Nechty ako kraslice

Veľkonočné sviatky sú symbolom jari a prebúdzajúcej sa prírody. Preto je ten správny čas na prvú tohtoročnú jarnú manikúru plnú pastelových farieb aj veľkonočných motívov.

Tradícia a symboly

Veľká noc je najvýznamnejší kresťanský sviatok a spája sa s ňou mnoho tradícií a zvykov. Jedným zo symbolov, ktoré všetci poznáme, je napríklad vajíčko. To totiž v kresťanstve symbolizuje nový život, plodnosť a úrodnosť. Tradíciou je, že sa tieto vajíčka na Veľkú noc maľujú – ľudovo sa im hovorí Kraslice). K ďalším symbolom patrí tiež napríklad veľkonočný zajačik. Ten je symbolom plodnosti a šťastia, ale jedným z veľkonočných symbolov sa stal až v priebehu 20. storočia. Symbolom je tiež baránok, ktorý má svoj pôvod už v Izraeli a má symbolizovať Božie stádo. Dnes baránka pečieme zo sladkého cesta a zdobíme mašľou – podľa historických tradícií by mal zdobiť každý veľkonočný stôl.

velikonoce


Veľkonočná paráda

Chceli by ste krásnu veľkonočnú manikúru, ale v maľovaní na nechty si neveríte? Mám pre vás riešenie v podobe našich samolepiek na nechty, ktoré sú plné veľkonočných motívov. Mrknite sa na samolepky so zajačikmi alebo s vajíčkami a ozdobte svoje nechty rýchlo a jednoducho! Pokiaľ vám však maľovanie na nechty nerobí problém, skúste sa inšpirovať maľovanými kraslicami a vytvorte tie najkrajšie motívy aj na svojich nechtoch, k pigmentovaným farbičkám (odporúčame náš rad gél lakov Professional) vám postačí zdobiace pero či precízny štetček vybrala som pre vás pár fotografií veľkonočnej manikúry, tak sa nechajte inšpirovať:

velikono_n_nehty_1_


Vitaj, jar!

Pokiaľ si potrpíte skôr na jednoduchší štýl nechtov, ale napriek tomu chcete nejakým spôsobom privítať Veľkú noc a s ňou aj jar – siahnite po pastelových farbách. Mrknite na našu kolekciu gél lakov Pastel Candy, ktorá ponúka tie najkrajšie jarné farbičky, ktoré si viete predstaviť! Má deväť vysoko pigmentovaných farbičiek so strednou krycou schopnosťou, ktoré vám zaručia dokonalú jarnú manikúru už v prvej vrstve. Tak čo na ne hovoríte? Dávate prednosť radšej veľkonočnému alebo jarnému zdobeniu nechtov? So svojimi výtvormi sa nám nezabudnite pochváliť napríklad v strories, kde označte náš IG profil naninailssk!.

tipy_pastel_4
ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.