Pre špeciálne príležitosti: Očarujúce gélové guľôčky plné ruží!

Tvorivé a kreatívne čitateľky medzi vami určite zajasajú nad dnešným článkom. Reč bude totiž o geniálnom „DIY“ zdobení, ktoré je perfektné pre špeciálne príležitosti. Trúfnete si na gélové ružičky? Chcete vedieť, ako ich vytvoriť? A získa si vás vôbec táto netradičná ozdoba svojim pôvabom? Rozkliknite článok a dozviete sa viac!

0hlavn_Kde sa tu vzali?

Kto prvý s ružičkami utopenými v géle prišiel, mi nie je presne známe. Isté je, že do povedomia verejnosti sa dostali vďaka Instagramu, kde sa kvitnúce diela šikovných manikériek stali hitom.

Gélové guľôčky skrývajúce ruže môžete nájsť pod názvami „candy ball“ (=guľôčkové žuvačky rôznych farieb, jednoduchej chuti a tuhšej konzistencie. Kedysi sa hojne predávali v pozdĺžnom balení v riadku za sebou) alebo „bubble flowers“ (=bublinové kvety, názov dobre vystihuje vzhľad ozdoby).  

Mne osobne jemný hladký vzhľad skôr než žuvačky, pripomenul sklenené guľôčky, ktoré som brnkala do jamiek na záhrade ešte ako malé mačiatko. A poznáte tie prenádherné japonské dezerty, ktoré si zakladajú svoju popularitu na ozdobenej kvetine zaliatej v čírom želé? Ide o naozaj dychberúci cukrársky počin. Takúto nádheru je škoda jesť, takže radšej zostaneme u našich gélových kvietkov, ktoré môžete hltať pohľadom. 🙂

Nielen pre nevesty

Stačí jeden pohľad a musí vám byť jasné, že gélové guľôčkové ruže sú ideálne na svadbu. Kvety sú na oslave lásky nevyhnutné. Skrášľujú sviatočnú tabuľu, šaty, vlasy, autá, no skrátka všetko čo môžu. A čo by to bolo za svadbu, keby si nevesta nehodila poslepiačky honosnou bukrétou do davu vydajachtivých slečien, no nie?

Ženíchova vyvolená musí vo svoj veľký deň vyzerať dokonale, takže okrem luxusných belostných šiat, prvotriedneho líčenia a prenádherného účesu je nutné mať aj ruky a nechty ako princezná. Gélové kvetinky sú tým pravým spestrením veľmi obľúbenej francúzskej manikúry alebo babyboomeru. Rovnako ako neveste pristane aj družičkám, ktoré často volia farebnejší variant.

spojen_

Ako ich vytvoriť?

Hoci sa na prvý pohľad môže postup zdať zložitý, nie je tomu tak. Avšak, čím schopnejšie ruky, tým lepší výsledok, ale na vytvorenie guľôčky treba len pár stále sa opakujúcich krokov. Poďme si ich zhrnúť:

  1. Tenký koniec zdobiacej sondy namočte do číreho stavebného gélu. Vytvoríte tak drobnú počiatočnú kvapku gélu.
  2. Za stáleho otáčania sondou kvapku vytvrďte. Otáčanie zabráni, aby gél viac stiekol na jednu stranu a vytvrdil sa nerovnomerne.
  3. Utrite z guľôčky výpotok.
  4. Farebným gélom alebo gél lakom namaľujte po stranách prvé okvetné lístky. Farba nesmie pokrývať celú guľu. Číry gél musí byť stále viditeľný obzvlášť na vrchu guľôčky.
  5. Vytvrďte v UV alebo LED lampe.
  6. Celý postup opakujte, kým sa nedostaví požadovaný vzhľad. Stavebný gél -> za otáčania vytvrdiť -> utrieť výpotok -> naniesť farebný gél -> vytvrdiť, a tak ďalej …
  7. Až budete mať ružičku hotovú, krúživými pohybmi a ťahom ju zložíte zo sondy a spodnú časť vybrúsite, aby dno bolo hladké a ozdoba sa dala ľahko pripevniť na necht.
Celý proces je najlepšie vidieť na vlastné oči. Podarené video od Crush 4 Nails vám už dá jasnú predstavu, ako sa dopracovať k dokonalému zárodku.

3 tipy na záver

  1. Páči sa vám uzavretý, hanblivý, vzhľad kvetinky? Efekt dosiahnete, ak budete okvetné lístky maľovať aspoň do výšky ¾ guľôčky. Naopak, ak túžite po otvorenej ružičke nejdete s farbou vyššie, než do polovice gélu.
  2. Kvety pripevníte k nechtu pomocou lepidla alebo gélu. Veľmi sa odporúča ružu zospodu poobkladať a dozdobiť drobnými lístkami, perličkami a kamienkami. Tie jednak zakryjú zvyšok gélu/lepidla, ale hlavne predlžujú životnosť gélovej ozdoby. Šanca, že sa guľôčkou niekde zachytíte a strhnete si ju je o dosť menšia.
  3. Akonáhle budete postup tvorby gélových ružičiek zvládať ľavou zadnou, môžete do stredu (prvej vrstvy gélu) pridávať ozdobné perličky, lienky a iné drobnosti. Inšpiráciu nájdete v galérii nižšie.

Tak čo? Cítite sa na gélové guľôčkové ruže? Ja v každom prípade! Aj keby prvý pokus nedopadol na výbornú, vždy hovorím, že cvičenie robí majstra. 🙂 Ak sa samy pokúsite o toto zdobenie, určite sa mi pochváľte na Facebooku. Veľa šťastia s tvorením!

Zdroje:

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.