Váhate medzi lesklými a matnými nechtami? Už nemusíte!

Lesklý alebo matný vzhľad? To je to o čo tu beží! S voľbou farebného kabáta vašej manikúry prichádza ďalšia rozporuplná otázka. Jeden tím žien je za klasický lesk a druhý zase za trendy mat. Pokiaľ sa nemôžete rozhodnúť a milujete oboje, nezúfajte a utvorte si svoj vlastný! Dnes vám poradím, ako skombinovať lesk a mat v jednom a byť originálny i in.

Tajomno menom mat? Môže byť!

 Pokiaľ vášmu oku ladí viac matný vzhľad, ale neviete ako spoľahlivo naň, prezradím vám niekoľko svojich osvedčených rád a trikov.Najjednoduchším spôsobom je použiť matný top coat. Ide o záverečnú vrstvu modelácie, ktorá po vytvrdnutí v lampe dá lesku zbohom – avšak štýlovo a zámerne. Tento spôsob je osvedčený a vydrží tak dlho, pokiaľ nezvolíte úplne nový nechtový look. Skvelé že? Zbytočne neprekračujte odporúčanú dobu vytvrdenia v lampe. Matu to príliš neprospieva.

Rovnako tak vám s týmto efektom môže pomôcť jemný blokový pilník, a to najmä pokiaľ nechty zdobíte obyčajným lakom na nechty. Po nanesení a dôkladnom zaschnutí poslednej vrstvy laku po nechtoch jemne prejdite blokovým pilníkom. Avšak táto technika má aj svoje muchy. Týmto spôsobom vám efekt, bohužiaľ, nevydrží dlho ideálny a odbyté alebo nevydarené zmatnenie môže pôsobiť nepekne. Preto sa tento postup odporúča pri používaní klasických lakov, ktoré majú na nechtoch kratšiu výdrž.

Tip: Ak máte radšej niečo neobvyklé a rady sa s úpravou nechtov pohráte, môžete vyskúšať tzv. suggar effect. Vytvoríte matný, štruktúrovaný a naozaj pekný vzhľad. Ako na to sa dozviete tu.

Rozžiarte to leskom

Na druhej strane tohto boja stojí žiarivý lesk! Vytvoriť ho je rovnako jednoduché ako v prípade matného efektu. Opäť najjednoduchšou technikou je použitie záverečnej top coat vrstvy. Nielenže prepožičia nechtom žiarivý lesk a budú tak pôsobiť vždy perfektne upravene, tiež výrazne predlžuje trvanlivosť manikúry.  

Tip: V prípade že rady vystupujete z davu alebo sa radíte medzi kreatívne ženy, rozhodne stojí za to ako alternatívu vyskúšať leštiace pigmenty. Na výber máte napríklad zrkadlový efekt, chrómový efekt alebo najrôznejšie farebné varianty. Svoju manikúru netradične obohatíte a lesk je zaistený.

Skombinujte to!

Čo by ste povedali na kombináciu matných a lesklých efektov na jednotlivých nechtoch? Uznávam, že prvá predstava nemusí byť hneď dokonalá. Avšak opak je pravdou! Podklad nechta necháme matný a pomocou lesklej zdobiacej pásky vytvoríme ozdobu. Niektoré miesta zostanú vďaka podkladu matné s jemným odleskom zdobenia. V prípade matného podkladu môžeme manikúru ozdobiť aj žiarivým kamienkom. Či už použijete kamienok akýkoľvek, efekt bude perfektný a misia splnená. Kombináciu matu a lesku často využíva technika Water drop nail art, ktorá na podklade vytvára symbolické kvapky vody. Vyzerá to úplne fantasticky, presvedčiť sa môžete v galérii! 

Tak čo, za ktorý tím po prečítaní článku kopete vy? Dajte nám vedieť do komentárov!

Zdroje:
nail-design-best.com 
aildesignsjournal.com 
instagram.com 
pinterest.com
cuded.com 
nailget.com 
koees.com 
vk.com 

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.