Originálny prázdninový nail art? To je mušľová manikúra!

Čaká vás tento rok dovolenka pri mori a už týždne takzvane striháte meter? Mám pre vás skvelý tip, ako si to nekonečné čakanie spríjemniť. Zlaďte svoje nechty s morským svetom! Ako v obklopení vĺn sa tak môžete cítiť kdekoľvek, a to s nechtami ozdobenými roztomilými mušľami. Čítajte ďalej!

Nechty ako mušličky

Okrem horúcich slnečných lúčov, ľadových drinkov, kúpania a piesočných hradov k moru bez pochýb patria do hladka vybrúsené okruhliaky a najrôznejšie mušle. Ruku na srdce, kto z vás odchádza z dovolenky pri mori bez jednej, dvoch alebo rovno celej kopy mušlí? Často tento rozkošný suvenír využijete na vytvorenie vlastného náramku alebo náhrdelníka, tak prečo s nimi neozvláštniť aj svoju manikúru? Zdobenie je to jednoduché a vyzerá božsky!

Takzvaný „shell nail art“ vyniká predovšetkým ako ozdoba jedného nechta, keď dokonale obohatí inak obyčajnú manikúru. Nie je to však pravidlo, a ak si to budete priať, mušle môžu pokryť aj všetky nechty zároveň. Pridajte k shell nail artu jemnú perličku alebo hneď dve a manikúra razom nadobudne okúzľujúci rozprávkový dojem. Presvedčte sa v bohatej galérii!

Z blogu mačky NANI: Pamätáte si na článok „Majte nechty ako morská panna”? Práve tam som sa krásnym lastúrovým 3D nechtom dôkladne venovala. Pripomeňte si ho TU.

Vyskúšajte zdobenie na vlastnej koži

Najlepší trojrozmerný efekt mušle dosiahnete pri práci s hustejšími, ideálne zdobiacimi UV gélmi, prípadne akrylom. Možností a rôznych obmien v postupe je pri shell nail arte – ostatne ako aj u iných druhov zdobenia – množstvo, avšak my sa zameriame na ten najzákladnejší z nich.

Nechty si pripravte rovnakým spôsobom ako pred každou modelážou. Je potrebné upraviť tvar nechta, odstrániť kožičku, zmatniť, odmastiť, naniesť primer a ide sa na vec!

  1. Najskôr si pomocou farebného gélu vytvorte podklad.
  2. Potom si pripravte zdobiaci štetček a pomocou hustého gélu postupne maľujte na necht jednoduché linky do tvaru mušle (pozri video).  Pokiaľ práve nemáte hustý gél, nehádžte flintu do mora. Gél sa dá ľahko zahustiť pomocou akrylového prášku, prípadne ho môžete dať na chvíľu do chladničky. Jednotlivé linky vám potom budú krásne držať tvar. 
  3. Vytvorené vzory dôkladne vytvrďte v lampe, a ak chcete, aby bolo zdobenie ešte vypuklejšie a výraznejšie, po vytvrdnutí postup opakujte.
  4. Nakoniec necht môžete vylepšiť kamienkom alebo pigmentovým práškom.
  5. A všetko zafixovať top coatom. Hotovo!

Stále si nie ste isté, ako na to? Pozrite sa na pekné a jednoduché video od Nail Tutorials.


Zaujímavosť: Viete, že medzi TOP 3 najnavštevovanejšie morské destinácie patrí egyptská Hurghada, grécka Kréta a turecká Alanya? A kam sa chystáte vy?


Ide to aj inak – jednoduchšie!

Pokiaľ si na mušľové dielo ako zo štetca Sandra Botticelliho príliš netrúfate, mám pre vás dobrú správu. More na nechtoch si môžete vyčarovať aj inak! A to pomocou pečiatky alebo morskej nechtovej bižutérie plnej drobných perličiek, hviezdic a mušličiek. Tie šikovnejšie sa môžu vyblázniť s akrylovými farbami a vytvoriť tajuplné hlbiny mora aj piesočnaté pláže. Záleží len na vašej predstavivosti. V galérii nájdete more inšpirácie aj trochu dovolenkovej atmosféry, tak šup si ju prehliadnuť!

Krásne leto plné morských radovánok vám praje vaša mačka NANI, mňau!

Zdroje:
https://www.youtube.com/watch?v=Fa3Ff5fAeF8

popularladies.net
vk.com
nail-design-best.com
nail-design-best.com
diatsy.com
nailschick.com
bit-toptrendspint.jumpsuitoutfitdressy.tk
bellestilo.com
naildesignsjournal.com
cuded.com
beachblissliving.com
mineoutfit.com
imgur.com
nailpolis.com
prettydesigns.com
paintedfingertips.com
nailbook.jp
nailsofaquarius.com
thenauticalwheeler.wordpress.com
fashionizm.com
cz.pinterest.com
instagram.com

 

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.