Prejdite sa záhradami alebo si vychutnajte piknik s nádhernou kvetinovou manikúrou!

Nenechajte si pokaziť náladu jarnými dažďami a poďte s mačkou NANI objavovať krásy všetkých záhrad, parkov a lúk, kde sa skrýva kopa nežných kvietkov a farebných motýľov – o tomto všetkom bude dnešný článok!

Kým čakáte, až sa obloha konečne rozjasní a vyjde slniečko, môžete si túto chvíľu skrátiť modelážou novej sviežej manikúry, ktorá sa bude vynímať na romantických prechádzkach alebo pri veselom pikniku s priateľmi v prírode. Ako ja milujem váľanie sa na deke! 🙂 A čo iné by sa na tieto príležitosti hodilo viac než jemná kvetinová manikúra? Možno už snáď len motýle, ktorých nám do dnešnej inšpirácie tiež priletelo viac než dosť. Tak poďme na to!

Na piknik, prechádzku alebo výlet

Odkiaľ sa vzal piknik? Skôr, než na deku sadali dámy s bohatými róbami a usrkávali čaj z porcelánových šálok, bol piknik vlastne taká väčšia desiata pre lovcov. Keď toho mali páni plné zuby, rozbalili si pečená kurčatá, chleby, kusy tvrdých syrov a všetko to spláchli bielym vínom. Akonáhle si so sebou začali brať dámy ako doprovod, z väčšej desiaty sa stal obrovský výber tých najlepších lahôdok a nechýbalo ani ohnivé šampanské. V polovici 19. storočia sa potom stal piknik módou a obľúbenou kratochvíľou pri výletoch do prírody. Pikniky a najrôznejšie záhradné slávnosti pretrvávajú dodnes a niet sa čomu čudovať – v prírode aj obyčajný chlieb s nátierkou chutí jednoducho lepšie ako v kuchyni pri stole. 🙂
james_tissot_holyday

Toto obdobie je na pikniky ako stvorené, ak teda samozrejme neleje a z trávnika nie je jedna veľká bahenná kaluž. Pokiaľ je však pekne a máte čas taký piknik usporiadať alebo si hodláte prejsť jednu z nádherných zámockých záhrad v okolí svojho bydliska, nezabudnite k tejto príležitosti vyzdobiť aj svoje nechty! Čo by mohlo vyzerať lepšie ako očarujúce prírodné motívy v pastelových i výraznejších farbách?
highgrove_royal_gardens

Pastelová nežnosť pre víly

Ak ste milovníčkou pastelových tónov, už iste dobre viete, že s týmito umiernenými odtieňmi nikdy nešliapnete vedľa, zvlášť ak sa jedná o kvety. Ak máte rada farby, ale v manikúre dávate prednosť decentnosti, vyskúšajte svetlofialovú levanduľu, rozkvitajúce ruže v odtieňoch staroružovej alebo veselé margarétky v kombinácii so svetlomodrou. Jemný kamienok alebo troška glitrového prachu potom takú uhladenú manikúru príjemne dozdobia.

Výrazné farby pre divožienky

Farieb sa nebojíte a s prichádzajúcim letom už máte chuť vyskúšať napríklad aj neónové odtiene? Prečo nie! Červený vlčí mak, červená ruža alebo krásne vyfarbené ľalie čakajú len na to, až si ich namaľujete alebo pomocou samolepiek nanesiete na svoje nechty. 🙂

Tip: Vyskúšajte ako podklad tiež metalické odtiene gél lakov alebo sa pohrajte so zalešťovacími pigmentmi.

Motýle, ktoré neuletia

Keď je reč o kvetoch, nemožno zabudnúť ani na motýle – tie kvety opeľujú a trepotanie ich krídel ku všetkým záhradám a lúkam neodmysliteľne patrí, aj keď z takého mlynárika napríklad záhradkári dvakrát nejasajú, pretože húsenice tohto motýľa si radi pochutnávajú na kapuste. Mne by sa ale náhodou páčilo byť húsenicou – stále len jesť a jesť a potom sa vzbudiť ako nádherný motýľ, to je život, páni! 🙂
Motýľov je celý rad druhov a ich krídla zdobia najrôznejšie farby a vzory, ktorými sa môžete inšpirovať, a na celý necht potom taký vzor znázorniť ako detail. Inak možno samozrejme namaľovať aj menšie motýliky, kamkoľvek vás napadne – povedzme jednu polovicu na prostredník a druhú na prstenník. Nezabudnite ani na trblietavé zdobenie, aby váš motýľ bol naozajstný krásavec! 🙂

Dúfam, že sa vám dnešná kvetinovo-motýlia inšpirácia páčila a že sa mi pochválite svojimi manikúrami na našom Facebooku. Inšpirujte sa!

Zdroj: blog.vinogalerie.cz, instagram, pinterest, theenglishgarden.co.uk

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.