Nechty o piatej: Manikúra inšpirovaná modrým porcelánom

Čo by ste povedali na manikúru v štýle modrého porcelánu? Kombinácia kráľovskej modrej a prepracovaných kresbičiek sa bude vynímať aj mimo čajového večierka. Poďme sa spoločne pozrieť, ako hladký porcelán pristane vašim nechtom aj ako si takúto parádu môžete vytvoriť samy doma!

Porcelán na nechtoch? 

9abbf7687e697a787a8d0c18c78a960eHovoríte si, ako taký modrý porcelán na nechty dostať? Nebojte sa, črepy na nechty lepiť nebudeme. 🙂 Iba sa inšpirujeme prepracovanými modrými ornamentmi na žiarivo bielom podklade a skúsime túto nestarnúcu klasiku zvečniť v podobe originálnej manikúry. Verím, že aj v prípade, že nie ste zástankyňou pokreslených hrnčekov doma na poličke a inklinujete skôr k minimalizmu, na nechtoch tomuto zdobeniu podľahnete! A kto vie, možno aj na tú výstavku na poličke raz dôjde.

Zaujímavosť: Prvé zmienky o výrobe porcelánu pochádzajú z Číny okolo roku 700 p.n.l. Avšak za pravý porcelán sa považuje až výrobok z roku 7 p.n.l. , ktorý bol určený len pre cisára a jeho dvor. Do Európy ho okolo roku 1290 priviezol Marco Polo a názov „porcelán“ vznikol z talianskeho slova „porcella“ v preklade „mušle“. A to preto, že na mieste, kde sa porcelán pri poškodení odlomí, zostane plôška pripomínajúca mušľu.

Ako na to – rýchlo a jednoducho

Ako už ste si iste stihli všimnúť v galérii, zdobenie je naozaj rôznorodé. Od malých nenápadných bodiek, cez ladné čiary tvoriace okvetné lístky, až po geometrické obrazce alebo prepracovaný nail art. Naozaj je z čoho vyberať, a to je presne to, čo potrebujeme. Ponúka sa nám tak hneď niekoľko možností ako nechty s riadom zladiť. A pretože vieme, že nie každá sme sa narodila ako talentovaná maliarka, zvolila som jednoduchý a rýchly proces.

Pečiatková metóda je medzi nami dievčatami naozaj obľúbená. Dá sa s ňou vytvoriť akýkoľvek umelecký kúsok behom pár chvíľ. Stačí si nájsť zdobiacu doštičku s vhodným vzorom (kvetinky, vtáčiky, kolieska, ornamenty, bodky, ako chcete). Doštičku pretrite kráľovsky modrým pečiatkovacím lakom, nadbytočnú vrstvu odstráňte stierkou a rýchlo do akcie. Gumovú pečiatku priložte na doštičku a potom ihneď preneste vzor na necht. A je vymaľované! Pre istotu prikladám názorné video, keby si náhodou niektorá z vás nevedela dať s touto metódou rady.
Tip: Pokiaľ sa s pečiatkou ešte len zoznamujete, máme pre vás pár tipov ako sa vyvarovať začiatočníckym chybám. Čítajte tu!

Tak čo, kto už žhaví lampu a kto vyberá na e-shope pečiatky? Dajte nám do komentárov vedieť, ako sa vám táto stará dobrá klasika na nechtoch páči a ako ste sa s ňou popasovali práve vy. A ja sa teším zase niekedy nabudúce!

Zdroje:
https://www.youtube.com/watch?v=BLjX6Q1cR4w&list=PLvKzHF3lmd2Iihjaq_tDFwFwNnkjm3v1y&index=5%EF%BB%BF

thehappysloths.com
chicuties.com
amusetity.com
nailbook.jp
gazzed.net
pinterest.com
instagram.com

 


Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.