Milujeme káry, milujte ich tiež! 1 návod, ale desiatky rôznych variácií károvaného nailartu. Buďte IN!

Čo vás dnes čaká? Jeden netradične tradičný návod! Prečo tradičný? Nuž preto, lebo rozmach károvaného vzoru siaha už takmer 200 rokov späť do histórie! A prečo netradičný? Pretože nepotrebujete desiatky postupov, aby ste mohli mať desiatky rôznych variácií tohto zdobenia. Stačí vám jeden návod, ktorý vám poskytne nespočetne veľa možností! Vrhnite sa na článok a nezabudnite načerpať inšpiráciu pre svoju novú manikúru z našej rozsiahlej galérie!

Všimli ste si, ako veľmi sú kárované vzory v obľube? Od flanelových košieľ cez sukne, podkolienky, topánky, šatky a mnoho ďalšieho. Neviem síce, kedy bude tomuto trendu koniec (úprimne dúfam, že ešte chvíľu vydrží, pretože má šmrnc), ale myslím, že máme jasno, kedy a kde sa s ním začalo.

Presunieme sa na chvíľu naspäť v čase do 19. storočia a prst na mape necháme skĺznuť smerom na severozápad. Ocitáme sa v Škótsku, kde sa teší veľkej obľube istý druh károvanej „sukne“ známy ako – kilt. V tom čase už šlo o výrazný národný odev, navyše – a to je podstatné – sa kilty začali farebne odlišovať u každého z jednotlivých rodov. Škoda len, že taká paráda nebola aj pre ženy. 🙂

_esk_tartan

Zaujímavosť: V súčasnosti existuje niekoľko tisícok rôznych druhov tartanu (tartan = druh látky so špecifickým kockovaným vzorom, používa sa práve na šitie kiltov) a svoj má registrovaný aj Česká republika!

Obrázok: Tartana Českej republiky

skotaktartan

Poďme si teda stručne a jasne ukázať, ako vytvoriť základný vzor pre károvaný nail art.

Farby môžete použiť také, aké práve budete mať poruke (a tým aj vytvoriť svoju vlastnú, originálnu verziu tartanu), pokojne aj s nezvyčajnou kombináciou. Rozhodne však budete potrebovať zdobiaci štetček.

n_vod

Tak čo na to hovoríte? Celkom jednoduché, však? Áno, samozrejme, existujú aj zložitejšie verzie. Samy sa môžete presvedčiť v galériách, čo všetko sa dá vymyslieť. Na obrázku je iba potrebný základ, od ktorého sa môžete ľahko „odraziť“ a nechať fantázii voľnú ruku.

Tip a rada: Ak sa chcete držať tradičného vzhľadu, je potrebné mať pruhy vždy len zvisle a ďalšie k nim pridať vodorovne do kríža, nie zošikma. Tak, ako je to aj na kiltoch.

Nechce sa vám trápiť so štetcom a drobnými linkami? Tak skúste pečiatkovaciu doštičku! Okrem iných vzorov tam máte práve aj ten károvaný. 🙂

A záver? Ako inak než, že už sa nemôžem dočkať vašich názorov na článok i výtvorov na našom Facebooku. Károvaný nail art je ideálny ako na jeseň, tak na zimu. Je jednoduchý a do sýtosti sa na ňom vyblázni každá z vás. Tak už na nič nečakajte a vrhnite sa naň!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.