Prázdninový minišpeciál: Rozbehnite to s plameniakmi!

Plameniaky! Všade sú plameniaky! A nie, neutiekli zo zoo, ale pokojne by to tak mohlo byť, pretože sa stačí prejsť po vonku a zamieriť napríklad do najbližšieho nákupného centra a zahliadnete ich celé kopy. Ako je to možné a čo to má spoločné s nechtami? Čítajte ďalej a všetko sa dozviete!

Nejakým spôsobom sa stalo, že sa plameniaky stali ikonou tohto leta. Nájdete ich na oblečení, letnej obuvi, na plagátoch. Sú v tvare nafukovacích lehátok, na slnečných okuliaroch, príveskoch na krk, taškách i kabelkách, stoja ako sošky v záhradkách, jednoducho … Vkradli sa všade.

Už minulé leto sa sem tam objavila nejaká iskra nového okrídleného trendu a zapálila plameň plameniakového šialenstva, ktoré obletelo celý svet. Je to jasné, kto toto leto neobohatí svoj vzhľad o trochu ružového peria, ten, ako sa zdá, jednoducho nie je IN.

Prečo práve plameniaky?

A prečo nie? Sú to krásne, elegantné vtáky, ktoré nájdete v teplom podnebí blízko vody. Slnko, teplo a voda k letu patria a ružová slečnám predsa tak pristane, tak prečo si jej nedopriať riadnu dávku?

plamen

Veľkým spúšťačom trendu bol vplyv celebrít, ktoré mali s plameniakovým trendom čo do činenia. Napríklad fotka Justina Biebera čľapkajúceho sa v nafukovacom kruhu tvaru veľkého sýtoružového plameniaka sa objavila na nespočetných portáloch a sociálnych sieťach. A ako to už tak býva, čo sa páči celebritám, to chcú aj ostatné.

Je vám teda, myslím, jasné, že niekoľko znamenitých operencov nesmie chýbať ani na vašich nechtoch. Inšpirujte sa tromi návodmi, ktoré som pre vás objavila!

V jednoduchosti je krása
n_vod1orig

Jednoduchý dizajn s dotiahnutými detailmin_vod2orig

Pre pokročilých – pečiatky do akcie!

flaming_pinterest_image

Vedeli ste? 3 zaujímavosti o plameniakoch

  1. „Ste to čo jete.“ U plameniakov platí doslova. Ich ružovkasté perá sú zafarbené špecifickým prírodným farbivom obsiahnutým v riasach, ktorými sa živia.
  2. Pomenovanie „flamingo“ (slovensky „plameniak“) je odvodené od latinského slova „flamenco“, ktoré znamená oheň. Označenie vychádza zo špecifického sfarbenia peria týchto vtákov.
  3. Pri spánku stoja plameniaky len na jednej nohe, a napriek tomu si udržia perfektný balans – ale nielen to! Veľká väčšina vtákov skladá hlavu k spánku na pravú stranu. Tí, ktorí ju ukladajú stočenú vľavo, majú násilné sklony a častejšie sa dostávajú do potýčok s ostatnými plameniakmi.

Odlet!

Dúfam, že ste si tento prázdninový minišpeciál vychutnali, a nejakého plameniaka si zaobstaráte aj na svoje nechty. Podeľte sa s ostatnými o svoje názory na túto módu. Ja si myslím, že na nej rozhodne niečo je! Majte sa krásne a užívajte si leto!

Zdroje:

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.