Návyková kombinácia: Spojte farebnú hrivu s perfektnou manikúrou!

Farebné vlasy sú trendy! A je super, že žijeme v dobe, keď netradičná farba vlasov takmer nikoho nepohorší. Doby, keď najväčším odviazaním bola platina alebo červená farba vlasov, sú dávno zabudnuté. A viete, s čím sa farebné vlasy kombinujú najľahšie? S farebnými nechtami! Kombinácií a inšpirácie je samozrejme nespočetné množstvo, ale ja som pre vás dnes vypichla tipy na to, ako najčastejšie farebné vlasové trendy spojiť s perfektnou manikúrou, ktorá v dave nezapadne, a zvládnete ju aj sama!Kolorovanie je dnes hračka. Každý dobrý kaderník má vo svojom salóne výber krásnych farbičiek a je len na vás, o ktorú si poviete. Regály v drogériách už tiež ponúkajú odtiene pre takéto „domáce kolorovanie“ a výhodou je, že sortiment ponúka aj dočasné farby, ktoré sa vám po chvíli vymyjú. Môžete si tak vyskúšať veľa odtieňov a sama zistíte, v čom sa cítite najlepšie. Ale pozor, farebné vlasy sú silno návykové! Ak ste ich ešte nevyskúšali, možno vás dnešný sprievodca inšpiruje k zmene účesu. Začneme rovno tým najzložitejším a najodvážnejším:

Ako hriva jednorožca

Nebaví vás len jeden odtieň? Milujete farby dúhy? Tak toto je účes presne pre vás. Záplava farebných vĺn vás rozhodne odlíši od šedého davu. Variantov je navyše veľa – mne sa najviac páči tzv. mermaid styl (t.j. morská víla), keď sa vo vlasoch zlievajú pastelové tóny modrej, fialovej a ružovej. Ako k takýmto bláznivým farbám ale zladiť manikúru? Vyhnite sa nudným jednofarebným nechtom a doplňte svoj vzhľad špeciálnymi efektmi. Používajte leštiace pigmenty, trblietky alebo experimentujte s holografickým zdobením. Skvele vám poslúžia aj zdobiace fólie s metalickými efektmi alebo chromatické pigmenty. Naopak nudne budú pôsobiť nude farby a tmavé odtiene.

unicorn hair maniInstagram.com: @kseniakisavna, @rebeccataylorhair, @vo.tino, @getbuffednails, @vincentnails

Ombré vo vlasoch

O ombré som už na blogu písala toľkokrát, že už asi ani zrejme nemusím vysvetľovať, ako vyzerá. Vo vlasoch funguje rovnako dobre ako na nechtoch. Ak ste veľkou fanynkou ombré a chcete ho mať na vlasoch aj na nechtoch, potom vyberte opačné poradie farieb a nechty ešte dozdobte pečiatkou. V inom prípade odporúčam siahnuť po rovnakých farbách, ako máte vo vlasoch, ale použite ich novým spôsobom. Skúste ozdobiť jednofarebný podklad zdobením v druhom odtieni. Experimentujte s termo gél lakmi či cat eye efektom.

ombre hair maniInstagram.com: @kayla_boyer, @samyuwel, soflyme.com, lovehairstyles.com, stupidnekonailart.tumblr.com, renystyles.com, VK.com: @nogtemaniak, @modnailru, @manicurenailss

Pastelové odtiene

Obávate sa, že príliš výrazné odtiene nie sú nič pre vás? Potom siahnite po pastelových farbách – tie pristanú naozaj každému, obzvlášť potom jemným dievčenským typom. Poznáte napríklad medzi celebritami obľúbenú blorange? Ľahko medený odtieň je presne tým, pri ktorom môžete začať, ak máte z odvážnych kreácií trochu strach. Vlasy sme vyriešili, ale čo nechty? Tam môžete siahnuť po výraznejších odtieňoch, ktoré podporia celkový vzhľad. Vyhnite sa nude odtieňom a siahnite po žiarivých (a kľudne až neónových) odtieňoch UV gélov a gél lakov. Máte pastelovo ružové vlasy? Nechty ozdobte sýtoružovou farbou! Zdobia vaše vlasy pastelové tóny fialovej? Na nechty naneste fialovú, ktorá udrie do očí.

pastelove ucesy manikuraInstagram.com: @myhairstyle_xo, @se_salon, @misstessjorgensen, @kgrdnr, @is_86, voguetypes.com 

Jednofarebná krása

Máte rada farby, ale nie ste úplne priaznivcom kombinácií? To chápem, často tu predsa opakujem, že v jednoduchosti je krása. Jednoduché vlasy skvele doplnia jednoduché nechty. Využite prirodzené vlastnosti farieb a na nechty si pripravte komplementárny odtieň podľa farebného kruhu. Tmavomodrým vlasom budú skvele sedieť nechty v teplom žltom odtieni, k oranžovým vlasom budú skvelým kontrastom tyrkysové odtiene. A naopak. Nechty môžete mať aj v nude odtieňoch, ale doplňte ich o nejaký farebný akcent. Čo napríklad farebný babyboomer?

barevne vlasy manikura Instagram.com: @sydneyannlopezhair, @tominova.nails, @nadya_primak, @jananails_official

Verím, že vy, čo už farebné vlasy nosíte, viete, aká je to zodpovednosť. Z vlastnej skúsenosti viem, že s každým novým odtieňom musím ľahko pozmeniť šatník, aby som účes podporila. Ale to je samozrejme obeť, ktorú som veľmi ochotná podstúpiť :). Rovnako dôležité je aj líčenie. Farebné vlasy na seba totiž strhávajú všetku pozornosť, a tak je potrebné zvýrazniť aj kontúry tváre – predovšetkým obočie. A jedna dobrá rada na záver – ak sa farbíte sama doma a máte už pripravenú manikúru, tak si nezabudnite pri manipulácii s farbou vždy vziať ochranné rukavice. Inak by vás to mohlo veľmi mrzieť :). 

A nezabudnite: Inšpirujte sa a napíšte mi do komentárov, ako vy ladíte nechty k farebným vláskom. Som zvedavá na vaše tipy!

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.