Strašidelná prehliadka jednoduchých návodov na halloweensku manikúru je tu! Poďte sa inšpirovať s mačkou NANI!

Či už bláznite v kostýmoch na oslavách anglosaského sviatku Halloween, alebo si len v tichosti pripomínate zosnulých na naše Dušičky, isté je, že tento čas je opradený akousi mágiou a tajomnom. Každopádne v týchto dňoch nejedna z nás zdobí svoje domovy tematickými dekoráciami, tak prečo si neurobiť tiež parádne strašidelné nechty? Ukážeme si, ako na to!

Čas čiernych mačiek je tu, hehe. 🙂 A nielen ich, vzduchom sa preháňajú tiež netopiere, vydlabaným tekviciam svietia oči, duchovia krúžia okolo komínov a pavúky spriadajú svoje strieborné siete. Ja tento čas doslova milujem a temnejšie dni si často presvetlím sviečkami, ktoré potom môžeme v hojnom počte vidieť žiariť aj na cintorínoch v období nášho sviatku Dušičky. Anglosaský sviatok Halloween tu síce neoslavujeme tak, ako v Británii alebo USA, ale aj tak má u nás svoje miesto aspoň čo sa týka dekorácií alebo niektorých zvykov, ktoré pochádzajú z našej spoločnej minulosti od našich európskych predkov – Keltov. Aj my tak napr. vydlabávame tekvice alebo usporadúvame maškarné párty pre deti či pre dospelých.
hungry_history_the_halloween_pumpkin_an_american_history_2
Zaujímavosť: Sviatky ako Halloween alebo naše Dušičky, majú základ v keltskom sviatku Samhain, kedy ľudia verili, že v tento deň sa stiera hranica medzi svetom živých a mŕtvych. Verilo sa, že sa duše zosnulých v tento čas vracajú na zemský povrch, a živí môžu navštíviť podsvetie. Bolo zvykom napríklad vystavovať za oknom zapálenú sviečku, často vo vyrezanej repe, ktorá mala blúdiacim dušiam mŕtvych posvietiť na ich cestu. Ľudia sa tiež prezliekali do starých šiat a maľovali si tváre, aby sa uchránili pred zlými duchmi.
the_festival_of_samhain_is_celebrated_in_glastonbury
A väčšina toho, čo sa deje okolo nás, sa dá znázorniť aj originálnym nechtovým zdobením, čo poviete? Pripravila som teda dnes pre vás pár jednoduchých obrázkových návodov na halloweenske zdobenie, tiež sa môžete pokochať videom s desiatimi krátkymi nápadmi a v neposlednom rade sa tiež určite inšpirujte v galérii tými najzaujímavejšími manikúrami. Ide sa na vec!

Na začiatok si povieme, čo sa hodí mať vo svojom kufríku, uvediem úplný základ, ak toho máte viac, je to skvelé. 🙂

Uistite sa, že vám nechýba:

  • Biely a čierny gél lak

  • Sada zdobiacich štetcov

  • Zdobiace doštičky a príslušenstvo na pečiatkovú metódu (ak si netrúfate na ručné maľovanie)

Tip: Zdobiace doštičky s halloweenskymi motívmi som pre vás našla tu.  Ak máte rady mačičky, tak tu tiež niečo mám. 🙂
blaszkalxyj22_w640_q705435_1_w640_q70

0008_118_w640_q70stetce_01_w640_q70
Motívy nie sú nijako ťažké a trúfam si tvrdiť, že ich zvládnu aj začiatočníčky. Väčšina zdobení začína na jednofarebnom (často čiernom alebo bielom) podklade, na ktorý sa potom maľujú jednoduché tvary ako sú čiarky alebo kruhy. Ak zvolíte pečiatkovú metódu, mrknite na jeden z mojich
skorších článkov, kde som spomenula, na čo si dať pozor, aby sa manikúra krásne vydarila.

18_easy_step_by_step_halloween_nails_art_tutorials_for_beginners_2017_f
easy_halloween_nail_art_tutorials_photo_rqbieasy_halloween_nail_art_tutorials_22

screen_shot_2017_10_24_at_9.32.02_amhalloweennail3
halloween_nail_art_tutorial_is_simple_way_to_beauty_nail
ob_ea808d_halloween_glow_in_the_dark_pumpkin_fac
Než začnete tvoriť, pozrite si ešte galériu, kde som pre vás pozbierala tie najlepšie halloweenske nápady. Ak vás nechty s tajomnou a temnejšou tematikou lákajú, pripomeňte si
tento článok!

Zdroj: cutepolish

Tip: Veľmi dobre tiež zapôsobí, keď použijete niektoré z glitrového zdobenia a čierne pavúčie siete dáte do kontrastu s trblietavou striebornou!

Ako sa vám páčila Halloweenska / dušičková inšpirácia? Pripadajú vám návody ťažké, alebo si s nimi naopak hravo poradíte? Pochváľte sa mi na našom Facebooku so svojimi nápadmi! Budem sa na vás tešiť zase u budúceho článku. 🙂

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.