Novoročná výzva, 5. diel: Šťavnatá manikúra, ktorá rozžiari váš deň? Jedine oranžová!

Slnečné a teplé počasie priamo nabáda k tomu, aby ste na svojich nechtoch vyskúšali niečo nové. Mačka NANI tak pre vás prichystala sviežu oranžovú inšpiráciu, ktorá sa perfektne hodí na prelom jari a leta!

Oranžová patrí spoločne so žltou medzi farby, ktoré nám dokážu zlepšiť náladu a tiež podporujú chuť do jedla. Rôznymi odtieňmi tejto farby tiež disponuje najrôznejšie ovocie, a nám tak oranžová často pripomína práve letnú pohodu a ovocné koktaily. Aj keď nás letný slnovrat ešte len čaká, počasie už nám dáva vedieť, že leto je tu a s ním veľa žiarivých a veselých odtieňov, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

Vlastnosti farby? Len tie najlepšie!

Oranžová je symbolom optimizmu, mladosti a radosti zo života, vzbudzuje v nás zvedavosť a chuť do dobrodružstva. Tiež je spojená s predstavou slnka, tepla, bohatstva, zlata a úrody. Práve v júni dozrieva prvé ovocie a ľudia sa tešia z tých najdlhších dní v roku, kedy máme až okolo 16 hodín denného svetla. No konečne! Koľkokrát ešte o ôsmej večer lietam v plavkách po kúpalisku. 🙂
summer_cocktails
Spoločne so žltou a červenou sa oranžová radí medzi teplé farby a najmä v chladných a daždivých dňoch nás dokáže povzbudiť a rozveseliť, v tých slnečných naopak znásobuje svoju energiu. Pravda, niektoré jej tóny sú naozaj výrazné, ale kedy inokedy ako pred bránami leta zobrať odvahu a vyčarovať si na nechtoch sviežu a šťavnatú manikúru? Poďme na to!

Ľahké letné svitanie

Východ slnka a ranné zore nám v tomto období o dosť spríjemňujú ranné vstávanie do práce, čo poviete? 🙂 Skúste sa inšpirovať lúčmi ospalého ranného slnka alebo sviežim marhuľovým jogurtom, ktorý si občas dáme na raňajky s trochou müsli. Nezabudnite ani na farbu roka 2019, ktorou je okrem iného tiež koralová – niečo medzi oranžovou a svetločervenou. Ako zdobenie môžete využiť všestrannú samolepiacu pásku alebo jemné kamienky.

Tip: Použitím strieborného glitrového zdobenia si môžete na nechtoch pripomenúť trblietavú rannú rosu. To je krása!

Spaľujúci popoludňajší žiar

V horúcom popoludní je samozrejme najlepšie pri vode, ale ak nemáte tú možnosť, osviežte sa napríklad vychladeným ovocným šalátom. Môžete zvoliť odtieň skôr dožlta, ale aj dočervena, prípadne dohneda a necht dozdobiť nechtovou bižutériou alebo sa pustiť do obľúbenej techniky ombré. Nezabudnite ani na roztopašné pomaranče a grepy, ovocná manikúra je stále v kurze!

Zaujímavosť: Všetky citrusy pravdepodobne pochádzajú z oblasti na severovýchode Indie, Barmy a Číny. V 4. storočí pred naším letopočtom natoľko uchvátili Alexandra Veľkého, že si semienka z Perzie priviezol do Grécka. Pri svojej druhej plavbe do Nového sveta si pomaranče a semienka pribalil tiež Krištof Kolumbus a v roku 1493 ich doviezol na Haiti.
orange_fruit

Teplý večerný vánok

Oranžová je nápaditá sama o sebe, pokiaľ ju však chcete kombinovať s inou farbou, skvele k nej bude pasovať biela, svetlozelená, zlatá, ale aj kontrastná čierna, ktorá nám pripomenie siluety domov a stromov v ohnivom západe slnka. Pri kombinácii so zelenou si zasa môžeme vybaviť čerstvo odtrhnuté ovocie ešte so stopkou alebo koktail, ktorý si doprajeme na terase reštaurácie, pláže, alebo len tak v pohodlí domova. 🙂 Ktorý máte najradšej?

Ako ste na tom, dodržiavate našu novoročnú výzvu a ani dnes ju nehodláte porušiť? Výborne! Veľmi sa teším na vaše fotky manikúr, ktoré mi určite posielajte na náš Facebook. Prajem krásne dni, inšpirujte sa!

Zdroj: pinterest, instagram, soflyme.com, naildesignsjournal.com, nail-design-best.com, 

vyznam-barev.najdise.cz

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.