Dokonalé zdobenie pomocou pečiatky!

Túžite po krásnom nechtovom designe, ale so zdobiacim štetčekom nie ste práve najlepší kamaráti? Vyskúšajte pečiatkovú metódu, vďaka ktorej vytvoríte na svojich nechtoch tie najkrajšie obrazce a to už behom sekundy!

Nebojte sa vyskúšať pečiatkovú metódu a vytvorte si ľahko a rýchlo na svojich nechtoch krásne motívy. Ak máte tie správne produkty, nie je sa čoho báť, zvládne to skutočne každá z vás. A čo všetko budete potrebovať? Základom je kvalitná pečiatka so stierkou, vďaka ktorej prenesiete veľmi ľahko motív na necht. Vyberajte si veľmi pozorne, na trhu najčastejšie zoženiete dva druhy pečiatok a s každou sa pracuje trošku inak, to si ale vysvetlíme neskôr. Ďalej je potrebná kovová zdobiaca doštička s motívmi. Na našom e-shope máme veľké množstvo pečiatkových doštičiek, takže verím, že si každá z vás vyberie tú svoju. No a ďalej stačí už len kvalitný lak na pečiatkovanie!

arazitko2

Tip: Nikdy nepoužívajte na pečiatkovanie gél lak alebo laky na nechty založené na gélovej báze. Tieto gél laky alebo laky na nechty na gélovej báze sú na pečiatkovanie veľmi riedke a motív by sa vám nepodarilo otlačiť. Laky na pečiatkovanie sú viac pigmentované, nikam nestekajú a veľmi rýchlo zasychajú.

 

A ako na to?

Naneste si primerané množstvo laku na pečiatkovanie na daný motív, ktorý ste si vybrala. Nadbytočné množstvo vždy z doštičky zotrite stierkou. V tejto fáze je treba pracovať skutočne veľmi rýchlo, pretože lak rýchlo zasychá. Teraz sa dostávame k rozdielom medzi pečiatkami. Ak máte gumovú (nepriehľadnú) pečiatku, motív otlačte silnejším stiskom a preneste ho kolísavým pohybom na necht. Ak máte silikónovú (väčšinou priehľadnú) pečiatku, pri otlačení na pečiatku vôbec netlačte a veľmi jemne ju naneste na necht (tu bez kolísavého pohybu, ale kolmo na necht).

Tak čo, podarilo sa? Finálny motív nechajte chvíľočku zaschnúť na vzduchu a prelakujte ho buď klasickým priehľadným Tom Coatem, ktorý necháte zaschnúť na vzduchu alebo ho prelakujte záverečným lesklým finishom a vytvrďte ho v UV/LED lampe. Ak si stále nie ste v pečiatkovej metóde isté, pozrite si naše video, v ktorom celý postup ukazujeme:


Tip na záver

Vedeli ste, že s mäkkou (silikónovou) pečiatkou sa dá vytvoriť taktiež dokonalá francúzska manikúra? Stačí naniesť na pečiatku väčšie množstvo laku alebo gélu určeného na francúzsku manikúru a hranu nechtu do pečiatky jednoducho zatlačiť.

jjj
ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.