Mikulášska nechtová nádielka – je vám bližší štýl trblietavého neba alebo divokého pekla? Inšpirujte sa!

Rok sa s rokom zišiel a máme tu opäť Mikuláša a jeho dvoch parťákov – anjela a čerta. Títo traja si na manikúru asi nijako zvlášť nepotrpia, ale ich neobyčajný a nadprirodzený výzor nás môže skvele inšpirovať. Ako by takéto nechty mohli vyzerať a komu pristanú? Čítajte ďalej!

Mikuláš má rovnako ako väčšina svätých vycibrený vkus a neoblečie si na seba len tak niečo. Často vídame mikulášske kostýmy vo farbách červenej a bielej, rôzne obrazy a ikony však tohto svätca zobrazujú tiež v zlatej a niekedy aj purpurovej róbe. Látky v odtieňoch purpurovej alebo burgundskej boli v minulosti najdrahšie a mohli si ich dovoliť len panovníci alebo kňazi. Mikuláš ale nebol nadutý zbohatlík, po smrti svojho otca vraj svoje dedičstvo rozdal chudobným a celkovo sa preslávil svojou štedrosťou voči núdznym. V súčasnosti je oslava tohto sviatku spojená s rozdávaním drobných darčekov a maškŕt deťom. Ako malá som každý rok dúfala, že k nám príde! 🙂

Zaujímavosť: Mikuláš je zobrazovaný ako starší biskup s fúzmi, na Východe je však zobrazovaný holohlavý.
st_nicholas_800x550

Manikúra inšpirovaná Mikulášom je plná sýtych farieb, prípadne bielej v kombinácii so zlatou. Purpurová alebo burgundská sa iste zapáči milovníčkam výraznejších odtieňov, biela potom bude pôsobiť striedmejšie, ale urobí rovnakú parádu!

Tip: Inšpirujte sa nádhernými vzormi, ktoré pripomínajú výšivky na drahom mikulášskom rúchu! Pomocou vodolepiek alebo samolepiek vaše nechty budú pripomínať bohato zdobený brokát. To je krása!
kinran_muji007_190cm_100cm_antique_brocade_fabric_dragon_costume_fabric_clothing_fabric_light_golden_brocade_bottom_golden_dragon

Nebol by to ten pravý zážitok, keby s Mikulášom neprišiel špinavý pekelník, ktorý rinčí reťazami a naháňa hrôzu malým a nezriedka aj odrastenejším neposedom. Čert symbolizuje zlo a trest, hoci nie vždy vystupuje úplne negatívne, skôr po miernych vyhrážkach ochotne pristúpi na dohodu, že sa dieťatko polepší a pre šťastie ho zašpiní trochou sadzí. Tento chlapík sa s nejakou módou a štýlom moc nezapodieva, pripomína skôr chlpaté zanedbané zvieratko, avšak pekelnú iskru v oku nezaprie.

Manikúra inšpirovaná čertom je divoká a nespútaná rovnako ako on sám. Nebojte sa tak siahnuť po červenej alebo čiernej a tieto farby spolu rôzne kombinovať. Pôsobivo bude vyzerať ombré, ale aj červené metalické zdobenie pripomínajúce žeravé pekelné uhlíky, na ktorých sa smažia duše previnilcov.


Tip: Vyskúšajte kombináciu tiež s matným vzhľadom, docielite ho pomocou vrchného gél laku Finish Matt.

Pretože so zlom kráča zároveň vždy aj dobro, trojicu uzatvára nebeská bytosť – anjel. Obvykle nosí krásne biele rúcho s trochou anjelského prachu, hviezdičiek alebo iných trblietavých ozdôb a na chrbte má našuchorené krídla. A kde sa vzal anjel v mikulášskej výprave? Keď si Mikuláša k sebe povolal samotný Boh, svätec ho poprosil, či by pre neho nemohli prísť anjeli. Preto ho 5. decembra sprevádza aj táto krásna postava.


Anjelská manikúra je prehliadkou všetkého, čo sa blyští. Ak vám chýba glitrové zdobenie alebo zalešťovacie pigmenty, je pravý čas doplniť zásoby! Určite odporúčam najmä Stardust Effect, ktorý vytvorí dojem, že vaše nechty sú posypané hviezdnym prachom z nebies. Pripomeňte si tiež transparentnú manikúru, o ktorej som písala tu, na jemnú anjelskú manikúru sa môže hodiť.

Dúfam, že sa vám dnešná mikulášska inšpirácia páčila a že nádielka bude tento rok veľká, predsa ste všetky dobré, je to tak? 🙂 Verím, že áno! Budem sa tešiť zase nabudúce, inšpirujte sa!

 

Zdroj: pinterest, instagram

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.