c146dcff01bd4f99098b32

Výhody:

  • jednoduchšia alternatíva ku pečiatkam
  • pri aplikácii je možné vzorom ešte chvíľu pohybovať
  • sú tenšie a lepšie splynú s nechtom

Nevýhody:

  • v porovnaní so samolepkami o niečo náročnejšia aplikácia

Pečiatková metóda – krása mnohých podôb

Pečiatková metóda je obľúbený aj obávaný spôsob zdobenia. Z týchto troch vyžaduje síce najviac pomôcok i času, ale zato ponúka veľkú variabilitu. A čo si budeme nahovárať, vyzerá to jednoducho úžasne! Nepotrebujete výtvarný talent, stačí len trocha cviku a zručnosti – so správnym vybavením to však zvládne každá, navyše si tu môžete pripomenúť článok venovaný pečiatkovej metóde a ako sa vyhnúť najčastejším chybám. Tak čo trúfnete si?
il_794xn.1192389980_tdz7sku114614_4

Výhody:

  • vzory sú dané, ale farby volíte vy
  • celonechtové zdobenie bez nutnosti lepenia a zastrihávania
  • dychberúce efekty

Nevýhody:

  • nutné ďalšie špeciálne pomôcky pre bezchybný výsledok

Už viete, ktorá metóda zdobenia vám sedí najviac? Je to jedna z týchto troch, alebo ste si obľúbili úplne iné? Podeľte sa s nami o vaše názory a nápady na našom Facebooku a inšpirujte sa!

Zdroj: pinterest, instagram, etsy.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.