Čistá kožička, snehobiele nechty a krásny nail art – Denník kočky NANI je tu!

Určite už ste sa tešili na ďalšie 3 rady aj tipy schované v denníku kočky NANI. Tu sú! Poradím, ako sa zbaviť zažltnutých nechtov len za pomoci vecí, ktoré máte doma. Pripomenieme si, ako si môžeme uľahčiť zdobenie a všetko zakončíme krásnym nail artom dažďových kvapiek. Tak na čo čakáte? Pustite sa do čítania!

Stop zažltnutým nechtom!

zluty

Patríte medzi tie nešťastné, ktoré, ak nemajú na nechtoch vrstvu laku alebo gélu, majú zažltnuté nechty? Ide o estetický problém, ktorý môže veľa žien trápiť, predsa len, každá chceme mať pazúriky ako zo salónu.

Klasické príčiny, prečo nechty naberajú žltkastý odtieň, sú najčastejšie fajčenie a manipulácia s chemickými produktami. S tými prichádza mnoho žien do styku najčastejšie v pracovnom prostredí. Tomuto zožltnutiu sa dá predchádzať a dá sa ľahko riešiť.

tips_to_quit_smokingSamozrejme, zažltnutie nechtov môže spôsobovať aj plesňové ochorenie. Ide skôr o záležitosť týkajúcu sa nôh, u rúk to nehrozí. Tiež plesňami na nohách častejšie trpia muži ako ženy. V každom prípade je nutné navštíviť lekára alebo lekárnika, ak sa pleseň objaví.

Pokiaľ máte nechty zdravé a vadí vám len, že nie sú prirodzene krásne biele alebo by ste ocenili, aby boli ešte belšie, na wikihow.com som pre vás objavila hneď niekoľko spôsobov, ako to docieliť. A čo je na tom najlepšie? Netreba žiadne špeciálne kozmetiky, pomôžu vám veci, ktoré máte doma!

Žltou proti žltej! Citróny do zbrane!

lemony

Žiadne až mierne zožltnutie

Citróny samy o sebe – vďaka svojej kyslosti skvele pomáhajú proti škvrnám a zožltnutiu, navyše obsahujú vitamíny, ktoré nechty ocenia. Skúste po vytlačení citróna do čaju zvyšok ovocia nevyhadzovať. Na chvíľu nechty vymočte vo vylisovanej dužine. Výsledky sa objavujú po niekoľkých dňoch až týždňoch pravidelného používania.

Mierne zažltnutie

Citróny s mydlovou vodou – vytlačte citrón do misky s mydlovou vodou a nechty niekoľko minút máčajte. Citróny odstraňujú zožltnutie, mydlová voda tento proces umocňuje a urýchľuje. Po máčaní nezabudnite ruky riadne umyť čistou vodou a namazať krémom. Opakujte maximálne každé dva dni, výsledky sú zvyčajne viditeľné do 1-2 týždňov.

Výraznejšie zažltnutie

Citróny s jedlou sódou – jedlá sóda je známa nielen pre svoje kypriace schopnosti v potravinárstve, ale aj pre tie čistiace. Krásne bieli a platí to, aj keď dôjde na vaše nechty. Zmiešajte dve polievkové lyžice s citrónovou šťavou, kým nevznikne jemná pasta. Tú trite na nechty pomocou vatovej tyčinky a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Potom riadne opláchnite. Zmenu spoznáte často už s prvou aplikáciou. Podľa potreby opakujte raz do týždňa. Nechty budú vždy o trochu belšie.

Citróny sa minuli

soda

Samozrejme môžete bieliť aj bez citrónu, pokiaľ práve žiadny nie je po ruke.

Mierne až výraznejšie zažltnuté nechty

Bieliace zubná pasta. Máte nejakú odskúšanú doma, ktorá naozaj pomáha? Potom pomôže aj na vaše nechty! Stačí ju za pomoci starej kefky naniesť na nechty a po chvíli čistenia nechať päť minút pôsobiť. Postup môžete opakovať aj niekoľkokrát do týždňa a výsledky sa objavia už počas pár dní!

Výrazne zažltnuté nechty

Najsilnejší z uvedených receptov je mix jedlej sódy (dve a pol polievkovej lyžice) a jedna lyžica 3% roztoku peroxidu vodíka. Mix týchto dvoch zložiek vytvorí účinnú pastu, ktorá vybieli vaše nechty znateľne už s prvým použitím, pasta sa nanáša na nechty za pomoci vatovej tyčinky a zmýva sa po troch minútach pôsobenia. Opakujte maximálne raz za 6 týždňov!

4a5cbc1d4577b98496469ee5a34260cb44f1dd5f723216a84b333e4120a87754858db2352fe3092213bc6037597b8024

Poznáte ma? Som chránič nechtovej kožičky!

0061_1_w640

Zase a znova sa ma pýtate, čo že je „tá biela vec“, ktorá sa dáva na nechtovú kožičku, aby sa pri zdobení okolia nechtu nezašpinilo. Odpoveď je len jedna – NANI Chránič nechtovej kožičky. Zaobstarať si ho môžete ako vo forme lepiacich pások, tak vo fľaštičke s aplikátorom. Voľba je na vás. Ak radi zdobíte, rozhodne ho odporúčam. Už si ani nedokážem predstaviť, aké by bez neho bolo zdobenia v štýle ombré. To bývalo čistenie, než sa chránič objavil.

Keď vaše nechty zmáča dážď …

Hovorí vám niečo nail art dažďových kvapiek? Je vážne sakramentsky pekný a vyníma sa obzvlášť na zalešťovacích pigmentoch a v spojení s matným efektom.

Jeho hlavná výhoda? Je krásny, originálny a nie je ťažké ho vytvoriť.

A nevýhoda? Zvládnete to iba s UV lampou. Veľmi pochybujem, že by nejaký z klasických lakov bol schopný bez narušenia v hrubej kvapke úplne zaschnúť a vytvrdnúť. Preto, ak máte doma nejaké pekné zalešťovacie pigmenty a gél laky, tak sa môžete inšpirovať videom od úžasné SvetySanders a rovno sa pustiť do práce!

 

Ako sa vám páčilo dnešné nahliadnutie do môjho denníka? Priučili ste sa niečomu novému? Máte nejaký nail art, ku ktorému by ste chceli návod alebo by ste radi poznali viac domácich „babských“ rád, ako sa starať o svoje nechty? Napíšte mi na Facebook, pokojne rovno do komentárov pod príspevok, vaše nápady rozhodne ocením!

Zdroj obrázků: pinterest.com

Zdroj: wikihow.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.