Venujte svojim rukám a nechtom takú starostlivosť, akú si skutočne zaslúžia!

Schválne, ktorej časti tela bežne venujete najväčšiu starostlivosť? Vlasom? Tvári? Alebo napríklad chrupu? Neverím, že na tejto planéte existuje človek, ktorý venuje rovnakú časť starostlivosti každému kúsku svojho tela. Práve teraz je ideálny čas aspoň na malú zmenu! Nepodceňujte dôležitosť svojich rúk a venujte im takú starostlivosť, akú si naozaj zaslúžia. Ja vám poradím, ako na to.

Každá zmena v živote alebo v životnom štýle by mala prichádzať pomaly a postupne. Zaviesť vo svojom živote nejaký nový návyk chce čas. Všeobecne sa hovorí, že na zažitie nového rituálu by malo stačiť 14 dní. Aké kroky by ste mali podniknúť, ak budete chcieť dopriať svojim unaveným rukám lepšie zaobchádzanie?

Krém na ruky po ruke

{product-592ec29383afd}Tie z vás, ktoré pracujete manuálne, určite bez krému na ruky nedáte ani ranu, pretože viete, že koža na rukách často praská a vysúša sa. Ale nám, kancelárskym krysám často vo výbave chýba. Obzvlášť, ak pracujeme v klimatizovanom prostredí. Pritom to nie je nič ťažké! Kúpte si krém na svoj pracovný stôl – najlepšie ten s pumpičkou. Uvidíte, že akonáhle ho budete mať na očiach, nebudete mať s pravidelnou dávkou hydratácie problém :).

Chýbať by vám potom nemal ani v kabelke. Ale nie niekde naspodku pod hromadou účteniek! Kúpte si menšie, napríklad cestovné balenie a majte ho v postrannej kapsičke. A keď budete mať chvíľku čas, napríklad keď čakáte na električku, venujte ju svojim rukám :).

instafoto07_1_Olejčeky

Obzvlášť teraz v zime sa mnoho z nás stretáva so suchou kožou okolo nechtov a so zádermi okolo prstov. A verte mi, že ja viem o čom hovorím. Spásou sú v tomto prípade nielen krémy, ale aj vyživujúce olejčeky, ktoré vyživujú aj nechtové lôžko a tým posilňujú aj vaše nechty. Olejčeky navyše príjemne voňajú a tak pôsobia aj ľahko aromaterapicky. Skúste môj tip – obľúbený olejček prelejte do nádobky podobnej fixe, ktorá má namiesto hrotu štetec. Používať ho tak môžete kdekoľvek! Plastové dávkovače nájdete na internete. Vyskúšajte vyhľadať “Nail Oil Empty Pen Botttle With Brush Applicator”.

Peeling

Peeling je jedna z vecí, ktorú by ste nemali robiť každý deň. Robte ju skôr v rámci nejakej celkovej údržby, aby mala vaša pleť čas na obnovenie. Peeling si môžete buď kúpiť u nás na e-shope alebo si ho vyrobiť sama z ingrediencií, ktoré vyhrabete doma. Ja mám najradšej kávový peeling, ktorý je skvelý na použitie na pokožku celého tela. Vraj aj pomáha zmierniť celulitídu, ale ja som od prírody skeptik. Posúdenie nechám na vás. Čomu ale veriť môžete je, že nádherne vonia!

44238764_s_1_Základ peelingu vyberajte podľa toho, kde a ako ho chcete používať. Ak v sprche, použite neutrálny sprchový gél. Pokiaľ chcete mať peeling krémový, použite krém. Pridajte akúkoľvek mletú kávu, lyžicu trstinového cukru alebo zcukornateného medu, trochu olivového oleja a štipku mletej škorice. Rozmiešajte, neochutnávajte, aplikujte. 🙂 A samozrejme môžete moju receptúru akokoľvek vylepšiť!

Občasná údržba

Neviem ako vy, ale ja túto údržbu dosť zanedbávam. Mojím novoročným predsavzatím preto bude aspoň raz za štvrť roka poskytnúť rukám vyživujúci zábal alebo parafínový kúpeľ. Vyskúšajte napríklad rukavice BalbCare, ktoré sú obľúbenou stálicou na našom e-shope. 

Ako ste na tom vy? Akú starostlivosť svojim rukám poskytujete? Máte nejaké tajné tipy pre krásne nechty? A pretože by som o starostlivosti rúk a nechtov mohla písať ešte ďalej, no nikoho by to už nebavilo čítať, nechám si ešte ďalšie rady a tipy do ďalšieho článku. Tentoraz sa budem venovať tomu, ako dosiahnete silné, zdravé a dlhé nechty. Ak máte nejaké osvedčené rady, napíšte mi ich do komentárov – môžu sa objaviť v ďalšom článku. 🙂

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.