Sady na modeláž gél lakom: Všetko, čo potrebujete na dokonalú manikúru

Premýšľate nad gélovými nechtami, ale neviete, čo všetko budete potrebovať? Riešením sú naše sady na modeláž gél lakom, ktoré sú ideálne nielen pre začiatočníčky, tak ich so mnou poďte omrknúť! 

Pokiaľ už nejakú dobu pokukujete po gélovej modeláži nechtov, ale neviete, čo všetko je na takú manikúru potrebné, ste na správnej adrese. Zostavila som pre vás niekoľko sád, vďaka ktorým si s gél lakmi vytvoríte dokonalú manikúru sama doma bez návštevy nechtového štúdia. Nemusíte sa báť, že na nejakú potrebnú položku zabudnete, všetko nájdete v jednom (navyše cenovo zvýhodnenom) balení! A prečo práve gél laky? Vďaka jednoduchšej manipulácii sú pre začiatočníčky vhodnejšie ako sady s UV gélom či akrylom
lampa_ruka_in

Čo sada na gél lak obsahuje?

  • UV/LED lampa – vytvrdí gél laky už za 30-60 sekúnd (podľa výkonu), je základom celej gélovej manikúry, bez nej by to skrátka nešlo!
  • Pilníky a brúsny blok – na vytvarovanie a zmatnenie nechtov
  • Primer – aby vám manikúra čo najdlhšie vydržala, je dôležité necht starostlivo odmastiť – primer tak zabezpečuje lepšiu priľnavosť gél laku
  • Base Coat – priehľadný podkladový gél lak, ktorý vám necht krásne vyhladí a zároveň slúži ako základ pod farebný gél lak.
  • Farebné gél laky – v našich sadách nájdete vždy 3 rôzne farebné gél laky, vyberali sme farbičky, ktoré sú medzi vami najobľúbenejšie!
  • Top Coat – záverečný gél lak, alebo tiež nadlak či „Finish“ (existujú dva varianty – bezvýpotkový, ktorý je po vytvrdnutí v lampe ihneď tvrdý a tzv. výpotkový – ten obsahuje lepivý výpotok, ktorý musíte na záver zotrieť cleanerom (v našich sadách však nájdete bezvýpotkové nadlaky).
  • Výživný olejček – pomáha vyživovať okolie nechta a nechtovú kožičku
  • Acetón a Buničinové vankúšiky – veľmi dôležité produkty na odstránenie gél laku
  • Pomarančové drievka – majú mnohoraké využitie, môžete s nimi zatlačovať kožičku, naberať kamienky na zdobenie alebo si nimi pomôcť pri odstraňovaní gél laku
set

Ako postupovať krok po kroku

Teraz si povieme krok po kroku, ako v prípade modelácie gél lakom postupovať. 

  1. Nepodceňte prípravu

Dôležité je si najprv pomarančovým drievkom opatrne zatlačiť nechtovú kožičku k okrajom. Môžete si pomôcť zmäkčovačom kožičky „Cuticle Remover“ (ten však nie je súčasťou balenia). Celý necht zmatnite brúsnym blokom tak, aby na nechte nezostalo žiadne lesklé miesto. Tak zabránite tomu, aby sa gél lak neskôr od nechta odchlipoval (nikdy však necht nepilníkujte hrubým pilníkom, mohli by ste si ho zničiť!).

Nechty môžete pretrieť prípravkom Nail Prep, ktorý nie je súčasťou sady, ale necht odmasťuje a napomáha lepšiemu priľnutiu Primera.

  1. Aplikácia gél laku

Na nechty naneste Primer. Ten zasychá samovoľne a rýchlo na vzduchu a pomáha k lepšiemu priľnutiu gél laku k nechtu. Na nechty naneste tenkú vrstvu podkladového gél laku. Nechajte vytvrdiť v UV/LED lampe po dobu 1 minúty. Nechty budú aj po vytvrdnutí lepiť, jedná sa o tzv. výpotok, ktorý zatiaľ nestierajte a pokračujte v nanesení farebného gél laku. Ak je potrebné, naneste aj druhú vrstvu farebného gél laku. Opäť výpotok nestierajte. Dajte si hlavne pozor, aby ste gél lak nanášali iba na nechtové lôžko a ľudovo ste si ho „nezababrali“ aj na kožičku. Nielenže to nevyzerá pekne, ale navyše by sa vám gél lak začal po krátkej dobe od nechta odchlipovať. 

  1. Nebojte sa zdobenia

Máte v pláne trblietky alebo kamienky? Tak teraz je ten pravý čas! Môžete ich naniesť do tenkej vrstvy farebného gél laku a nechať vytvrdiť v lampe. Výsledok zafixujte Top Coatom a ten nechajte vytvrdiť 1 minútu. V našich sadách sú záverečné laky spravidla bezvýpotkové, preto nie je potrebné stierať na konci výpotok. Nechty sú teraz tvrdé, lesklé a krásne! Na záver si doprajte masáž olejčekom, ktorý pomôže zregenerovať nechtovú kožičku a nechtové lôžka. A máme hotovo! Vidíte, že na tom nič zložité nie je, chce to len odvahu a tréning.

  1. Čomu sa vyvarovať 

Počas modeláže gél lakom môžu vzniknúť najrôznejšie chyby, ktorým sa treba vyhnúť, pretože ich dôsledok je ten, že vám gél lak nebude na nechtoch držať. Je naozaj dôležité, aby ste sa pri práci s gél lakom vyhli kontaktu s nechtovou kožičkou. Pri raste nechta by sa totiž mohli začať tvoriť vzduchové bubliny, tým pádom sa gél lak začne odchlipovať a modelácia ani nebude vyzerať pekne. 

Gél lak určite nanášajte v tenkých vrstvách. Pokiaľ nanesiete príliš hrubú vrstvu, môže sa vám zvlniť a nebude na nechte držať. Ak nebudete spokojná s krytím gél laku, radšej naneste dve tenké vrstvy ako jednu hrubú! Navyše, ak máte výkonnejšiu lampu (48 W a viac), gél lak sa vytvrdí rýchlejšie. Ak slabšiu (napr. 24 W), vytvrdenie gél laku bude prebiehať dlhšie. Vytvrdenie gél laku môže trvať aj dlhšie, ak vytvrdzujete veľmi silno pigmentované odtiene (väčšinou pastelové) alebo perleťové odtiene. 

Dúfam, že vám môj článok pomohol a budem rada, keď mi pošlete fotky aj vašich krásnych nechtov, moju inšpiráciu nájdete v galérii. 
newsleter_04_sk
ko_ka_nani

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.