Desiatky možností a len jedna technika – Drag Marble!

Za málo práce veľa parády. Všetky sa zhodneme, že tak je to najlepšie. Ak môžeme nejakou jednoduchou technikou docieliť pekný a netradičný efekt, prečo to tak neurobiť? A v čom tkvie tajomstvo nail artu, s ktorým vás tentoraz zoznámime? V pomôckach! Teda iba v jednej jedinej pomôcke a tou je – špáradlo! Krásne výsledky, veľa možností a ešte sa pobavíte. To všetko počas chvíľky – s drag marble technikou!

Technika drag marble je veľa využívaná a obľúbená. Má tiež veľa ďalších odvetví, ktoré sa spoločne prepletajú a prelínajú. Už pred dlhšou dobou sme sa na našom blogu technikám marble čiže mramorovaniu venovali. V nejednej z našich inšpirácií sa aj objavili nechty, pri ktorých bola niektorá z mramorovacích techník použitá. Bodaj by nie, vyzerá totiž parádne a dokonca ju zvládne každý. Pýtate sa, ako mať za chvíľku úžasné drag marble nechty?

Postup pri tomto nail arte mi pripomína spôsob, akým barista tvorí obrazce z hustej peny voňavej kávy. Celý vtip je v silnej vrstve laku. Na necht nanesiete dostatočné množstvo podkladového odtieňa. Zase to nesmiete prehnať, aby vám lak nezatekal kam nemá. Zvolíte ďalšiu farbu a tou do ešte tekutej prvej vrstvy urobíte drobné bodky. Potom príde na rad to hlavné – špáradlo, špendlík, ihla alebo aj zdobiaca sonda. Jednou z týchto pomôcok vmiešavame drobnými ťahmi farby jednu do druhej. Nakoniec nesmieme zabudnúť na záverečný vrchný lak, ktorý nechtom dodá ten správny uhladený vzhľad.

91a06f6fadc7c5623fc5cfdc5258ab5c-300x136Môžete sa držať nejakého systému alebo môžete jednoducho vyčíňať a miešať do zbláznenia. Je niekoľko základných ťahov, ktoré vám vytvoria pekné efekty, napríklad ako je tomu na obrázku. Alebo buďte tvorivé a na nechtoch vykúzlite lístky, kvety alebo do seba sa vpíjace srdce. Fantázii sa medze nekladú.

Ďalšou alternatívou, ako môžete mať mramorové nechty za pár sekúnd je využitie akvarelových lakov. Tie vám umožnia vďaka svojmu originálnemu zloženiu a konzistencii vpíjať jednu farbu do druhej podľa priania. Skúste ich napríklad použiť na podklad nechta a detaily doladiť s lakmi obyčajnými. Spokojnosť zaručená. 🙂

Nielen, že sme pre vás i tento krát pripravili galériu plnú inšpirácie ale našli sme aj skvelý videonávod od Jasmeet Kaur, kde môžete vidieť, aký jednoduchý tento druh nail artu vlastne je. Vo videu je tiež použitá sesterská technika drag marblingu a to – suché mramorovanie.

Poznali ste techniku drag marble už predtým? Skúsite si s ňou ozdobiť svoje nechty? A ako sa vám vlastne páčila táto inšpirácia? Nebojte sa nám ozvať a pochváliť sa s vlastnými nechtami u nás na našom Facebooku!

 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.