Akryl: Ideálny pre slabé a lámavé nechty!

Milujete krásne upravené nechty, ale bojujete s výdržou gélu alebo máte slabé a lámavé nechty? Vyskúšajte akrylovú modeláž!

Akrylová modeláž je predovšetkým spojením dvoch hlavných produktov – akrylového púdrutekutého liquidu. Na rozdiel od gélu, akryl nie je potrebné nechať stvrdnúť v UV/LED lampe! TIP: Je teda vhodný pre tých z vás, ktorí máte alergiu na UV žiarenie. Každopádne aj táto modeláž si žiada kvapku zručnosti a praxe. Je potrebné ‘‘vychytať‘‘ ten správny pomer liquidu a akrylového púdru – týmto spojením vznikne hmota, ktorú pomocou štetca nanesiete na necht.

S akrylom je potrebné pracovať naozaj veľmi rýchlo, pretože schne na vzduchu. Krásne s ním necht vymodelujete a pomocou šablónky alebo tipu tiež predĺžite. Odporúčam s ním pracovať v dobre vetranom prostredí, liquid má totiž svoj typický (intenzívny) zápach.

Pre koho je akryl vhodný?

Akrylové nechty sú vhodné predovšetkým pre veľmi slabé, lámavé nechty, na ktorých klasicky gélová alebo gél laková modeláž nedrží. Akryl je totiž pevný a zároveň tvrdý materiál. Nie je pružný tak ako gél, čo znamená, že sa horšie piluje, preto na odstránenie odporúčam použiť na miesto pilníka elektrickú brúsku. Pokiaľ si už neviete rady a iná modeláž vám z akéhokoľvek dôvodu nedrží, vyskúšajte práve akryl.

akryl_post

Aký je správny postup pri akrylovej modeláži?

Postup je takmer rovnaký ako pri klasickej gélovej modeláži. Urobte si manikúru, upravte kožičku, odstráňte prebytočný prach. Necht doporučujem odmastniť Nail Prepem a následne použite priliehač – v tomto prípade Primer Acid, ktorý je kyslý a akryl tak bez problému udrží. Nechajte ho chvíľku zaschnúť na vzduchu a potom si už len nalejte menšie množstvo liquidu do mištičky. Vhodným štetčekom na akryl (odporúčame veľkosť 8) ho pomalinky namočte do liquidu. Otvorte ho tak, aby z neho liquid nekvapkal a potom ponorte špičku štetčeku do akrylového púdru. V tomto momente začne na štetci vznikať hmota, ktorú nanesiete na necht a následne rozotriete. Pokiaľ sa vám nepodarí na prvýkrát dokonalý tvar – nezúfajte. Akryl nechajte zaschnúť a potom naň naneste ďalšiu vrstvu – prebytočný materiál potom upravte pilníkom.

TIP: vždy po nanesení materiálu na necht, štetec vyžmýkajte v Brush cleaneru. Akryl by mohol na štetci zaschnúť a bol by nepoužiteľný.

Pri všetkých ďalších nechtoch postupujte rovnako. Na záver nechty upravte pilníkom do požadovaného tvaru a prelakujte top coatem. Nezabudnite, že môžete vyberať z klasických (transparentných a ružovkastých) alebo farebných púdrov. Pokiaľ vlastníte UV/LED lampu, môžete bez problému na akryl naniesť farbičku vo forme UV gél laku a potom zafixovať záverečným finishom. Tak čo, vyskúšate?

akryl_sada

ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.