Manikúra pre zapálené cestovateľky! Vydajte sa s originálnymi nechtami do Európy i zámoria!

Lacné letenky, last minute alebo vopred premyslené a naplánované výlety a dovolenky – pokiaľ rady cestujete a pomaly už vymýšľate, kam sa pozriete tento rok, poďte so mnou obdivovať manikúry inšpirované známymi mestami a štátmi!

Možno ste si práve objednali dovolenku na leto, možno sa za pár dní chystáte na slávny karneval v Benátkach, alebo ste práve vymenili v zmenárni libry a chystáte sa objavovať krásy britskej metropoly. Cestovanie je super vec a je jedno, či v zahraničí strávite víkend, alebo návrat chystáte až za niekoľko týždňov. Ak sa nemôžete dočkať svojho vysnívaného výletu a chcete byť na svojich cestách IN, našla som pre vás tipy na naozaj štýlové manikúry. Držte si klobúky, vyrážame!
travel_022_696x392

Kúzlo európskych metropol

Kam sa cestuje v Európe? Nádherných miest tu máme naozaj veľa, ale medzi turisticky najvýznamnejšie určite patrí romantický Paríž, historický Londýn alebo pestrý Amsterdam. Paríž si zamilujú romantické duše, Londýn prirastie k srdcu milovníčkam príbehov zo života kráľov a kráľovien a Amsterdam ocenia nielen obdivovateľky nádherných tulipánov, ktoré celé Holandsko preslávili.  

A čo nechty? Pokiaľ sa chystáte do Paríža, určite hodláte vyraziť na najznámejšiu dominantu tohto mesta – Eiffelovu vežu – ak nemáte k dispozícii samolepku, nie je príliš zložité si malú podobizeň vlastnoručne na nechty namaľovať. 🙂 Ak si netrúfate na vežu, nežným srdiečkom alebo použitím niektorého odtieňa ružovej perfektne vyjadríte romantickú atmosféru, ktorú poznáme zo starých filmov odohrávajúcich sa práve v Paríži.

Londýn si určite spojíme s kráľovskou rodinou a tiež bohatou históriou kráľov a kráľovien. Kto by si nespomenul na Alžbetu, Máriu Stuartovnu alebo Annu Boleynovú? No, tieto dámy to rozhodne nemali ľahké, Mária s Annou boli sťaté v londýnskom Towere; dnes sú v bývalej pevnosti a väzení uložené korunovačné klenoty, ktoré môžu turisti obdivovať spolu s ďalšími cennosťami. Stojí to za to! Na nechtoch sa pri návšteve Londýna bude určite vynímať trblietavá korunka symbolizujúca dodnes pretrvávajúce štátne usporiadanie (hoci je teda súčasná kráľovná už len akýmsi reprezentatívnym symbolom krajiny), britská vlajka alebo symboly mesta ako Big Ben či roztomilý dáždniček odkazujúci na typické rozmary miestneho počasia.

Holandský Amsterdam je krajinou kanálov, po ktorých sa môžete plaviť v loďkách, typické sú aj miestne kaviarne, kde sa úplne legálne môže fajčiť marihuana a celé mesto je tiež preslávené nespočetným množstvom bicyklov, na ktorých miestni obyvatelia tak radi jazdia ako do práce, tak aj na výlety do okolia.

Aj tu majú kráľa, korunky na nechtoch tak môžete smelo vytvoriť tiež, skvele sa budú vynímať na oranžovom podklade, pretože oranžová je holandskou národnou farbou, čo určite poznajú diváčky športových prenosov – Holanďania mávajú práve oranžové dresy a rovnošaty. 🙂 Čo ďalšie je pre túto krajinu typické, sú kvety, najmä teda tulipány. Tulipány patria k Holandsku rovnako ako syr či veterné mlyny, a čo si budeme hovoriť, rôzne kvety sú úplne nesmrteľným trendom vo svete manikúry, takže s nežným tulipánom určite nikdy nešliapnete vedľa!

Hor sa na juh!

K obľúbeným destináciám, kam cestujeme hlavne v lete, nie je snáď ani potrebné čokoľvek detailne rozoberať. 🙂 Taliansko aj Grécko sú preslávené svojou históriou siahajúcou až do dávneho staroveku a antický Rím je považovaný za kolísku civilizácie. Dnes do Grécka aj Talianska chodíme obdivovať pamiatky, vychutnávame si bohatú stredomorskú kuchyňu a aj more stojí za to, čo hovoríte? 🙂

Za zmienku však určite stojí tradičný karneval v Benátkach, ktorý sa každoročne koná práve v túto dobu – prehliadka nádherných kostýmov a veľa stánkov s typickými maskami – nielen tu môžete jednu ukoristiť ako krásny suvenír. Na nechtoch sa budú vynímať ako architektonické dominanty, tak aj iné typické veci pre tieto krajiny – modrá ako nekonečné more, motívy zo starodávnych amfor alebo najznámejší taliansky pokrm – pizza. Mňam!

Cesta na Ďaleký východ i do zámoria

Európu už máte v malíčku a chystáte sa objavovať ďalšie svetadiely? Možno zamierite do Japonska, Spojených štátov alebo do Kanady. Japonsko je známe hlavne pre krásnu prírodu, chrámy a gejše – spomínate si na diel seriálu S nechtami okolo sveta, kde sme sa spoločne zastavili práve v Japonsku? Pripomenúť si ho môžete tu. 🙂

Ak sa hodláte prejsť po New Yorku, alebo kanadskom Toronte či fandiť na hokejovom zápase zámorskej NHL, inšpirujte sa javorovými listami alebo slávnou americkou vlajkou.

Ako sa vám páčili dnešné nápady na manikúru na cestovanie? Určite mi svoje nápady posielajte na náš Facebook, som ako vždy mačka zvedavá! Budem sa tešiť zase nabudúce, inšpirujte sa!

Zdroj: radynacestu.com, instagram, pinterest

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.