Vitajte v ríši snov – nechtová fantázia vďaka „transparent nail art“

Keby vznešené elfky z ríše Pána prsteňov nosili umelé nechty, iste by si zamilovali práve tento netradičný, ale vysoko efektný transparentný nail art. Pre svoju priehľadnosť, jemné tóny a zdobenie sa mu tiež hovorí „sklenený“ alebo „clear“ nail art a vďaka svojmu netypickému, ale slávnostnému vzhľadu si ho obľúbili hlavne nevesty. Toto nežné umenie na svojich nechtoch však môžete prezentovať úplne kedykoľvek, ak ešte nemáte ženícha, je možné, že práve vďaka svojej dokonalej manikúre niektorému čoskoro učarujete 🙂

Pristane mi to?

Transparentný nail art bude hrať do noty hlavne tým z vás, ktoré si príliš nepotrpíte na výrazné farby a nápadné zdobenie, ale zároveň vám klasická francúzska manikúra príde už moc okukaná. Tiež sa vám bude hodiť, ak bežne nosíte tmavé odtiene a chceli by ste vyskúšať opak, ale máte obavy, aby svetlé nechty nevyzerali príliš obyčajne. Uisťujem vás, milé dámy, že na všednosť a fádnosť u tohto nail artu rozhodne nenarazíte!

Vďaka priehľadnému vzhľadu budú vaše nechty vyzerať naozaj netradične, priamo ako zo sna! Biela v kombinácii s priehľadnou a trblietavými kamienkami mne osobne pripomína čarovný svet zo sna, prekrásnych elfov či cisárovnú zo Slonovinovej veže z Nekonečného príbehu. Aj keď sa môže na prvý pohľad zdať transparentný nail art jednotvárny, nie je tomu tak. Na svoje si prídu tie, ktoré sa rady pipľajú so zdobením, nadšene používajú pečiatkovú metódu alebo si potrpia na trblietavé kamienky.

Biela a priehľadná? To je všetko?

Kdeže! Určite sa nebojte experimentovať. Rovnako dobre vyzerá priehľadný nail art v kombinácii nielen s bielou, ale aj s kontrastnou čiernou alebo inými farbami, záleží len na vás, ktoré farebné tóny máte najradšej alebo na akú príležitosť nechty chystáte. Množstvo zdobenia je tiež čisto na vašej fantázii, či už sa rozhodnete pre jednoduchosť a striedmosť, alebo sa naopak chcete vyblázniť, pretože ste si nedávno zaobstarali všetky tie trblietavé a lesknúce sa maľovatka, a potrebujete ich chytro vyskúšať! 🙂

Výborne vyzerajú aj modré odtiene a vôbec všetky chladnejšie tóny, ktoré s blížiacou sa zimou zase pomaly tešia narastajúcej obľube. No a ak chcete vyskúšať niečo naozaj extra, použite pri modelácii tiež fosforujúce pigmenty, vďaka ktorým sa váš transparentný nail art stane stredobodom pozornosti každého večierku, kde doslova zažiarite. Romantickejšie duše si ako
bludičky zase zatancujú pri mesiaci pod hviezdami, až ich bude domov sprevádzať očarovaný budúci ženích, ako som spomínala na začiatku, hehe. 🙂

Na svadbu a párty

Tento pôsobivý nail art je síce netradičný, ale zároveň vkusný. Vyzerá luxusne a zároveň neodvádza všetku pozornosť. Ak sa budete čoskoro vydávať a práve si lámete hlavu s tým, aké nechty si na tento veľký deň urobiť, s priehľadným nail artom v kombinácii s bielou (prípadne inou farbou, podľa vašich šiat) určite nešliapnete vedľa. Vďaka veľkej variabilite zdobenia si sami rozhodnete, ako veľmi výrazné vaše nechty budú, či si vystačíte iba s farebným zdobením, alebo pridáte trblietky, kamienky a ďalšie. Veľmi obľúbenými svadobnými motívmi sú rôzne druhy kvetov a iné florálne zdobenie, ďalej roztomilé bodky a tiež „krajkové“ efekty.

Tip: Je vhodné svoje nechty zladiť so šatami nielen farebne, ale tiež sa zamerať na to, aby ste vyvážili aj množstvo zdobenia. Pokiaľ máte nákladnú róbu s množstvom ozdôb a volánikov, buďte so zdobením nechtov opatrnejší, aby sa v záplave všetkej tej krásy, ktorú máte na sebe, vaša pracne urobená manikúra nestratila. Ak však máte jednoduchšie šaty so strihom a zdobením, môžete si dovoliť svoje nechty nazdobiť výraznejšie, stanú sa tak vhodným doplnkom rovnako ako nápadný šperk.

Na párty využijete už spomínaný tip s fosforujúcimi pigmenty, ale aj zažiarite s výraznými ozdobami ako sú trblietky a kamienky. Pokiaľ práve kamienky patria medzi vaše obľúbené metódy zdobenia, vyskúšajte na necht klásť jeden vedľa druhého, až váš necht získa vzhľad trblietavého drahokamu. Ostatné nechty môžu zostať jednofarebné alebo sa môžete vyblázniť zase s maľovaním či otláčaním.

Možností je naozaj veľa a mohla by som vám tu o nich básniť celé dlhé hodiny, ale radšej sa pozrite do galérie, ktorú som pre vás prichystala, aby ste sa nad tou krásou mohli nerušene rozplývať. No a možno sa inšpirujete natoľko, že začnete nejakú takú parádu okamžite tvoriť – a ja chcem byť samozrejme pri tom, takže nám na Facebook určite posielajte výsledky svojej práce! Na fotky sa už teraz veľmi teším a zatiaľ vám prajem veľa nápadov a vydarených modelácií!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.