Recenzia: Farba na obočie RefectoCil – ako si viedla a aký je konečný verdikt? Dozviete sa v článku!

Patrím do skupiny ľudí, ktorých farba vlasov sa dá popísať ako tzv. „stredoeurópska šedá“, teda niečo neurčitého medzi špinavou blond a hnedou. Ja som sa už pred viac ako desiatimi rokmi rozhodla farbiť načierno, čo sa ukázalo ako dobrý ťah, ale zostal tu jeden problém – obočie! To v kontraste s mojimi čiernymi kaderami v podstate prestalo existovať a jediná cesta, ako nevyzerať divne, je obočie si farbiť a dokresľovať. Ako si viedla farba na obočie značky RefectoCil, som pre vás napísala v dnešnej mimoriadnej recenzii!

Ceruzka na obočie patrí hneď vedľa make-upu k mojim najvernejším spoločníkom, ale sú chvíle, kedy ľutujem, že si obočie musím neustále dokresľovať a po odlíčení sa radšej nikde moc neukazujem. 🙂 Preto si čas od času obočie dofarbím farbou na tieto účely, ktorú kupujem v klasickej drogérii. Tentoraz som ale mala možnosť vyskúšať farbu na obočie a riasy RefectoCil – ani by som nečakala, že v e-shope zameranom hlavne na pomôcky na modelovanie nechtov bude niečo také, ale je to známka toho, že sa tu nič nenecháva na náhodu. 🙂 Tak, ideme na to!

1. K čomu čo slúži a ako to vyzerá

Prišli mi celkom tri fľaštičky s rôznymi tekutinami, ďalej potom krabička s tubou farby a nakoniec aplikátor s mištičkou na zmiešanie farby.
img_2570Fľaštička č. 1 – RefectoCil Micellar Eye Make-up Remover 150 ml

  • Micelárna voda špeciálne na očné okolie nám pomôže odstrániť všetok make-up, pretože pred nanesením farby musí byť obočie úplne čisté a zbavené mastnoty.

    foto1

Fľaštička č. 2  – RefectoCil Oxidant 3% cream 100 ml

  • Tento krém je nevyhnutný na aktiváciu, funguje to rovnako ako u farby na vlasy, kedy farbu zmiešate s krémovým peroxidom. Ja som bola doteraz zvyknutá na číru tekutinu, ktorá je od tejto značky tiež k dispozícii, krémová konzistencia však sľubuje lepšie a ľahšie rozmiešanie. Tak uvidíme.

    foto2

Fľaštička č. 3 – RefectoCil Tint Remover odstraňovač farby 150 ml

  • Heh, toto je presne pre tie z vás, ktoré sú schopné si s obočím nafarbiť aj pol kúpeľne. 🙂 Odstraňovač prebytočnej farby na pokožke sa vám tak bude určite hodiť.
    foto3

Farba v tube

  • Klasická tubička s farbou. Mala by vydržať až na 30 použití. Je v nej aj návod na použitie, ten ale napokon nájdeme aj tu. A aha! Je tam tiež tyčinka na aplikáciu, tá sa hodí ako náhradná. 🙂
    foto4

Aplikátor s mištičkou

  • Praktická pomôcka, keď vám doma chýba profesionálna paletka a nechcete to babrať vo viečku od minerálky.
    foto5

2. Miešanie a aplikácia

Tak dobre, ide sa na to. Podľa návodu som sa odlíčila a do mištičky dala 2 cm farby a 15 kvapiek krémového oxidantu. Riasy nosím semipermanentné, takže dnes sa budem venovať iba obočiu.
foto2
foto6
Pred rozmiešaním a po rozmiešaní

Miešanie išlo celkom tuho, stále mi v tom zostávali hrudky, možno by pomohlo, keby som použila tyčinku s plochým koncom alebo niečo ako drievko od nanuku. Nakoniec sa ale podarilo a v mištičke zostala homogénna hmota pripravená na aplikáciu. Farba tiež nijako nepríjemne nezapácha.

Aplikácia išla celkom ľahko, ale opäť sa mi zacnelo po aplikátore s plochým koncom. Tyčinkou som síce mohla farbu naniesť celkom presne, ale mala som problém farbu od nej odlepiť a čo som si tam naniesla, som s ďalším ťahom znova zotrela, pretože sa to na tyčinku zase všetko nabalilo. Možno to chce len dostať do ruky, ale nakoniec som to zvládla.

2mezixFarba aplikovaná na obočie

3. Výsledok a záverečné zhodnotenie

V návode sa píše, že farbu necháme pôsobiť 5 – 10 minút podľa toho, aké intenzívne farby chceme dosiahnuť. Zvolila som takú verziu „namäkko“ a po 7 minútach farbu zotrela vlhkým odličovacím tampónom.

Výsledok? Čakala som asi trochu väčšiu černotu, ale na druhej strane farba vyzerala prirodzene a je pravda, že som ju tam mala len 7 minút.

V mištičke mi ale zostala kopa farby, takže ak sa nechystáte farbiť si aj riasy, pokojne by som použila len polovicu množstva.

fotopredipo Pred nafarbením a po nafarbení

Klady:

+ prirodzená farba

+ žiadne odtiene dohrdzava (niekedy sa mi to stáva s farbou z drogérie)

+ možnosť zvoliť si intenzitu farebného výsledku skrátením/predĺžením doby pôsobenia

+ uzatvárateľné a praktické balenie

Zápory:

– trochu som zápasila s aplikátorom, som zvyknutá na iný typ

– v návode je uvedené zbytočne veľké množstvo na použitie (v prípade, že neplánujete farbiť aj riasy) a farba tak vyjde nazmar

Výdrž

Obočie mi vydržalo nafarbené 7 dní.

Farba na obočie a riasy RefectoCil je užitočným pomocníkom, ak potrebujete dofarbiť riasy alebo obočie k odtieňu svojich vlasov. Úplný základ ako je farba + krémový oxidant vyjde na príjemných 10,89 eur (8,78 eur v prípade klasického oxidantu), čo je k množstvu použitia férová cena.

Dúfam, že sa vám recenzia páčila a farbu napríklad vyskúšate tiež! Inšpirujte sa! 🙂

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.