Polygély a šablóny Dual Forms – všetko, čo o nich potrebujete vedieť, a ešte niečo navyše!

Keď sa prvýkrát naskladnila novinka vo forme polygélu, skoro sme nestačili baliť a odosielať zásielky. Vedela som, že to bude pecka, ale taký záujem zaskočil aj mňa. Až keď som sama polygél vyskúšala, vedela som, prečo je okolo neho taký rozruch. Chcete vedieť, v čom predbehne svojich kolegov, a prečo je to ten pravý materiál aj pre vás? Tak pokračujte v čítaní!

Čo je vlastne ten „polygél“ zač?

Ak už ste nahliadli do sveta nechtovej modeláže, potom viete, že hlavnými materiálmi, ktorými môžete vytvárať manikúru, sú gél a akryl. Neskôr k týmto dvoch pribudlo ešte pomyselné „niečo medzi“ a vznikol akrygél. No a teraz je tu navyše aj pecka tohto roka – polygél. Aké sú medzi týmito materiálmi rozdiely? Poďme si to zhrnúť!

gel_uk_zkaGél

  • Veľmi hustá tekutina, ktorá sa aplikuje štetcom na šablóny alebo tipy (šablóny sú tu obľúbenejšie).
  • Na vytvrdnutie je potrebná UV alebo LED lampa.
  • Gél je na nechtoch pružný, ľahký a má dobrú výdrž.
  • Pri veľmi namáhaných alebo problematických nechtoch môže horšie držať (individuálna záležitosť pre každého).
  • Po vytvrdnutí gélu v lampe sa na povrchu objavuje lepkavá tekutina (výpotok), ktorú je nutné zotrieť cleanerom.
  • S gélom sa horšie manipuluje, je potrebné získať prax.

akryl_uk_zka Akryl

  • Spojením akrylového prachu s tvrdidlom vzniká hustá tvarovateľná pasta.
  • Tvaruje sa za pomoci štetca na tipy alebo šablóny (tipy sú tu obľúbenejšie).
  • Pasta samovoľne tvrdne, je nutné pracovať rýchlo (rýchlosť tuhnutia sa dá ovplyvniť druhom tužidla).
  • Akryl je veľmi pevný, odolný, a má veľmi dobrú výdrž.
  • Často drží aj na problematických a veľmi namáhaných nechtoch. Na nechtoch je pocitovo ťažší.
  • Tvrdidlo pri práci agresívne zapácha (existujú už aj tužidlá bez zápachu).

akrygel_uk_zka Akrygél

Akrygél bol prvým pomyselným krokom k našej hviezde polygélu. Spojením gélu a akrylového prášku vznikol materiál, ktorý dobre drží na nechtoch, je pevný a zároveň si od gélu prepožičal dávku flexibility. Stále však má k dokonalosti ešte kus.

pol 
Polygél

NANI Poly UV/LED gél má v sebe to najlepšie z gélu a akrylu. Nie je to rovnaké ako u akrygélu, kde sa viacmenej zmiešali dva materiály. Polygél bol vyvinutý tak, že skĺbil dokopy tie najlepšie vlastnosti z gélu i akrylu a pritom neprevzal žiadne negatíva. Vznikol tak úplne nový druh výrobku, ktorý v mnohom predčí tie existujúce.

  • Ide o naozaj veľmi hustý gél, s ktorým sa veľmi dobre stavia na šablónky, nechtové tipy a úplne najlepšie s ním vytvoríte modeláž spoločne so špeciálnymi šablónami Dual Forms (o tých si povieme za chvíľu).
  • Je pevný a odolný (spravidla vydrží vždy až do ďalšieho doplnenia).
  • Drží aj na problematických a namáhaných nechtoch.
  • Je pružný a na nechtoch veľmi ľahký a príjemný.
  • Polygél sa tvaruje za pomoci štetca namočeného do špeciálneho Poly liquidu. Poly liquid je tekutina, ktorá umožňuje gél tvarovať a manipulovať s ním (vďaka nemu gél nikde nelepí).
  • Akákoľvek nerovnosť sa dá dobre spilníkovať pilníkom.
  • K vytvrdnutiu potrebujete UV alebo LED lampu, ale na nechtoch sa po zatuhnutí takmer netvorí výpotok. Tenučkú vrstvu stačí ľahko zotrieť za pomoci cleanera.
  • Keďže nikoho pri modeláži polygélom netlačí čas, je ideálny pre začiatočníčky, ktoré si môžu pekne v pokoji trénovať tvarovanie nechta.
  • Profesionáli ho milujú, pretože práca s ním je veľmi pohodlná a šetrná. Pri modeláži dochádza len k naozaj minimálnemu plytvaniu materiálu.
  • Ak vás zaujíma podrobnejší popis postupu, nájdete ho v detaile každého z našich NANI Poly UV/LED gélov.

Čo z toho vyplýva? Okrem svojich skvelých vlastností navyše polygél: nezapácha, nikde netečie, sám vám nezatvrdne, a vy si teda môžete necht upravovať, kým sa vám nebude zdať takmer perfektný. Ak sa chystáte začať s modelážou NANI Poly UV/LED gél je pre vás jasná voľba!

slunicko

812b7db56bb96563429c8aa7ffa00ba8Nutnosť pre každý druh modelácie – NANI šablóny Dual Forms

Možno ste už začuli, že na trhu je tiež nový druh špecifických tipov, ktoré fungujú ako šablóny pre rýchlejšiu a pohodlnú modeláciu. Volajú sa NANI šablóny Dual Forms. Načo sú dobré? Ide o prvý druh „tipu“, ktorý sa pokrýva materiálom zvnútra, nie zvonka.

Funguje na rovnakom princípe, ako formičky (či už si predstavíte tie na bábovku alebo na hrad z piesku). Dual Form šablónu vyplníte vrstvou polygélu (funguje aj s gélom alebo akrylom, ale na polygél sa hodí najviac), pritlačíte na necht, odstránite možné prebytky materiálu na okraji nechta a dáte vytvrdiť do lampy. Po vytvrdnutí sa dá šablóna Dual Forms ľahko odlúpnuť a vy máte pripravený necht, bez akéhokoľvek zdĺhavého modelovania, ktorý je potrebné už len upraviť pilníkom k dokonalosti.

Aký jednoduchý celý tento postup je, tak skvele aj funguje. Koniec koncov, presvedčte sa samy vo videu na konci článku.

Niekoľko tipov na záver:

  • Každou Dual Forms šablonu je nutné ozkoušet před aplikací polygelu „nanečisto” na nehtu. Měla by být asi o 1 mm širší, než je přírodní nehet. Vrstva polygelu vyplňující šablonu lehce nadzvedne, a s tím by pak gel na krajích mohl chybět.
  • Při modeláži za pomoci šablon Dual Forms vytvrzujeme jeden připravený nehet za druhým. Nikdy s vytvrzením nečekáme. Šablona by se mohla i s polygelem při čekání pohnout nebo nadzvednout, a tím by pod materiálem vznikla vzduchová bublina. Nehet by poté nejen nedržel, ale byl by i náchylnější k plísňovým onemocněním.
  • Při modeláži nezapomeňte pravidelně namáčet štětec do Poly liquidu, jinak začne lepit.


A
ko vyzerá práca s polygélom a šablónami Dual Forms v akcii?

A teraz prichádza tá sladká bodka na záver. Zapáčilo sa mi video youtuberky Kamyla Kayla, ktorá vám celý proces modeláže s polygélom a šablónami Dual Forms predvedie počas iba troch minút. Užite si to!

Je niečo, čo v dnešnom článku nebolo spomenuté a vy by ste sa to radi dozvedeli? Alebo naopak už máte s polygélmi nejaké skúsenosti a chcete sa o ne podeliť? Tak len do toho! Píšte rovno na náš Facebook. Budem sa tešiť!


Zdroj obrázkov: pinterest.com
Zdroj videa: youtube.com

Post navigation

Napísať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená pomocou reCAPTCHA a platia zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.