Keď je oblúčik hore nohami alebo návod na REVERZNÚ francúzsku manikúru!

Že už na tému „francúzska manikúra“ sa nedá vymyslieť nič nové ani originálne? Omyl! Všetky už dávno vieme, že keď dôjde na francúzsku manikúru, tak rozhodne nemusí byť reč len o kombinácii prirodzenej telovej farby a snehobieleho nechtu do oblúčika. Už ste niekedy počuli o reverznej francúzskej manikúre? Je krásna, jednoduchá aj štýlová! Zistite so mnou, ako ju vytvoriť a koľko rôznych obmien vlastne má! Zamilujete si ju rovnako ako ja!

2449c7cfa5ea56274cfafd48e4a7af35

Ako vyzerá pravá francúzska manikúra, to už vieme všetky. Novinkou pre vás môže byť snáď to, že do povedomia verejnosti sa dostala v 70. rokoch minulého storočia. Prečo? Je to jednoduché! Krásne nechty chceli mať samozrejme všetky ženy, ale predovšetkým filmové hviezdy. Bolo potrebné, aby na scéne vždy vyzerali úchvatne, takže krásne nechty boli nutnosť. Kto by ale chcel pre každý záber s inými šatami meniť aj farbu nechtov? Tu bolo treba prísť s niečím univerzálnym. Pôvabnú manikúru, ktorá sa bude hodiť k akémukoľvek oblečeniu. A bum – zrodila sa naša milovaná francúzska manikúra!

Ak ste občas zablúdili na môj blog, možno vás neminul článok o tom, ako má taká pravá francúzska manikúra vyzerať a ako ju vytvoriť. Môžete si to pripomenúť v článku „Osvedčené rady a tipy pre dokonalú a modernú francúzsku manikúru„.

Teraz vám iste vŕta hlavou ona obvyklá otázka: „Je francúzska manikúra z Francúzska?“ Pripravte sa na sklamanie, pretože odpoveď je NIE! Spomínala som, že táto manikúra vznikla vďaka filmu. Kde bol ten najväčší boom filmového priemyslu sedemdesiatych rokov? Správne – Hollywood! Takže krásna francúzska manikúra pochádza zo Severnej Ameriky a priezvisko „francúzska“ získala len preto, že Francúzsko je už desiatky rokov krajinou módy a vycibreného vkusu.

A teraz už k dnešnej téme!

Reverzná francúzska manikúra už nie je žiadna novinka. Nedivím sa, že ju mnoho z vás iste pozná a určite ju niektorá z vás už mala na rukách. Samotnú ma šokovalo zistenie, že som sa tomuto nail artu na blogu ešte nevenovala. Preto som nemohla inak, než napísať článok a ukázať vám ako ľahko a rýchlo tento druh zdobenia vytvoriť.

42357f0c99dac4fda88aae1a4510273c

Pribúda alebo ubúda?

Sú dva hlavné typy, ako môže reverzná francúzska manikúra vyzerať. Poďme si ich predstaviť!

Kosákovitý tvar

Prvý prichádza na scénu kosákovitý tvar. Predstavte si, ako vyzerá mesiac, keď takzvane „ubúda“. Celý vtip je v tom, že prekrásny charakteristický oblúčik nám nezdobí špičku nechtu, ale obkresľuje tvar nechtovej kožičky.

Tento tvar sa v angličtine označuje aj ako „ruffian“, čo v preklade znamená surovec alebo drsniak a často sa tak označovali príslušníci mafie. Prečo ruffian? Môžeme vtipkovať, že je to kvôli tomu, že si kosákovitý tvar ide „po mafiánsky“ tvrdo za svojím, napriek klasike sa rozhodol usadiť na samom dne nechtového lôžka a tam si ešte len robiť poriadnu parádu. Avšak, pravdou je, že svoju prezývku nail art získal v roku 2009 na módnej prehliadke „Ruffian Fall“, ktorá sa niesla v štýle, ktorý pripomínal štýlom mafiánske podsvetie 20. rokov.

Než sa presunieme k ďalšej obdobe reverznej francúzskej manikúry, tak je potrebné spomenúť, že pri zdobení sa veľmi osvedčilo použitie zlatej či striebornej. Samy iste pochopíte prečo, len čo nakuknete do galérie.

Čoskoro bude spln

Ako mesiac, ktorý pribúda, to je druhá možnosť, ako môže reverzná francúzska manikúra vyzerať. Oblúčiky tentoraz nie sú hore nohami, ale obkresľujú tvar samotného nechtu. Veľkosťou aj mandľovitým tvarom pripomínajú a zároveň aj prekrývajú lunulu.
Tu toľko nevládne zlatá ani strieborná, naopak sa do obľuby dostala možnosť nechať spodnú časť nechtu „nahú“. (Pamätáte na osviežujúci Odhalený nail art?) Je samozrejme množstvo ďalších spôsobov, ako malé polmesiačiky zvýrazniť. Čo napríklad mať oblúčik dole aj hore? V galérii to vyzerá veľmi dobre! Presvedčte sa samy!

a75ed4d546307199d2f2520329c18084

Keď chcete zostať nohami na zemi

Nebola by som to ja, aby som nenašla ešte niečo extra. Fázy mesiaca budete radi pozorovať na oblohe, ale na nechtoch by ste brala niečo iné? Tak skúste malé pyramídy!

Nedá sa povedať, že by to bol „oficiálny“ tvar ako dva predchádzajúce, ale je čím ďalej obľúbenejší. Ide o ďalší spôsob, ako urobiť manikúru ešte o niečo zaujímavejšou.

Ako na to?

Teraz už máte určite jasno, ktorý z tvarov reverznej francúzskej manikúry sa vám páči najviac. Ako ich teda vytvoriť? Ide to hneď niekoľkými spôsobmi! Výsledok ovplyvní predovšetkým vaša pracovitosť a šikovnosť.

S nail artom vám pomôžu:

n_vody_pospolu

Rada by som povedala, ktorý štýl sa mi páči najviac, ale to by bolo rozhodovanie naozaj na dlho. Každý tvar má niečo do seba a tiež patrím medzi tie, ktoré majú slabosť aj pre úplne obyčajnú, klasickú francúzsku manikúru, takže vybrať, čo vyzerá lepšie, nechám na vás.

Povedať mi to môžete priamo pod príspevok na Facebooku. A ak pripojíte aj fotku, kde ste reverznú francúzsku manikúru vyskúšali, tak to bude úplná paráda! Nech sa vám pri zdobení darí!

Zdroj obrázkov: pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.