Ako zvoliť správnu nechtovú modeláž?

Neviete, aký typ modeláže je pre vás ten najlepší? Poďte so mnou obzrieť si všetky typy a vyberte si ten svoj, ktorý vám sadne najviac!

Gél lak

Najlepšia voľba pre začiatočníkov i nenáročných – to je modeláž nechtov gél lakom. Gél lak je vhodný predovšetkým pre tie, ktoré sú zvyknuté na lakovanie nechtov klasickými lakmi, ale vadí im ich krátka výdrž – gél lak vám vydrží až 3 týždne. Ich aplikácia je veľmi jednoduchá – lakujú sa totiž úplne rovnako ako klasické laky s tým rozdielom, že nezasychajú na vzduchu ale je nutné ich po dobu 30-60 sekúnd vytvrdiť v UV/LED lampe. To by mohla byť vaša jediná možná prekážka – v praxi totiž lakujete väčšinou všetky nechty naraz a až potom ich vytvrdzujete v lampe. Počas lakovania vám však môže produkt zatiecť aj ku kožičke okolo, gél lak sa vám potom môže začať odchlipovať a modeláž nemusí držať – preto je pri gél laku na mieste precízne nanesenie produktu, aby bolo všetko tip-top!

lampa_ruka_in

Gél lak je teda vhodný nielen pre začiatočníčky s gélovou modelážou, ale aj pre tie, ktoré majú rady prirodzený vzhľad nechtov, nechcú svoje vlastné nechty predlžovať a modelovať, ale len spevniť tie prírodné.

UV gél

Kto by nepoznal klasické „gélovky“. Prírodný necht potiahnutý gélom, prípadne predĺžený a vytvarovaný. Pokiaľ máte za sebou už aspoň nejakú skúsenosť s gél lakom alebo ste veľmi zručná, neváhajte vyskúšať tento typ modeláže. Začiatky sú vždy ťažké, ale všetko chce len trpezlivosť, prax a čas. Najskôr sa musíte skamarátiť so stavebným gélom, vďaka ktorému necht modelujete. Je potrebné vychytať presné množstvo gélu, aby ho nebolo ani málo, ale ani veľa, aby ste materiálom zbytočne neplytvali. Potom môžete skúšať nechty predlžovať, či už na umelé tipy alebo na papierové šablónky.

1_final

Pokiaľ ste celý život nosili krátke nechty, odporúčam ich predlžovať postupne – je potrebné si najprv zvyknúť na strednú dĺžku, než si rovno vymodelovať „mačacie pazúriky“. Potom je potrebné sa zamerať na samotný tvar – či chcete madličku alebo preferujete radšej hranaté nechty. U oboch typov však musíte dbať na správne vymodelovaný necht zo všetkých strán. Krásny C oblúk bude vyžadovať veľa pilníkovania – je nežiadúce mať nechty rovné, stočené nadol (tzv. orláky) alebo snáď hrboľaté. Preto sa pripravte na to, že budete neustále pilníkovať a pilníkovať (samozrejme ľahkou rukou, nikdy na pilník extrémne netlačte).

Gélová modeláž bude ideálna pre tie, ktoré chcete spevniť a vymodelovať svoje prírodné nechty – gél je veľmi pružný, a vďaka tomu je na nechtoch veľmi flexibilný a odolný.

Akryl

Pre niekoho jednoduchší než gél, pre niekoho náročnejší. Akrylová modeláž sa vyznačuje spojením dvoch produktov – a to akrylového púdru a tekutého liquidu. Akrylovú modeláž netreba vytvrdzovať v UV/LED lampe, preto môže byť vhodná napríklad pre tie, ktoré máte alergiu na UV žiarenie. Avšak aj táto modeláž si vyžaduje kvapku zručnosti a praxe. Aby ste totiž docielili ideálny materiál, treba štetec namáčať najprv do liquidu, utrieť ho a ponoriť do kalíška s akrylovým púdrom. Spojením týchto dvoch látok vznikne hmota, ktorú možno naniesť a rozotrieť na necht. S akrylom je potrebné pracovať veľmi rýchlo, pretože zasychá na vzduchu, ale dá sa s ním tiež krásne vymodelovať aj predĺžiť necht. Je tiež potrebné s ním pracovať v dobre vetranom prostredí, liquid má totiž svoj typický zápach.
mani

Akrylové nechty budú vhodné pre tie z vás, ktoré máte veľmi slabé a lámavé nechty. Je to totiž veľmi pevný a tvrdý materiál – na rozdiel od gélu nie je pružný a pilníkuje sa horšie, ale ak si neviete rady a iná modeláž vám nedrží, bude akryl perfektnou voľbou.

ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.