Poradca mačky NANI: Pomoc! Nedrží mi gél lak, čo s tým?

Zaobstarali ste si sadu na úpravu nechtov gél lakom, ale z nejakého dôvodu vám ani po druhom a treťom pokuse nedrží tak, ako má? Zostáva krásny sotva pár dní, alebo je dokonca už za pár hodín z nechtov preč? Za problémom môže stáť hneď niekoľko zásadných dôvodov alebo aj jediná drobnosť. Čo s tým? Čítajte ďalej, prezradím vám, ako na to!

Tešili ste sa na dokonale hladkú, lesklú a odolnú manikúru, čo s prehľadom vydrží aj 14 dní a namiesto toho prišlo len sklamanie? Nevešajte hlavu. Dôvodov, prečo modeláž na nechtoch nedrží – začne sa skoro nadvihovať, odlupovať alebo odchlipovať – existuje síce celý rad, ale našťastie na všetko existuje riešenie.
Verili by ste, že vo viac ako 80 % prípadov, keď gél lak nedrží, ako má, je to zapríčinené nedostatočnou a odfláknutou prípravou nechtov pred modelážou alebo zlou aplikáciou?

Poďme si teda zopakovať, ako na to:

  1. Ruky aj nechty si pred úpravou umyte a ideálne aj vydezinfikujte.
  2. Použite odstraňovač nechtovej kožičky a počkajte asi 3 minúty, než kožička zmäkne.
  3. S pomocou exkavátora alebo pomarančového drievka zastrčte nechtovú kožičku, aby ste mali čo najväčšiu čistú plochu nechta, zároveň z nechta dôkladne odstráňte všetku starú nechtovú kožičku pri vnútornom okraji nechtového lôžka.      tf935t9788u22569_cast_1
  4. Nechty očistite.
  5. Upravte si tvar nechtov do požadovaného vzhľadu.
  6. Pomocou jemného blokového pilníka zmatnite povrch nechtov. Vytvárate na ňom tak hrubší povrch na kvalitné priľnutie gél laku. Zároveň odstránite zvyškovú mastnotu. So zmatnením si dajte záležať aj pri okrajoch nechta. Pozor, aby pilník nebol príliš hrubý (ideálna hrubosť je 180), mohli by ste si nechty zbytočne poškodiť.
  7. Oprášte upravené a zmatnené nechty kefkou alebo štetcom.
  8. Použite Nail Prep a nekyslý primer – pomocné tekutiny, ktoré necht dehydrujú, odmastia a vytvoria na nechte jemný lepkavý film, ktorý pomáha priľnúť gél laku. U oboch produktov sa vyhnite kontaktu s okolitou kožou.        didtn5x187u22569_cast_2
  9. Aplikujte tenkú vrstvu bázy a nechajte ju dostatočne vytvrdiť v UV/LED lampe.
  10. Pri každej vrstve gél laku, či už ide o bázu, farbu alebo top coat, pretrite vždy jemne i voľný okraj nechta, a obaľte tak špičku. Predídete predčasným odchlipom a nadvíhaniu gél laku. 
  11. Nestierajte výpotok (= lepkavá tekutina, ktorá sa vytvára na povrchu gél laku po vytvrdnutí), pomáha jednotlivým vrstvám dôkladne sa spojiť.
  12.  Aplikujte tenkú vrstvu farebného gél laku a vytvrďte. Podľa potreby postup opakujte pre vyššiu sýtosť farby.                           31sblyh0jsu22569_cast_3
  13. Aplikujte záverečný lesklý top coat a opäť vložte ruky do lampy. 
  14. Pokiaľ je top coat výpotkový, zotrite po vytvrdnutí z nechtov výpotok cleanerom.
  15. Užijte si krásnu a dlhotrvajúcu manikúru!                                                                                                                                        ha0t3zzh2nu22569_cast_4
Teraz si samy úprimne odpovedzte na otázku, či naozaj postupujete tak, ako stálo v návode? Pokiaľ totiž niektorý z týchto krokov nerobíte alebo ho zanedbáte, môže to byť práve ten dôvod, prečo vám gél lak nedrží alebo sa čoskoro nadvihuje a odchlipuje.

Postupujem správne, ale gél lak rovnako nedrží!

Robíte všetko ako v návode, ale gél lak sa vám aj tak začne po pár dňoch odchlipovať alebo odlupovať? Tu je niekoľko tipov, prečo sa to môže diať a ako situáciu riešiť:
ochlip_o_ez
Príliš hrubé vrstvy
– keď nanesiete veľmi hrubú vrstvu gél laku, nemusí sa kvalitne vytvrdiť a priľnúť k nechtu, začne sa čoskoro nadvihovať alebo úplne odlučovať od ostatných vrstiev. Pri vrstvách teda platí, že čím tenšie, tým lepšie. Radšej vždy naneste dve naozaj tenučké, ako jednu silnú vrstvu. 

Zatečený gél lak – občas, zvlášť začiatočníčkam, sa stáva, že im gél lak zatečie ku kožičke a už ho pred vytvrdením neodstránia. To je veľká chyba! Robte maximum pre to, aby sa gél lak ku kožičke nedostal, a ak sa to predsa len stane, potom pred vytvrdením zatečený gél lak odstráňte (napríklad pomocou pomarančového drievka). Nielenže zatečený gél lak nevyzerá pekne a koži nerobí dobre, tiež sa čoskoro s odrastaním bude nadvihovať a odchlipovať. Rovnaké pravidlo platí aj u zle odstránenej nechtovej kožičky.

Zabrusovanie po aplikácii – akonáhle je gél lak kompletne na nechtoch, pilník už nechajte v kozmetickom kufríku. Tvar nechtov už je teraz daný. Zabrusovanie hotovej modeláže narúša vrstvy gél laku a tie sa potom od okraja nechta nadvihujú a odchlipujú.

Cleaner nie je acetón – zdá sa to ako samozrejmosť, napriek tomu sa vám môže stať, že si popletiete fľaštičky a v priebehu modelácie na zotretie výpotku použijete miesto šetrného cleaneru účinný acetón. Ten však slúži na odstraňovanie gél laku, materiál naleptá a celú modeláž tak už v priebehu úpravy nechtov znehodnotí. Skoré odlupovanie a nadvihovanie je potom už takmer zaručené.

Odkrytá špička nechta – ako už bolo spomenuté v návode, pokiaľ aj voľný kraj okraja nechta s každou vrstvou „nezabalíte“ do gél laku, čoskoro sa vám od okrajov môže gél lak odlamovať a nadvihovať. Ide o jeden z najčastejších nedostatkov pri modeláži, ktorému je potrebné sa vyhnúť.

Zle zmatnené – keď zanedbáte zmatnenie, zvlášť na miestach, kam sa blokový pilník horšie dostáva – ako je vnútorný okraj nechta – lôžko sa potom skôr mastí a gél lak na ňom horšie drží, práve to môže byť dôvodom, prečo sa gél lak nadvihuje a odlupuje. Riadne zmatnieť necht je nutné naozaj všade.

Zlá báza – každá máme nechty iné a tak sa môže stať, že báza, ktorá drží a vyhovuje jednej zákazníčke, nemusí držať a vyhovovať vám a naopak. Niektoré bázy – napríklad náš bestseller NANI Complete Care 7in1 – sú navrhnuté práve pre špecifické a namáhané nechty, sú odolnejšie aj dlhšie vydržia. Pokiaľ uvažujete o inej báze, ako máte doma, a nie ste si isté výberom, nebojte sa obrátiť na našu zákaznícku podporu :).

A to je všetko! Pevne verím, že vám článok pomohol. Pokiaľ máte nejakú otázku, môžete ju smerovať na našu zákaznícku podporu na e-maili info@naninails.sk alebo na Facebooku. Krásnu manikúru všetkým!

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.