Čarovné bodky Colorful: 3 dôvody, prečo si ich zamilujete!

Flitre na oblečenie, tie pozná snáď každý, ale čo takto ich využiť pri tvorbe nevšedného nail artu? Kto by kedy tušil, že malé lesklé bodky všemožných farieb budú vašej manikúre tak svedčať. A pritom je práca s nimi taká ľahká! Aké pozitíva so sebou zdobenie Colorful prináša? A čo mínusy? Má nejaké? To sa čoskoro dozviete – hurá na článok!

Je tomu pár desiatok rokov, čo trblietavé kolieska boli hlavným módnym prvkom diskoték. Čím viac ich mal človek na sebe, tým viac bol IN. Teraz to už tak úplne neplatí, ale je potrebné poznamenať, že po útlme sa flitre opäť vracajú na scénu.

Na trhu už dávno nie sú len malé okrúhle bodky alebo šesťuholníky, ale aj trblietavé hviezdy, srdiečka alebo kvietky. To hlavné, čo však posunulo tento druh módneho zdobenia o krok ďalej, sú farby. Holografický, chrómový a takzvaný „chameleón“ efekt sú populárnymi aktérmi (nielen) v módnom priemysle a flitrom prepožičali úplne nový šmrnc.

Zaujímavosť: Verte tomu alebo nie, ale história flitrov zdobiacich oblečenie siaha tisíce rokov späť do minulosti, kedy si v starom Egypte faraóni, ale aj najrôznejší bohatí hodnostári, nechávali zdobiť šaty tepanými plieškami zlata. Tomu sa teda hovorí úspešný módny prvok!

flitry_kolaz

Colorful Effect a Colorful Metallic

ae648c82a86c8114df3963cececa76f5

Na e-shope nájdete dva druhy malých konfiet Colorful. Majú prívlastky „Effect“ a „Metallic“. Na prvý pohľad ich od seba spoznáte vďaka tvaru dózičky. Oba druhy majú mnoho farebných variácií a v každom balení sú pomiešané kolieska rôznych veľkostí.

Colorful Metallic, ako už názov napovedá, ukrýva lesklé flitre s metalickým efektom, Colorful Effect má oproti tomu jemnejší lesk a na prvý pohľad pripomína papierové konfety.

Zdobenie s bodkami

Prenesenie flitrov na necht je jednoduché. Sú pevnejšie, takže je s nimi dobrá manipulácia. Zdobenie je to ale drobné, takže si nachystajte voskovú ceruzku alebo pinzetu, aby ste ich vždy usadili presne tam, kam chcete.

Colorful na gél alebo gél lak

Tu nie je čo riešiť. Keď sa s modelážou dostanete až k farebnej vrstve, stačí do nej bodky jemne vložiť a vytvrdiť. Vrstvu gélu alebo gél laku robte tenšiu a po vytvrdnutí aplikujte nie jednu, ale rovno dve vrstvy lesklého topu. Výsledný efekt vyzerá lepšie a kolieska pekne držia. Zdobenie sa dá vložiť aj do výpotku a potom pretrieť topom.

Colorful na klasický lak

Hoci vám flitre s klasickým lakom tak dlho nevydržia nevyzerajú o nič menej parádne. Stačí, keď ich jemne pritlačíte do napoly zaschnutého laku. Treba mať trpezlivosť a aplikáciu neunáhliť (ak bude lak ešte veľmi tekutý, zdobenie v ňom bude kĺzať, nesmie byť ale ani príliš tuhý). Akonáhle lak s konfetami dokonale zatvrdne, pretrite nechty 2 vrstvami lesklého topu.

Buďte kreatívne!

Zdobenie Colorful je, čo sa týka aplikácie, jedno z tých najjednoduchších a užívateľsky najpríjemnejších. Ak premýšľate nad zložitejším dizajnom, než je len náhodné rozmiestnenie bodiek po nechte, potom máte cestu voľnú. Veľmi efektné je napríklad zvýraznenie flitrov pomocou vytvrdnutej kvapky lesklého topu. Presvedčte sa samy v galérii, že možností je viac než dosť. 🙂

Plusy a mínusy?

Čo sa týka výhod, tak je to jasné – Colorful je zdobenie jednoduché, efektné s rozmanitým výberom aj možnosťou využitia a ešte k tomu za skvelú cenu.

A nevýhody? Či už premýšľam, ako sa len dá, je ťažké na nejaké prísť. Snáď len, že bodiek nie je v dózičke nekonečno. 🙂

Tak čo na farebné flitre Colorful hovoríte? Za seba môžem zdobenie len odporučiť, zvlášť ak ste začiatočníčka. Navyše sa nemusíte báť, že by vyšlo z módy, veď je tu už tisíce rokov. 🙂

Zdroje obrázkov:

Pinterest.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.